JelenHaz
Vasárnap, 2019. augusztus 18., 11.50

Szeptember végéig nem hivatalos a Német GP-végeredménye

Szeptember 24-ig nem tekinthető hivatalosnak a július 28-i Forma–1-es Német Nagydíj végeredménye, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) fellebbviteli testülete ugyanis csak a Szingapúri és az Orosz GP-k között ül össze, addig nem tárgyalják az Alfa Romeo csapat fellebbezését.

A két Alfa Romeo, Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi eredetileg a 7–8. helyeken fejezte be a hockenheimi futamot, ám a leintés után mindkét pilóta 30 másodperces büntetést kapott a rajtnál – a kuplung működése körül – talált szabálytalanság miatt.

Ezzel a két Haas kapta meg a 7–8. helyeket, az utolsó két pontszerző pozícióba pedig Lewis Hamilton és Robert Kubica kerültek – ideiglenesen, a fellebbviteli döntésig. Az Alfa Romeo helyzetét nehezíti, hogy papíron a hockenheimi büntetés nem is megfellebbezhető, így szeptember 24-én az FIA első feladata az lesz, hogy egyáltalán eldöntsék, jogos-e a fellebbezés, vagy még annak megtárgyalása előtt elutasítják azt.

A futam után Räikkönen tagadta, hogy bármiféle előnyük lett volna a rajtnál, bár a finn az ötödik helyről a harmadikig ugrott előre a rajt után az első kanyarig. Räikkönen szerint inkább az előle induló két Red Bull rossz rajtja miatt tűnt úgy, hogy ő jól rajtolt. (index.hu)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'