JelenHaz
Vasárnap, 2019. március 24., 03.20

Százéves férfi javított világcsúcsot gyorsúszásban

Idén tölti be 100. életévét George Corones, ez azt jelenti, hogy most már a 100-104 éves korcsoportban versenyezhet. Merthogy aktívan sportol, sőt, innentől ő a világcsúcstartó a korosztálya gyorsúszói között. Egy queenslandi versenyen úszta le az ötven méteres távot 56,12 másodperc alatt. Ez ugyan jelentősen elmarad a 20,91 másodperces igazi világcsúcshoz képest, de korosztályának korábbi elsőjére rávert 35 másodperccel, ami viszont elképesztő teljesítmény.

„Példaszerű úszás volt, jól kiegyensúlyozott. És a végén készen álltam rá, hogy igazán keményen nyúljak be” – mondta a világrekordja után. Már fiatalkorában is lelkesen úszott, de a versenyzést csak 80 évesen kezdte. A II. világháború miatt hagyta abba az úszást, majd csak a nyugdíjazása után folytatta a testedzés miatt.

„Ennyi idősen eltart egy ideig, amíg igazán belelendülsz, és sokkal gyorsabban el is fáradsz, de megéri” – mondta. Úgy gondolja, azért lehet sikeres, mert jól felépíti a futamokat, kiegyensúlyozottan kezd, majd fokozatosan, karcsapásonként növeli a tempóját. (startlap.hu)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'