Péntek, 2018. október 19., 01.08
Évértékelőt tartott az FC UTA

Új vezetőség lenne a megoldás?

Az UTA vezetői az elnöki asztalnál, a mikrofonnál Mészár Sándor.  Amíg jön egy új vezetőség, biztosítják az átmenetet
Az UTA vezetői az elnöki asztalnál, a mikrofonnál Mészár Sándor. Amíg jön egy új vezetőség, biztosítják az átmenetet

Szombat délelőtt 11 órától a FC UTA labdarúgócsapatának vezetősége évértékelőt tartott a Subcetate szálló szurkolókkal teli konferenciatermében – egyesek ezt tekintik az év „utolsó fordulójának”. A csapat képviseletében Decebal Codru Grădinariu vezérigazgató, Claudiu Drăgan versenyigazgató, Sorin Botiș és Cristian Păcurar másodedzők és Mészár Sándor volt jelen. Az egykori csapatlegendák, Mircea Axente, Christos Metskas, Biró Gábor és Váczi György is részt vettek az eseményen. Míg a vezetőség beszélt vagy éppen párbeszéd folyt a szurkolókkal, egy vetítővásznon több, apró részletekkel teli statisztikákat mutattak az év mérkőzéseiről, például arról, melyik játékos cselezte ki legtöbbször ellenfelét.

 „Örülök annak, hogy ma ennyien összegyűltünk, mi egy igazi család vagyunk,  amelynek tagjai a jó pillanatokban és a rosszabb időkben is összeülnek, hogy támogassák egymást. Az UTA mindig is egy igazi család volt, és az is lesz.

Jó naptári évet hagyunk magunk mögött, és egy nem túl jó fél év bajnokság áll mögöttünk. A felnőtt csapat kimagasló eredményei: a Dan Păltinișanu stadionban 3:0-ás győzelem az ASU Poli ellen, a 2016–2017-es bajnokságot pedig a pódiumon, a harmadik helyen fejezte be. Az ifik is büszkélkedhetnek, pontosabban: az „A” és „B” csapatok a harmadik helyen végeztek a bajnokságban, az „A” csapat eljutott a Román Labdarúgó Kupa döntőjéig, ahol azonban egy 1:1-es döntetlent követően tizenegyesekkel kikapott a Konstancai Viitorul – Hagi Akadémia csapattól. Továbbá a Köztársaság nemzeti bajnokságban az első helyen vannak, a „B” csapat az Elit Liga második helyén áll jelenleg, és eljutott a jövő tavasszal folytatódó Román Labdarúgó Kupa negyeddöntőjéig.

Miután a felnőtt csapattal két esélyt szalasztottunk el a magasabb osztályba jutást illetően, úgy döntöttünk, hogy a játékosok és a vezetőség körében lecserélünk embereket, hogy újra reménykedhessünk a I. Ligába való jutásban. Sajnos, ez nem így történt. Beismerjük, hogy hibáztunk, nem keresünk kifogásokat, nem hibáztatunk mást vagy másokat ezért. Menet közben próbáltunk javítani a helyzeten amennyiben lehetett, de csak részben sikerült. Főleg azokon a meccseken nem szereztünk pontokat, melyeken mi voltunk a házigazdák. Annak örülünk, hogy nem a kiesési zónában zártuk az évet.

A csapatot két pillér tartja: a szurkolók és a város vezetősége. Ezeket nem lehet, de nem is szabad lecserélni soha. Ellenben a játékosokat és a vezetőséget az elért eredmények függvényében le lehet. Ennyi játékos- és technikaiszemélyzet-csere után úgy gondoljuk, hogy az UTA-nak szüksége van új vezetőségre. Olyan vezetőségre vagy akár személyre van szükségünk, amely-aki stabil anyagi potenciállal rendelkezik, a fizetéseket és egyéb költségeket biztosítani tudja, ami már nem tartozik a város költségvetésébe. Ennek érdekében mind a szurkolók klubját, mind a polgármesteri hivatalt értesítettük a helyzetről. Arra várunk, hogy minél hatékonyabban döntsenek a problémákat illetően. Mi vállaljuk a felelőséget, elsősorban a klub érdeke a prioritás, amely olyan vezetőséget igényel, mely nagyobb költségvetéssel rendelkezik vagy jobb pénzügyi befolyással bír a jelenleginél. Az UTA nagyon fontos projekt számunkra, nulláról kezdtük építeni, nagyon jó eredményeket értünk el. Nem szeretnénk a több száz fiatal és nagyon fiatal focista álmát kockáztatni, hogy majd egy napon a felnőtt csapat színeiben játszhassanak. Ennek érdekében, míg ki nem derül, hogy ki veszi át ezt a szerepet, mi biztosítjuk a projekt folytatását” – nyilatkozta Mészár Sándor.

Ezután több szurkoló is kérdéseket tett fel a csapat képviselőinek, hogy mi legyen a megoldás, vannak-e már jelöltek az új vezetőségre, vagy érdemes-e elmenni a hét folyamán a szurkolóklubbal együtt a polgármesterhez és nyíltan elbeszélgetni vele, hogy mi is legyen a végső megoldás. A rendezvény ebéddel zárult, melyen szívesen láttak minden egyes részvevőt.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'