Fölszálott a páva

JelenHaz
Szombat, 2019. október 19., 05.43

Újabb két magyar arany a tokiói előolimpián

2019. szeptember 15., 19.34
Vasárnap

Szép magyar eredményekkel zárult a kajak-kenu előolimpia Tokióban. A vasárnapi zárónapon két arany- és egy bronzérmet szerzett a magyar válogatott. Férfi K-1 200 méteren Tótka Sándor nyert – Birkás Balázs harmadik lett –, és esélyeshez méltóan nyerte az új olimpiai számot, a női kenu párosok 500 méteres versenyét a vb-ezüstérmes Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső egység.

Medveczky Erika éppen csak lemaradt a dobogóról női kajak egyes 500 méteren, negyedikként zárt, míg Kiss Balázs ötödik lett C-1 1000 méteren. Utóbbi számban Adolf Balázs harmadikként futott be a B döntőben, a férfi K-2 1000 méter B döntőjében pedig Nádas Bence és Kuli István – ők Tótka Sándorhoz és Birkás Balázshoz hasonlóan ebben az idényben az 500-as négyesben versenyeztek – a hatodik helyet szerezte meg.

A magyar válogatott összességében 3 arany- és 2 bronzérmet szerzett az előolimpián – két nappal korábban Kopasz Bálint (K-1 1000 m) nyert, a Medveczky Erika, Gazsó Dóra duó (K-2 500 m) pedig harmadik lett –, de még ennél is fontosabb, hogy hasznos tapasztalatokat gyűjtött a tokiói körülményekről és a Sea Forest Waterway nevű versenypályáról. A parakenu szakág Suba Róbert pénteki bronzérmével egy dobogós helyezést ért el a japán fővárosban. (24.hu)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'