JelenHaz
Szombat, 2019. december 14., 20.29

Szezon közben tette ki a Red Bull Gaslyt a csapatból

Szezon közbeni pilótacserét jelentett be a Red Bull Racing F–1-csapat, amiben a szeptember eleji Belga Nagydíjon már nem Pierre Gasly versenyez majd. A francia helyére a Red Bull fiókcsapatától, a Toro Rossótól érkezik majd Alex Albon, akit Gasly vált majd a Toro Rossónál.

Korábban a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko arról beszélt, hogy töretlen a bizalmuk az idei szezonra a Toro Rossótól igazolt Gasly felé, aki kitöltheti a szezont, de a Magyar Nagydíjon mutatott gyenge teljesítmény után úgy döntöttek, hogy mégis lecserélik a franciát.

Gasly csak hatodik lett a Magyar Nagydíjon, miközben csapattársa, Max Verstappen a futamgyőzelemért volt versenyben a csapat másik kocsijával. A különbség nem csak itt, az egész szezonban kijött a két versenyző között. Amíg Verstappen két futamgyőzelemmel élés három második dobogós helyezéssel jelenleg harmadik a világbajnoki összetettben – ráadásul csak nyolc pont a hátránya a második Valtteri Bottas mögött –, addig Gasly legjobb eredménye egy negyedik hely a Brit Nagydíjról, és óriási hátránnyal áll a hatodik helyen. Sőt, a mclarenes Carlos Sainz már csak 5 pontra van Gaslytól, miközben előtte majdnem 70 pontra jön az ötödik Charles Leclerc.

A Belga Nagydíjtól kezdve tehát a Red Bullban Max Verstappen és a thai Alex Albon, a Toro Rossóban pedig Danyiil Kvjat és Pierre Gasly folytatják. Albon szempontjából ez óriási ugrás, hiszen az év elején az utolsó pillanatban került a Toro Rossóhoz: eredetileg nem számoltak az F–1-ben a Forma–2-t elhagyó pilótával, aki már leszerződött a Nissannal a Forma–E-be, de végül mégis a Forma–1-ben kötött ki. Most pedig az egyik legerősebb csapatnál fejezheti be a szezont.

Nem ez az első szezon közbeni csere a Red Bull és a Toro Rosso között, 2016-ban Max Verstappen pont Kvjat helyére került a Red Bullba. (index.hu)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'