Fölszálott a páva

JelenHaz
Kedd, 2019. november 12., 06.11

Sorra kapja a brazil beszólásokat Lionel Messi

A házigazda brazil válogatott nyerte az idei Copa Américát, miután vasárnap este a Maracana Stadionban rendezett fináléban 3:1-re legyőzte Perut. A brazilok 12 éve után nyerték meg ismét a kontinensbajnokságot, amelyen összességében kilencedik diadalukat aratták.

Az ünneplés során még mindig téma volt az argentin Lionel Messi nyilatkozata, aki a győztes, de számára kiállítással végződő bronzmeccs után azt mondta: „Nem vettem át az érmet, nem mentem fel a dobogóra, mert nem akarok részt venni ebben a korrupcióban. A tisztelet hiánya, amit elszenvedtünk. Nem hagyták, hogy eljussunk a döntőig. Többet érdemeltünk volna, ám a korrupció és a játékvezetők megállítottak. Nincs kétségem, hogy Brazília megnyeri a finálét, tökéletes körülményeket teremtettek számára.”.

A brazilok szövetségi kapitánya, Tite reagált a szavaira: „Tisztelettudóbbnak kellene lennie, és elfogadnia, amikor legyőzik. A játékvezetők számos alkalommal hibáznak. De Messi nyomást gyakorol önmagára a hírneve miatt. Mi egész végig tiszta meccset játszottunk Argentína ellen.”

Ennél keményebben fogalmazott a PSG brazil klasszisa, Marquinhos: „Rengeteg dolog történik csakis az ő kedvéért Barcelonában és a nemzeti csapatnál, de ilyen esetben még egyszer sem láttam panaszkodni. Veszített, ezt csendben el kellene fogadnia.”

Érdekesség, hogy a perui szövetségi kapitány, az amúgy argentin Ricardo Gareca is kritizálta. „Messinek bizonyítékokra lenne szüksége, amikor korrupcióról beszél. Ne jöjjön ide, Dél-Amerikába csak azért, hogy ujjal mutogasson, és mocskosnak állítson be minket.” (rangado.24.hu)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'