JelenHaz
Vasárnap, 2019. augusztus 25., 17.15
Támogatás nélkül a vajdahunyadi élsport

Vaslakat a cuclin

A másodosztályú focicsapat költségvetésében bizonyára nagy lyukat támaszt a kombinát támogatásának eljátszása.
A másodosztályú focicsapat költségvetésében bizonyára nagy lyukat támaszt a kombinát támogatásának eljátszása.

Elvesztették főtámogatójukat a vajdahunyadi sportklubok, miután a helyi önkormányzat nem újította meg erre vonatkozó szerződését a kohászati kombinát tulajdonosaival.

Ez utóbbiak ugyanis a vállalat megvásárlásával együtt átvették a helyi sportklubok finanszírozását is, mindenekelőtt a FC Corvinul focicsapat támogatását, amely 2005-ös megszűnéséig 150 ezer dolláros évi támogatásra számíthatott. 2006-ban hasonló összeget kapott a kombináttól a focicsapat utóda a Corvinul 2005. A klubvezető és a városi tanács közötti nézeteltérések nyomán azonban az Arcelor Mittal vezetősége tavaly már az önkormányzattal kötötte meg a szponzorizálási szerződést, amelynek nyomán a szintén 150 ezer eurós éves támogatás 64%-át a futballcsapat kapta meg, a további összeg pedig megoszlott a többi helyi sportklub között. A szerződés azonban lejárt és úgy tűnik az önkormányzat nem is igyekszik megújítani.

Nicolae Schiau polgármester abban bízik, hogy majd a kombinát vezetősége keresi fel őt ajánlatával. Ez utóbbi képviselője azonban úgy véli, ha valakinek pénz kell akkor kérjen. Én úgy tudom, hogy a szponzorizálások úgy zajlanak, hogy valaki támogatást kér és szerencsés esetben meg is kapja – fogalmazott sajtónak tett nyilatkozatában Ionel Borş, a hunyadi kombinát vezetőségének tagja. Egyelőre azonban senki sem lép a szerződésmegújítás érdekében, pedig már lassan két hónap telik el az évből és a sportklubok, illetve az önkormányzat költségvetésében igazán volna hely e támogatási összegnek.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'