JelenHaz
Vasárnap, 2019. december 08., 07.31

Sarapova a nehéz zászlótól is nyöghet

Sarapova a nehéz zászlótól is nyöghet
Sarapova a nehéz zászlótól is nyöghet

Ne Marija Sarapova vigye az orosz zászlót a pekingi olimpia megnyitó ünnepségén! - jelentette ki határozottan Samil Tarpiscsev, az orosz ötkarikás teniszcsapat kapitánya.

Sarapova szereti a rivaldafényt, meglehet, a megnyitón mégis háttérbe kell vonulnia

Az Orosz Tenisz Szövetség elnöki tisztét is betöltő edző szerint a zászlócipelés túlságosan igénybe venné Sarapova karjait, majd a megnyitó alatti, várhatóan négyórás ácsorgás a tűző napon teljesen felemésztené a három Grand Slam-tornát nyert teniszezőnő erejét.

„Marija két nappal a megnyitó után mutatkozik be az olimpián, s nem vitás, hogy ha ő lenne a zászlóvivő, képtelen lenne úgy játszani, ahogy az a nevéhez méltó. Ez amúgy is egy tipikusan férfinak való feladat” - mondta Tarpiscsev.

Arról egyelőre nem érkezett jelentés, hogy az orosz küldöttségből ki vehetné át a teniszes nyögéseiről is „híres”, a világranglistán jelenleg harmadik Sarapova szerepét a megnyitóünnepségen.

Gerhard Schröder viszont részt kíván venni a nyitóünnepségen - közölte szerdán a volt német kancellár hivatala. Schröder nemrég a Die Zeit című német hetilapban megjelent írásában óvott attól, hogy kioktassák Kínát emberjogi helyzete miatt.

A volt német kancellár úgy fogalmazott, hogy ő hivatali ideje alatt kerülte a német nyilvánosságnak szánt effajta „rituális és jelképes cselekedeteket”. Szerinte sokkal hasznosabb lenne a kioktató bírálatok helyett segíteni Pekinget a joguralom megteremtésében.

Angela Merkel jelenlegi kancellár – aki elődjénél nagyobb hajlandóságot mutat Peking bírálatára – nem kíván részt venni az olimpiai megnyitón. A kancellár asszony legutóbb azzal dühítette fel Pekinget, hogy tavaly fogadta hivatalában a dalai lámát.

(origo/MTI)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'