50%-os árzuhanás
Szerda, 2019. július 24., 10.27
Davis Kupa

Veselyvel érkeznek Budapestre a csehek

A világranglistán 87. Jirí Veselyvel megy a cseh férfi teniszválogatott Budapestre a jövő hétvégi David Kupa-osztályozóra.

A DK Twitter-oldalán kedden megjelent névsor szerint a csapatot a balkezes Vesely mellett Lukas Rosol (198.), Adam Pavlasek (210.) és Roman Jebavy (párosban 55.) alkotja. A korábbi top 10-es Tomas Berdych 33 évesen már nem vállalta a DK-szereplést. A csehek a második vonalnak számító euro-afrikai zóna I-es csoportjában kezdték az idényt – erre legutóbb 1981-ben volt példa –, és jövőre már ismét a világcsoportban indulnának.

A magyar szövetség (MTSZ) arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a nemzetközi szövetség által megadott határidőre, azaz 16 órakor teszi közzé a csapatot. Az előjelek szerint hiányozni fog a Lurdy Ház parkolójában sorra kerülő párharcról Fucsovics Márton (41.), aki a közelmúltban vitába keveredett az MTSZ-szel.

Ami a két ország egymás elleni örökmérlegét illeti, a csehek 2:1-re vezetnek. Az első és harmadik csatát az ellenfél nyerte 1975-ben 4:1-re és 1996-ban 5:0-ra, az egyetlen magyar győzelem 1976-ban született Budapesten, Taróczy Balázs vezetésével.

A magyar csapat – amely 1996 után tavaly került vissza a legjobb 16 nemzetet felvonultató világcsoportba – a februári nyolcaddöntőben 3:2-re kikapott a tavaly döntős Belgiumtól, ezért kell osztályozót játszania, elvileg a bennmaradásért. A DK-osztályozónak ezúttal azonban nem lesz komoly tétje, mivel a nemzetközi szövetség augusztusban radikálisan átalakította a sorozatot, és a párharcok vesztesei is szinte biztosan ott lesznek jövő februárban a világcsoport 24 csapata között. (MTI)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'