Serena Williams hisztije célt ért, megváltozhat a tenisz

Írta:
2018. október 9. 18:02 (kedd) /

Az edzői utasítások engedélyezését fontolgatják az Australian Open szervezői. Egyes női versenyeken a szünetekben már bemehetnek az edzők a pályára, a férfi és Grand Slam-tornákon azonban tilos tanácsokat adni játékosoknak, még a jelzések, kézmozdulatok is büntetést vonnak maguk után.

A közelmúltban erre a US Open női döntőjében volt példa, amikor a japán Oszaka Naomival szemben alulmaradt Serena Williams a bíró szerint utasítást kapott edzőjétől, Patrick Mouratogloutól. Az amerikai sztár tagadta, hogy látta volna a kézmozdulatot, amely miatt megkapta első figyelmeztetését, erre bedühödött, és később a meccs folyamán pontot és gémet is elvettek tőle.

Craig Tiley, az Australian Open főigazgatója kedden közölte, hogy egyértelmű állásfoglalásra szólítják fel a sportág nemzetközi szövetségét: „Fontos, hogy egységesek legyenek a szabályok, és ne zavarjuk össze a szurkolókat.” Fontos, hogy egységesek legyenek a szabályok, és ne zavarjuk össze a szurkolókat” – szögezte le Tiley, hozzátéve, több mint száz játékos véleményét kérték ki az edzői utasítások megengedéséről, akik ugyancsak átlátható szabályozást szorgalmaztak. A következő lépés pedig az lehet, hogy a GS-versenyek közül elsőként Melbourne-ben már odamehessenek a trénerek meccs közben tanítványaikhoz.

Ami az Australian Open pénzdíját illeti, jövőre tíz százalékkal nő az összeg, így az idei 55 után már 60,5 millió ausztrál dollárt osztanak majd szét a játékosok között. Emellett valamennyi pályán lesz videovisszajátszási lehetőség, és bevezetik a US Openen már alkalmazott 25 másodperces szervaórát is. (24.hu)

Hozzászólások