Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Vasárnap, 2020. január 19., 21.28
Gondolatok a határról innen

A sokadik forduló után

2008. szeptember 22., 21.00 Hétfõ

Néha elgondolkozom azon hol is kezdődhetett, vajon ki és miért hibázott. Keresem ki lehet felelős a helyzetért, vajon a sokéves felgyűlt indulatok, a fokozódó agresszió, a történelmi „hagyományok”, az elhibázott nemzetnevelés vagy a helyzetet néhanapján a maga javára is könnyen fordító politikum tehet-e róla?

A legtöbbször azonban felhagyok ezzel a kiúttalan keresgéléssel, népi lélekelemzéssel, talán a feladat túlkomplexitása, talán saját lustaság miatt.

Tény azonban, hogy Magyarországon válság van, a 2006 óta eltelt időszak pedig egyszer úgy fog bevonulni a történelemkönyvekbe, mint a választói bizalom nélkül kormányzó baloldali elit uralma, amelynek tevékenysége a szélsőségek, az ultranacionalizmus ismételt feltűnését keltette életre sorozatos baklövéseivel, továbbá sikeresen elfordította magától a magyarországi és a azon kívüli nemzetrészek jelentős részét is. A helyzetért ugyanis ahova egy nép jutott vezetői tartoznak felelőséggel.

A Magyar Gárda, a Jobbik mozgalom, újabban pedig Magyar Országos Véderő Egylet (MOVE) újjáalakulása nem a véletlen, vagy csak a pillanat hozománya. Ezek a csoportosulások a sorozatos hibák miatt jöttek létre, válaszként. Ezek a csoportosulások szászezrek szimpátiáját szerzik meg azzal, hogy karitatív feladatokat (véradás, adakozások stb.) teljesítenek, rossz közbiztonságú övezetek védelmét látják el (szó szerint megvédenek lakónegyedeket a bűnözőktől !), kiállnak a magyar hagyományok mellett egy globalizálódó Magyarországon és nem utolsósorban kezdenek a nemzeti  lelkiismeret szerepében tetszelegni ! Ezek a csoportosulások népszerűek, trendik és keménykezűek, mintha ezzel is a rég feledett magyar virtust emlegetnék fel. Ezek a csoportosulások mindenki számára egyértelmű céllal rendelkeznek (nem úgy mint a politikai pártok): újjáalakítani a magyar öntudatot, megtisztítani a magyar társadalmat az oda nem valóktól, de különösképpen a romáktól és a zsidóktól és a nemzetietlen baloldaltól.

Ilyenkor az jut eszembe, hogy Hitler is így kezdte.

A magyar államvezetés pedig ott ül a helyén, nem hajlandó lemondani és vállalni egy újabb megméretkezést az istenadta nép előtt, mintha nem tudatosítaná magában saját felelősségét. Mintha nem emlékeznének 2006 késő nyarára és őszére, az augusztus huszadikákra, a megdobált politikusokra, a tulajdonképpeni nép közé már rég ki nem merészkedő és sokszorosan kifütyült miniszterelnökre, a megrongált középületekre, a háborús állapotokra, a rendőri túlkapásokra és sort még folytathatnám. Nem vállalja a felelősséget, inkább húzza még egy ideig. Mindezzel a Magyar Gárda és a hasonlók malmára hajtja a vizet !

Tetszik vagy nem, Ők jutottak el idáig, egy kvázi-müködőképes magyar gazdaság szétverésével, a külföldi adósságok ki nem fizetésével, december ötödikével és a hatalomhoz való feltétlen ragaszkodással. Mindenki tehet a helyzetről: az MSZP is, a FIDESZ is, de főleg a köztük lévő undorító polémia.

Vajon mire várnak ? További rendbontásokra ? Egy jól szervezett forradalomra ? Egy romhalmazzá váló Budapest-belvárosra ? A rendőrök meg közben kivonulnak, elkapják a rendbontókat meg egy csomó olyat is aki nem felelős az erőszakért, miközben ugyanezek a rendőrök nem képesek leállítani a elharapozodó romabűnözést.

Ez utóbbit a Magyar Gárda próbálja leállítani, a maga embereivel, a maga módszereivel, durván és keményen. Persze ott is vannak ártatlan áldozatok bőven. De a nép egyre inkább velük van, a „szolgálunk és védünk” szöveg kezd megkérdőjeleződni.

Próbálom magam minnél inkább mentesíteni a helyzet keltette behatásoktól, de véleményem szerint a felelőség itt az állami vezetésé, amely nagyrészt kompromitálta magát. Talán másokkal, más személyekkel, de a ugyanazzal a rendteremtő céllal meg lehetne oldani ezt a kényes kérdést.  Talán  mégiscsak más lenne a hozzáállás, ha a parlament mögött társadalmi háttér is állna. Talán akkor békésebbé válna kisebbik hazánk.

