Vasárnap, 2018. július 22., 23.13

Több száz diák a Középiskolás Sportolimpián

2017. szeptember 24., 18.51
Vasárnap

Újabb élményekkel és tapasztalatokkal térhetnek haza az erdélyi magyar középiskolás sportolók a 3. Sportolimpiáról. Az RMDSZ és a Communitas Alapítvány szervezésével szeptember 19–22. között félezer diák mérte össze erejét Kolozsváron a futball, kézilabda, kosárlabda, röplabda, úszás, atlétika, asztalitenisz és a strandröplabda versenyszámain. Az idei rendezvény életműdíjas fővédnöke Novák Károly Eduárd romániai magyar paralimpiai világ- és Európa-bajnok kerékpározó személyes tapasztalatai megosztásával motiválta a tornán szereplő diákokat.

Bodor László, az RMDSZ programokért felelős ügyvezető alelnöke, aki egyben a Sportolimpia elnöke is úgy véli, hogy a diákok mindent megtettek azért, amire már korábban a megnyitó rendezvényen kérte őket, ugyanis a sport nagyköveteiként népszerűsítették a mozgáskultúrát. „Az évről-évre innen hazatérő diákok azok, akik kedvet adnak társaiknak, hogy elkezdjenek ügyeskedni valamilyen sportágban azért, hogy ők is részesei lehessenek ennek a rendezvénynek, élménynek.” Külön köszönet illeti, mondta, azt a 70 testnevelő tanárt és kísérőt, akik lelkiismeretes és odaadó munkájukkal minden évben hozzájárulnak a rendezvény sikeres lebonyolításához.

Grabán Zsolt főszervező, a Communitas Alapítvány Sport Szaktestületének elnöke elégedettségét fejezte ki és elmondta: „nagy pozitívumnak számít az előző évekhez képest, hogy idén sokkal többen jelentkeztek önkéntesnek”, s ez csak azt támasztja alá, hogy a rendezvény segítségével sikerül a különböző korosztályok között kapcsolatot teremteni és fenntartani.

A versenyeken az első helyezést a Báthory István Elmélet Líceum szerezte a legtöbb éremmel (4 arany, 7 ezüst, 5 bronz), ezt követi a Bolyai Farkas Elméleti Líceum tizenegy dobogós helyezéssel (4 arany, 4 ezüst, 3 bronz), harmadikként pedig az Apáczai Csere János Elméleti Líceum végzett 10 éremmel (4 arany, 2 ezüst, 4 bronz).

Az idei Sportolimpia létrejöttét a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége (RMPSZ), a Testnevelő Tanárok Országos Tanácskozása (TTOT), az oktatási minisztérium és a Babeș–Bolyai Tudományegyetem támogatta.

 

 

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'