Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szombat, 2021. október 16., 17.36

Álláspont

A temesvári polgármester a Colterm távfűtő vállalattal kapcsolatos rossz hírek egész sorát hozta nyilvánosságra szerdai közleményében, amelynek végkicsengése egyértelmű: ha a kormány és a parlament nem fékezi meg az elszabadult energiaárakat, Temesvár és több romániai nagyváros fűtés és melegvíz nélkül maradhat a leghidegebb hónapokban.
Bővebben Péntek, 2021. október 15., 14.04
Magyarország és Lengyelország segítségét nyújt a koronavírus-járvány miatt drámai, sőt, tragikus helyzetbe sodródott Romániának.
Bővebben Péntek, 2021. október 15., 14.03
Nagyon sok kérdés vetődik fel bennem és egyre több minden aggaszt. Elsősorban arra keresem a választ, hogy nyáron hová tűnt a vírus, amikor tömegesen nyaralt a nép mindenfelé, és ahogyan ígérték és jó előre jelezték, hogyan érkezett meg percre pontosan őszire a negyedik hullám.
Bővebben Csütörtök, 2021. október 14., 12.28
Folyamatosan ugyanazzal a gonddal küzd a város, amit látszólag senki nem akar mihamarabb megoldani. Az Európai Unió támasztotta elvárásaihoz igazodva az ország települései, falvai és városai egyre nagyobb hangsúlyt igyekeznek fektetni a környezetszennyezés csökkentésére, a szelektív hulladékgyűjtésre és a hulladékok újrafelhasználására.
Bővebben Csütörtök, 2021. október 14., 12.27
Csapdába csalta hétfőn Klaus Iohannis államfő az USR-t Dacian Cioloș kormányfői megbízásával, rögtön a parlamenti pártokkal folytatott megbeszélések első napja után. Múlt héten az államelnök még azt nyilatkozta, hogy kicsi a valószínűsége annak, hogy már az első konzultációs fordulat után megoldás körvonalazódna a kormányválságra.
Bővebben Kedd, 2021. október 12., 18.48
Fura dolgok történnek manapság Aradon. Minden előzetes hírharang mellőzésével arra ébredtünk, hogy egy új szoborral gazdagodott városunk. Ráadásul nem is akármilyen helyen, hanem éppen az UTA stadion kellős közepén.
Bővebben Hétfõ, 2021. október 11., 18.03
Újabb hatalmas kihívással szembesül az Európai Unió, miután a lengyel Alkotmánybíróság csütörtöki ítéletében úgy döntött, hogy a lengyel alkotmány elsőbbséget élvez az EU-s joggal szemben.
Bővebben Hétfõ, 2021. október 11., 16.22
Elismerjük vagy sem, bejelentik-e hivatalosan vagy sem, de itt a negyedik hullám.
Bővebben Hétfõ, 2021. október 11., 09.03
A kontinens sorsáért aggódó józan fejű európai polgárok kétségbeesve szemlélik a civilizáció bölcsőjének tartott világrész elképesztően gyors leépülését.
Bővebben Csütörtök, 2021. október 07., 17.27
Súlyosbodik a politikai válság a Cîțu-kormány megbuktatása nyomán. Korábban is előfordult, hogy a parlament megbuktasson egy kormányt, ekkora többséggel és gyorsasággal viszont nem.
Bővebben Szerda, 2021. október 06., 17.08
Mielőtt egy akármilyen film forgatásához hozzákezdenének, szcenáriumot, forgatókönyvet kell megalkotni, amely többé-kevésbé részletesen felvázolja, hogyan folyik majd a – régebben cellulóz-szalagon, újabban már digitálisan rögzített – filmes történet. Sokszor ebből adódóan dől el, hogy támogatja-e valaki, mecénás, anyagilag, a készülendő filmet.
Bővebben Szerda, 2021. október 06., 16.15
A Nemzedékek (korábban Véndiák) találkozójára készülődtünk. Rég nem látott osztály- és iskolatárakkal összeölelkezni, kezet rázni, beszélgetni.
Bővebben Kedd, 2021. október 05., 16.38
Szegény embert az ág is húzza. Nem elég, hogy hónapok óta kormányválság van, a koronavírus-járvány negyedik hulláma is éppen most zúdult a nyakunkba. Ha most megbukik a kormány, a politikai válság és a járványgörbe egyszerre fog tetőzni október közepén.
Bővebben Hétfõ, 2021. október 04., 16.21
Tegnap még úgy tudtuk, ha meghaladja a  6 ezreléket egy település járványmutatója, online-ba küldik az oktatást.
Bővebben Hétfõ, 2021. október 04., 06.00
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu