JelenHaz
Kedd, 2019. november 19., 12.19
Ingó székkel

Vásárhely ellen javítanának

Petricevic először ismeri el: rossz a hangulat az öltözőben
Petricevic először ismeri el: rossz a hangulat az öltözőben

Múlt heti, Kolozsvártól elszenvedett kudarc után, a Temesvári ELBA VKK az A-osztályú férfi kosárlabda bajnokság XV. fordulójában ugyancsak hazai pályán, a Constantin Jude Sportcsarnokban látja vendégül a Marosvásárhelyi Mureşul KK gárdáját. Dragan Petricevic, a lila-fehérek edzője csütörtök töltötte 39-ik életévét, ám a boszniai szerb szakember munkával ünnepelt, ugyanis csapata javában készül a szombat esti mérkőzésre. „Már nem kell elmondanom, hogy a Marosvásárhelyi mérkőzés sorsdöntő – nem feltétlenül a klub történelmének, hanem azért, hogy eltöröljük az eddigi gyenge eredményeinket. Eddig pechesek voltunk és sokat hibáztunk, ezért jutottunk idáig. A negatív eredményekért csakis mi felelünk… Végezetül nem mi vagyunk az egyetlenek, akik hibázunk, de a többi csapatok, ha leesnek egy adott pillanatban, azokat vagy a játékvezetők, vagy a közönség meglöki hátulról. Nálunk ez nem történik meg, nem támogat senki hibáink után. Mindenesetre ki kell lépnünk ebből a slamasztikából, bár nem lesz könnyű, mert az össze többi csapat komolyan megerősödött a téli szünetben.” – mondta el Petricevic a szokásos heti sajtóértekezletén.

A 39 éves mester már úgy érzi, kissé inog a szék alatta: „Bármikor készen vagyok távozni Temesvárról, ha a vezetőség arra a következtetésre jut, hogy én vagyok a felelős ez eddigi eredmények miatt. Elismerem nem túl jó a hangulat az öltözőben: idegesek vagyunk, egymást hibáztatjuk. A vásárhelyi keretben öt amerikai kosárlabdázó szerepel, akik egyéni megoldásaikkal eldönthetik a mérkőzést.”

A Temesvár–Marosvásárhely mérkőzést, amelyet szombat este 18:30-tól a Telesport csatornája élőben közvetít, a Doru Vinaşi (Kolozsvár)-Fabiana Niţu (Nagyszeben)-Cosmin Prisca (Medgyes) bírói hármas vezeti. Szakszövetségi megfigyelő: Ion Breza (Bukarest).

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'