Távozik az FC MOL Fehérvár vezetőedzője

Írta:
2019. november 25. 18:00 (hétfő) /

A labdarúgó NB I-ben szereplő Mol Fehérvár hivatalos honlapján közölte: szerződést bontott Marko Nikolics vezetőedzővel.

„A Mol Fehérvár FC a mai napon szerződést bontott Marko Nikolics vezetőedzővel. Köszönjük a klubért végzett munkáját, további pályafutásához sok sikert kívánunk!” – olvasható a klub honlapján megjelent rövid közleményben. A szerb tréner utódját egyelőre nem nevezték meg.

A 40 éves szerb szakember 2017 nyarán vette át a Mol Fehérvár irányítását. Az elmúlt két és fél évben 120 mérkőzésen ült a székesfehérváriak kispadján, 69 győzelem mellett 27 döntetlen és 24 vereség a mérlege 210:114-es gólkülönbséggel. Első idényében rögtön bajnoki címig vezette a csapatot, majd a 2018–2019-es évadban bejutott a gárdával az Európa-liga csoportkörébe. Tavaly nyáron 2020 júniusáig meghosszabbította szerződését, amit hétfőn felbontottak.

Az edzőváltás az utóbbi hetek visszaesésének következménye lehet: szombaton hazai pályán kapott ki a Fehérvár a Puskás Akadémiától 3:1-re, azt megelőzően a ZTE és a Mezőkövesd ellen döntetlent játszott a csapat, a Ferencváros elleni rangadót pedig elveszítette – közben a sereghajtó Kaposvárt legyőzte. Az előző öt fordulóban a megszerezhető 15 pontból csupán ötöt gyűjtött be. (nso)

Hozzászólások