Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Csütörtök, 2022. december 01., 08.24

Álláspont

A Krisztus által hirdetett keresztény hit a szeretet, a megbocsátás, a béketűrés hite.
Bővebben Kedd, 2022. november 29., 17.13
„Vlagyimir Putyin felelőssége ezért a háborúért kristálytiszta”, hangsúlyozta Novák Katalin köztársasági elnök szombaton Kijevben, ahol Voldomir Zelenszkij ukrán elnök meghívására látogatott el.
Bővebben Hétfõ, 2022. november 28., 16.28
Terrorizmust támogató államnak minősítette Oroszországot szerdán az Európai Parlament az ukrán polgári lakosság ellen elkövetett szándékos támadások és atrocitások, a polgári infrastruktúra lerombolása, valamint az emberi jogok és a nemzetközi humanitárius jog súlyos megsértése miatt. Az ukrán civil lakosság elleni terrorcselekmények kimerítik a háborús bűncselekmény fogalmát. Ezért az EP Oroszországot „a terrorizmust támogató és terrorista eszközöket használó államnak” nyilvánította 494 támogató és 58 ellenző szavazattal. 
Bővebben Péntek, 2022. november 25., 11.41
Olvasom az 1967-ben Torontóban felvett jegyzőkönyv kivonatát. Az akkori globalista összejövetelen megfogalmazott stratégiai célokról. Majd két évtizeden keresztül senki sem említette, nem tulajdonítottak neki jelentőséget? Vagy mondhatjuk, hogy az aláírók titokban tartották? 
Bővebben Csütörtök, 2022. november 24., 07.35
Két emberi áldozatot szedett az a rakéta, amely kedd este csapódott be egy Lengyelország keleti részén lévő faluba. Azóta is tart a vita, hogy oroszok vagy ukránok lőtték ki, mivel a rakéta kelet felől érkezett a határ menti lengyel faluba. Mindkét lehetőség reális: kedden Oroszország példátlanul erős rakétatámadást hajtott végre Ukrajnában, az ország egész területén lévő energetikai infrastruktúrát célozták, beleértve a lengyel határhoz közeli ukrajnai objektumokat is.
Bővebben Hétfõ, 2022. november 21., 16.51
Kompenzációs ENSZ-alap létrehozásában állapodtak meg az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezményének 27. éves ülésén (COP27) az egyiptomi Sarm-es-Sejkben. Az alap elvileg az éghajlatváltozást legjobban elszenvedő, legkiszolgáltatottabb országoknak nyújt támogatást, vagyis a gazdag nyugati országok dollármilliókat fizethetnek a harmadik világnak, noha a felhasználás pontos részleteit csak később dolgozzák ki.
Bővebben Vasárnap, 2022. november 20., 18.39
Hallgatom a rádió egyik vasárnap reggeli műsorát, s ismét mellbe vág egy történésszel készített beszélgetés. Valamikor a második világháború utolsó két évében elkövetett háborús bűntettről van szó, amelyről a felvidéki kisebbség valószínűleg tudott, a magyarság többsége viszont nem. Az érintett családok tagjai nem beszéltek, mert a „demokratikus” Csehszlovákiában, ha mástól nem, de a kitelepítéstől és a vagyonelkobzástól félni kellett. A Kelet-Közép-Európát csizmájával letipró Sztálin szó nélkül eltűrte (sőt, elvárta) a Vörös Hadsereg katonáinak és szláv szövetségeseinek az atrocitásait. 
Bővebben Csütörtök, 2022. november 17., 16.27
Kedden, 2022. november 15-én elérte a nyolcmilliárdot a Föld népessége, jelentette be az ENSZ. Kevesebb, mint fél évszázad alatt megduplázódott, a 4 milliárdos szintet ugyanis 1974-ben regisztrálták. Azóta tizenvalahány éven belül további egy milliárddal növekszik: az 5 milliárdot 1987-ben, a 6 milliárdot 1999-ben, a 7 milliárdot pedig 2011-ben lépte át az emberiség.
Bővebben Kedd, 2022. november 15., 17.58
Újabb megalázó vereséget szenvedtek az orosz agresszorok Ukrajnában, kénytelenek voltak feladni Herszon városát, s visszavonni csapataikat a Dnyeper folyó keleti partjára.
Bővebben Hétfõ, 2022. november 14., 17.17
Elutasította az EU bírósága a Minority SafePack elnevezésű európai polgári kezdeményezést. Pontosabban annak kezdeményezőjének, a FUEN (Európai nemzetiségek föderatív uniója) Európai Bizottság elleni keresetét, melyben azt kifogásolták, hogy a brüsszeli testület nem tesz lépéseket új uniós jogszabályalkotásra a nemzeti és nyelvi kisebbségek védelme érdekében.
Bővebben Csütörtök, 2022. november 10., 17.20
Varsó nem mondott le a Balti-tengertől a Fekete-tengerig terjedő egykori hatalmas ország újjáélesztéséről, a Tengerköz álmáról, vádaskodott Putyin egy minapi történészi konferencián.
Bővebben Szerda, 2022. november 09., 15.59
Olvasom a sajtóban megjelent, a rádióban, televízióban elhangzó híreket, maholnap már nem tudom, melyiknek adjak hitelt. Mint a kommunizmusban született viccben a jereváni rádió közismert hírében a Moszkvában osztogatott Ford személygépkocsikról.
Bővebben Kedd, 2022. november 08., 10.53
Lengyelország területi revíziót tervez Ukrajna ellen, mivel utóbbi jelentős lengyel, magyar és román területeket foglalt el erőszakkal, mondta Putyin egy minapi történészi konferencián.
Bővebben Hétfõ, 2022. november 07., 16.01
Szombaton a madridi Prado múzeumban, a világ egyik leghíresebbnek számító képtárában két Goya-festmény keretéhez ragasztotta a kezét két klímaaktivista, egy férfi és egy nő, miután a két kép közötti falrészre felírták: +1,5 Celsius-fok.
Bővebben Hétfõ, 2022. november 07., 13.17
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu