MOL Winter EVO
Szerda, 2019. január 23., 02.47

Usain Bolt bemutatkozott ausztrál focicsaőpatában

2018. szeptember 02., 19.35
Vasárnap

Usain Bolt, a világ legendás rövidtávfutója korábban több klubcsapatnál is edzett, miután bejelentette visszavonulását az atlétikától. Edzőmeccsen szerepelt többek között a Borussia Dortmund csapatában, ezúttal felkészülési meccsen lépett pályára Ausztráliában. Az ausztrál első osztályban szereplő Central Coast Mariners csapatában debütált pénteken az egykori sprinter. A jamaicai olimpiai bajnok egy félprofi játékosokból álló csapat ellen lépett pályára a 72. percben. Helyi beszámolók alapján tízezer szurkoló volt a stadionban és hatalmas ováció fogadta Boltot, aki több helyzetet ki elpuskázott, de bíztató volt a szereplése a balszélen. A Mariners 6-1-re nyert.

Jól éreztem magam, örülök a szurkolók fogadtatásának. Reméltem, hogy több labdaérintésem lesz, de még nem vagyok teljesen jó fizikális állapotban, tovább kell dolgoznom és gyorsabbnak lennem – mondta Bolt a lefújás után.

Mark Bosnich, korábbi Premier League-kapus szerint türelmesnek kell lenni Bolttal szemben. „Nagyon sokat kell dolgoznia a technikai képzettségén, kérdés, a klub hajlandó-e ezt megvárni. A menedzser elvileg 12 hónapra tervez Bolttal, de türelemmel kell lenni” – mondta Bosnich. (origo)

Egy biztos: a focipályán nemigen akad majd játékos, aki egy sprintben lefutná.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'