Péntek, 2018. október 19., 20.24

Sosem derül ki, hogy van?

2017. december 28., 19.00
Csütörtök

Már négy esztendeje, hogy Michael Schumacher rajongói aggódnak a legendáért, de semmit nem tudhatnak biztosan. A hétszeres Forma–1-es világbajnok 2013. december 29-én síelés közben elesett, beverte egy sziklába a fejét, és súlyos agysérülést szenvedett. Az életmentő műtétek után svájci otthonában kezelik – állapotáról hallgatnak hozzátartozói.

Teljes a hírzárlat, neje, Corinna állítólag titoktartási szerződést kötött férje ápolóival. Mindez nem sok jót jelent, lehet, sosem derül ki, hogyan is van valójában az F1 ikonja. Szeptemberben egy állítólagos barát, a francia expilóta, Philippe Streiff nyilatkozott a brit Daily Mailnek. Azt mondta, Schumachernek nagyon kevés esélye van arra, hogy valaha újra járni tudjon. Bár reménykedni mindig lehet, de több mint három év elteltével már nem tudja optimistán látni a német pilóta felépülési esélyeit.

Schumi német szóvivője viszont azonnal reagálva kijelentette, Streiff sosem volt a hétszeres bajnok vagy a család közeli ismerőse, ezért bármit nyilatkozik, az nem mérvadó.

„Michael egészségi állapota továbbra sem közérdekű információ, az erre irányuló kérdéseket nem akarjuk kommentálni” – mondta Sabine Kehm .

A baleset óta kevés konkrétum látott napvilágot, éppen ezért kelnek időnként szárnyra találgatások, jelennek meg jóakarók – ezeknek az információknak általában pereskedés a vége. Ám az biztos, egyre többen kezdik elveszíteni a reményt...

„Az idő csak múlik, ezért nem hinném, hogy felépül. Azt gondolom, nagyon súlyos a helyzete. Persze reménykedem, de már nehéz igazán hinni benne, hogy valaha is ugyanolyan lesz, mint volt” – nyilatkozta még a nyáron a brazil Felipe Massa (36), Schumi egykori csapattársa.

Sabine Kehm októberben arról beszélt, megnyitják a Michael Schumacher Muse­umot, ott állítanak ki minden relikviát, amit Schumi az évek alatt összegyűjtött a versenyek során.

„Michael megtartotta a kocsijai nagy részét, az overallokkal és a sisakokkal együtt. Valahogy mindig a fejünkben volt, hogy ezeket egyszer a nyilvánosság elé tárjuk. Most eljött ennek is az ideje” – mondta Kehm. (blikk.hu)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'