Fresh Corner
Csütörtök, 2019. április 25., 12.51

Vízilabda: a leány U19-es válogatott remekül indított a junior Eb-n

Magabiztosan kezdte meg az Európa-bajnoki szereplést a magyar leány U19-es vízilabda-válogatott a portugáliai Funciálban. Faragó Tamás tanítványai könnyed, ráhangolódást jelentő négygólos győzelemmel szálltak ki a vízből Izrael ellen, és várják a hétfői Nagy-Britanniával szembeni folytatást.
(M. Sz. utanpotlassport.hu)Megkezdte szereplését a magyar leány junior vízilabda-válogatott a portugáliai Funciálban megrendezett korosztályos Európa-bajnokságon. A kedvező sorsolásnak is köszönhetően minimum az elődöntőig menetelhet a Faragó Tamás, Petőváry Zsolt kettős által irányított csapat, aminek az első állomása Izrael volt.
Erőtől duzzadva ugrottak vízbe a magyarok, akik korán meg is szerezték a vezetést: egy perc elteltével Kiss Eszter Lara talált be, fél perccel később Vályi Vanda növelte az előnyt. Az izraeliek nem találták a ritmust, és csak szabálytalanul tudták feltartóztatni a magyar csapatot, amely a negyed végére – Petőváry Luca értékesített ötméteresének és a már emlí­tett Vályinak köszönhetően – megduplázta a már meglévő különbséget (4:0). A második felvonás elején aztán Miriam Bogachenko révén szépített az ellenfél, ami meg is törte picit az addig dinamikus játékmenetet: bő öt perc gólcsend következett. A félidő előtt még Rybanska Natasa talált be, így úsztak a felek a szünetre (5:1).
A fordulás után újra beindult a magyar gépezet, Vályi lőtte meg harmadik és negyedik gólját, majd Kerem Noy duplázta meg az izraeli találatok számát (7:2). A záró menetre nem maradt sok kérdés, csupán annyi: hány góllal hengerel Faragó Tamás együttese. Nos, a választ nem a mieink adták, hanem az izraeli Hila Futorian, aki a hajrában csökkentette négyre a differenciát, ezzel beállítva a 7:3-as végeredményt. Folytatás hétfőn Nagy-Britannia ellen magyar idő szerint délután 4 órakor.(nso.hu)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'