JelenHaz
Péntek, 2019. december 06., 04.41
Pontot szerzett az éllovas otthonában a sereghajtó

Vérbeli játék a Nagyiratos–Kisiratos örökrangadón

Egyik parázs jelenet a kisiratosi kapu előterében
Egyik parázs jelenet a kisiratosi kapu előterében

Az elmúlt hét végén bonyolították le a labdarúgó bajnokság V. Ligájának mindkét csoportjában a harmadik forduló mérkőzéseit. Tekintve, hogy a vasárnap 17 órától megszervezett Nagyiratos–Kisiratos mérkőzés előtt 11 órától tartották a „Szent Őrzőangyalok” tiszteletére felszentelt templom búcsúünnepét, nagyon sokan hazalátogattak. Az ünnepség alkalmából sok környékbeli rokon is a településre érkezett, de a két „szomszédvár” közötti labdarúgó-mérkőzések mindig felcsigázzák az érdeklődést. A vasárnapi megmérettetés pikantériája volt, hogy a házigazda két forduló után a tabella élén állt 6 ponttal, miközben a vendég együttes 0 ponttal sereghajtó volt.

A hazai csapat számára jól indult a mérkőzés, hiszen egy jobboldali beadásból lőtt góllal már az 5. percben vezetést szereztek. A kisiratosi gárda azonban nem adta fel, felpörgette az iramot, ami meg is hozta az eredményt, mert a 21. percben kiegyenlített, de csak a 30. percig örvendhettek, mert újabb beadásból szép fejesgóllal szereztek újfent vezetést a házigazdák. Szünet után folytatódott a kiegyenlített játék, majd a 61. percben jó 25 méterre a hazai kaputól szabadrúgáshoz jutottak a vendégek, akiknek a hátvédje betalált. A 87. percben a hazaiak büntetőhöz jutottak, miután a kapus a szögletvonal mellett szabálytalanul szerelte a támadót. A rosszul elvégzett, a kapu közepébe tartó labdát a kisiratosi hálóőr kiütötte, amivel a mérkőzés hősévé vált.

A döntetlen nem a nagyiratosi szurkolókon múlott, akik az emelvényről „síppal, dobbal, nádi hegedűvel” – mondaná Puskel Péter kollégám –, minden eszközzel, meg aztán komoly hangerővel biztatták a csapatukat. Közülük többnek az volt a véleménye, hogy a hazaiak túlságosan magabiztosak voltak, ami, és természetesen, a kisiratosiak lelkesedése visszaütött.

A házigazda együttes edzője, Săpungiu Emil szerint az eredményben sokat számított a vendégek ambíciója az összeszokott csapatjáték bizonyos kimaradásaival szemben. Vasárnap Bursuc Marius, Reviczki Dániel, Kocsis Eduárd, Ando Marius, Matei Cosmin, Creţculescu Roland, Roşca Radu, Creţculescu Darius, Móni Attila, Borza Márk és Apostol Răzvan, illetve néhány cserejátékos volt a pályán. Mindkét gólt Apostol Răzvan rúgta, de ő hagyta ki a büntetőt is. Bírók: középen Palcu Marius, partjelzők Mihoc Alina, Pantea Patricia, RLSZ-megfigyelő Mamuşov Iosif. A segédedző, Kocsis Eduárd szerint az volt a legnagyobb baj, hogy a házigazdák már előre elkönyvelték a 3 pontot. Erre feljogosította őket a tény, hogy csapatuk sokkal jobb a mai ellenfelükénél, de hát amint a mérkőzés is megmutatta, a szerencse forgandó. Nem reménykednek az A csoport megnyerésében, hiszen ott jobb csapatok is vannak, de az első háromban szeretnének végezni.

Csonka Csaba, a kisiratosiak edzője a két elveszített mérkőzés után nem várta az eredményt, de le a kalappal a csapat küzdőszelleme, illetve a nézők előtt is, akik elkísérték őket és folyamatosan biztatták. A kisiratosi csapatban egyetlen vendégjátékos sem szerepel. A régi jó játékosok kiöregedtek, jelenleg a saját erőből történő újítás folyamatában vannak. Az edző abban reménykedett, hogy a vasárnapi eredmény újabb lelki erőt ad, és a közeljövőben elkerülik a sereghajtó zónát. Vasárnap Zámbori András, Lévai Zsolt, Miklós Tibor, Szalai Dávid, Almási Arnold, Horváth Pikó, Varga Tibor, Göcző Attila, Miklós Márk és Barna Gabriel játszott. A gólokat Göcző Attila és Varga Tibor rúgta.

Örvendetes tény, hogy mindkét csapat – egy-egy kivétellel – a saját erőforrásokra, tehát a településeik fiataljaira alapoz, ami remélhetően mindkét csapatnak meghozza a várt eredményeket is.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'