Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Péntek, 2021. május 14., 19.17

Álláspont

Dávid és Góliát harca a Biblia (s ezáltal a régebbi zsidó és az újabb keresztény, szorosan összefonódó kultúra) egyik legismertebb története; arról szól, hogy a normális testalkatú zsidó vitéz kiáll, párviadalra, az ellenség hatalmas termetű, félelmetes harcosával – és győz, a parittyájából kilőtt kőgolyónak köszönhetően.
Bővebben Csütörtök, 2021. május 13., 18.00
Elkerülhető lett volna a világjárvány, amennyiben idejében intézkedtek volna. Ehelyett hibás döntések születtek, melyek révén a koronavírus-járvány világméretűvé terebélyesedett, legalábbis egy független szakértőkből álló testület jelentése szerint, amely az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kérésére készített tanulmányt.
Bővebben Csütörtök, 2021. május 13., 17.57
Három héttel ezelőtt húsz nyugalmazott francia tábornok és több száz tartalékos tiszt nyílt levélben figyelmeztette Macron elnököt és a párizsi politikai osztályt a Franciaországban aggasztó méreteket öltő iszlám fundamentalizmus veszélyeire. Ami akár polgárháborúhoz vezethet, amennyiben a hatóságok képtelenek kezelni a helyzetet.
Bővebben Szerda, 2021. május 12., 18.24
Itt a tavasz. Hajnalban vekkerek helyett a madarak trillái ébresztik az embereket, valamint az ablakok alatt lévő fákon/ bokrokon megtelepedett hangos tereferét folytató verebek.
Bővebben Szerda, 2021. május 12., 18.12
Néhány polgári lakásban volt szerencsém megfordulni a múlt század ötvenes-hatvanas éveiben. Nem szégyellem bevallani: irigykedve néztem a könyvszekrények polcain sorakozó, egyforma kötésben pompázó köteteket. A két világháború közötti „divatos” szerzők műveit. Volt közöttük távol-keleti (japán, kínai) szerző, de ott láttam először Mereskovszkij köteteit is.
Bővebben Szerda, 2021. május 12., 17.39
Európa legtöbb országához hasonlóan Románia is kilábal a koronavírus-járvány harmadik hullámából. Kedden az egész ország zöld minősítésűvé vált, miután a fertőzési ráta Bukarestben és Kolozs megyében is 1,5 ezrelék alá csökkent, az intenzív osztályon kezeltek száma pedig ezer alá.
Bővebben Kedd, 2021. május 11., 18.27
Miniszterelnökünk győzelemnek minősítette, hogy a múlt év azonos időszakához képest az általa vezetett ország jelentős sikereket ért el a gazdasági teljesítmény terén: az export – árukivitel – majdnem négy százalékkal volt nagyobb, mint az elmúlt esztendő hasonló időszakában.
Bővebben Kedd, 2021. május 11., 16.14
Az egyik tévécsatornán több hónapon keresztül ment a második világháborút megelőző időszakról, s magáról a fegyveres konfliktusról szóló dokumentum-összeállítás.
Bővebben Vasárnap, 2021. május 09., 16.42
Haladunk, haladunk, de merre? El kell ismernünk, hogy Románia az utóbbi években nagy fejlődést könyvelhet el, ám ennek ellenére nagyon sokszor úgy tűnik, mintha hátrafelé haladnánk, vagy egyszerűen megpróbálunk elsurranni a problémák mellett, hogy bármit csak megoldani ne kelljen az adott gondot.
Bővebben Vasárnap, 2021. május 09., 16.38
Félelmetes, mennyire megszaporodott az utóbbi időben a fanatikusok száma.
Bővebben Vasárnap, 2021. május 09., 16.31
Törvénytisztelő ember vagyok, de amit azok művelnek, akik be kell hajtsák a büntetéseket azoktól, akik nem tartják be a törvények megszabta követelményeket, az már mindent felülmúl, sőt az emberektől való lopással is lehet őket gyanúsítani.
Bővebben Csütörtök, 2021. május 06., 18.47
Aki látta Móricz Zsigmond Úri muri c., azonos című regényéből készült zenés színdarabját, bizonyára nem felejti el – pláne ha jó előadásban látta – a döbbenetes darab csúcspontját, amikor a mulatozó társaságnak a kanász bejelenti, hogy „megdöglött a nagy kan”.
Bővebben Csütörtök, 2021. május 06., 18.46
A régi, úgynevezett veterán generáció még élő tagjai, emlékezhetnek a háború alatti és utáni évekre, amikor a hírközlés jóformán a napilapokra és részben a rádióra szorítkozott.
Bővebben Szerda, 2021. május 05., 18.10
Történelmi negatív csúcsot döntött a népességfogyatkozás tavaly Romániában és Magyarországon egyaránt.
Bővebben Szerda, 2021. május 05., 15.39
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu