Vasárnap, 2018. december 16., 20.08
Forma–1

Veszélyes szabályváltozás jön?

2018. március 08., 19.57
Csütörtök

Romain Grosjean szerint a 2018-ra bevezetett állórajtos újraindításokból nagy baj lehet, a használt gumikon egészen más a start, mint rendesen. A használt és kihűlt gumikon messze nem ugyanúgy megy az elindulás, mint az előmelegített frisseken. A francia azt mondta, míg normális esetben egészen a nyolcadik fokozatig jut az első féktávig, a használt gumikon négyesig is alig tudott felkapcsolni.

„Szerintem mészárszék lehet belőle. Az egyenesben is simán eldobhatjuk majd az autót. Őszintén szólva nem volt valami jó móka, a sebességváltás is nehéz volt. Bottas volt előttem, ő sem remekelt. Vezethetetlen az autó. Bottasszal az elsők között álltunk a rajtrácsra, sokáig vártunk (és kihűltek a gumik). Az újrarajtolás olyan volt, mintha esőben slick-eken vezetnénk. Minden felváltásnál kipörgött a kerék, minden visszaváltásnál blokkoltak a hátsók” – panaszolta. Grosjean hozzátette, hogy azért nem mindenütt lesz ilyen súlyos a probléma, de a versenyzői szakszervezet (GPDA) egyik igazgatójaként mindenképp felhozza majd a dolgot:

„Bizonyos pályákon nem lesz gond, újra lehet melegíteni a gumikat. Kanadában nincs gond, de ilyen (hűvös) körülmények között, vagy épp Kínában szerintem nem lehet. A saját tapasztalataim alapján ez veszélyes. Lehet, hogy a többiek nem így érzik, de én nem érzem magam biztonságban a hideg gumikon.”

Fernando Alonso Grosjeannal ellentétben nem aggódik: „Szerintem nincs gond. Nyilván a hideg pályán jobban oda kell figyelni a gumimelegítésre, de ez mindenkire igaz.” (vezess.hu)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'