Meg kell előzni a szélsőjobbot!

Lehoczky Attila

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: Koppány / Péntek, 2008. szeptember 26., 09.35 Válaszoljál rá!

Murvai urnak. Reszemrol szoba sem kerult olyan ertelmezes, amely elnezes kereset kivanta volna meg az On reszerol! Epp ellenkezoleg, ertekeltem a sorait.
Szoval minden rendben, megbantasrol szo sincs. :)

Hozzászólt: Murvai Miklós / Péntek, 2008. szeptember 26., 00.18 Válaszoljál rá!

Koppánynak:
Erre szokták mondani, hogy Ungyé dáj si ungyé krapő.
Én csak azt szerettem volna értékelni,(az én utánozhatatlan téglagyári stílusomban) hogy mennyire elegánsan mondtad el azt, amit én csak darócosan vagyok képes megtenni. Elnézést, ha bántottalak. Nem volt szándékomban.

Hozzászólt: Koppány / Csütörtök, 2008. szeptember 25., 17.47 Válaszoljál rá!

: ) Ugyan puli úr... Ennél sokkal jobbra vártam! Maga nem éleszti a legsilányabb szellemi kihívást sem az olvasóiban, sem a vitapartnereiben. Aki írni nem tud, az vitatkozni sem tud. Nem is csoda, szétszórt írásai arról árulkodnak, hogy összeszedett gondolatai sincsenek, nem tudhat logikusan érvelni sem. Ezt hozzáértő mondta.

: ) Nem is valami nagy anarchista Ön. Én sokkal jobbat vártam... Itt apró atomokra szedték magát, s Ön sokadik vonalas anarchista módjára kislisszol a porondról.

Választékos kifejezés-módozatért Murvai úr sem csenget a szomszédba.
Köszönöm a nevelésemre vonatkozó méltatást. Igen, szerencsére volt
gyermekszobám. Ám ebben nekem semmi érdemem, a mindenkori alázatos
köszönet szüleimet illeti.
Téglagyárakban valóban nem jártam sokat, de selyemfiú sem vagyok.
Gyermekkoromban malacvisításra és tehénbőgésre ébredtem, nem a villamos
zakatolására. Viszont az erdélyi magyar politika téglagyárában beporozódtam
rendesen. Be vagyok oltva anti-béla szérummal rendesen. Értsd: nekem aztán
magyarázhatnak…

Nem akarom én elijeszteni puli urat… Ő is kapott egy véleményt tőlem. Ennyi…

„Ha nincs publikum, akkor bohóc sincs.” Remek! Ez telitalálat!

Emlékszem, hogy NI nem vitázik már a puli úrral. Ahogy látom, más sem
igazán… Ne lógjak már ki a sorból én sem.

Hozzászólt: Nagy Attila (Puli) / Csütörtök, 2008. szeptember 25., 15.53 Válaszoljál rá!

Koppány úr, példát adott lecsóból, köszönöm. Írásának lényegét nem találtam, mint eddig hizzászólásainak, a semmit mondás mintája.

De Murvai úr zártosztájozását enm veszi észre, amivel személyemet támadta, ami büntetőjogi eset is, mint ahogy egy űgyvéd mondta Murvai remekművét elolvasva. Tudja ameddig ilyen egyolfdalúan látnak addig én önöket épp úgy semmibe veszem.

Hozzászólt: Murvai Miklós / Szerda, 2008. szeptember 24., 13.48 Válaszoljál rá!

Óh, te galamblelkű Koppánytesvér! Beh nagyon irigyellek! Stílusod elárulja, hogy rendelkezel a gyerekszobától adódó választékos önuralmmal, s ritkán volt dolgod téglagyárakban, azonban nem hinnén, hogy ez egy vallásos anarchista megszeppen ettől. Akarattal tekintettem el a "gondolkodásra, jobb belátásra késztet" feltételezéstől, mert akkor nem lenne társadalomgyűlölő különc a címzett személy. Na, nem is folytatom, mert megint téglaporos lesz a kalapom.

Hozzászólt: EP / Szerda, 2008. szeptember 24., 12.58 Válaszoljál rá!

Az en mondasom: ha nincs publikum, akkor bohoc sincs.
U.I. Remelem, Puli ur, Koppany irasat valamenyire megerti,es probalja fel is fogni.

Hozzászólt: Nagy István / Szerda, 2008. szeptember 24., 12.53 Válaszoljál rá!

Koppánnyal teljes mértékben egyetértve csak annyit teszek hozzá, hogy az általa fölsorolt okok miatt Nagy Attila Puli utóbbi két vagy három írását már el sem olvastam, és talán van, aki emlékszik még rá, egyszer azt írtam, hogy Vele többé nem vitatkozom.

Hozzászólt: Koppány / Szerda, 2008. szeptember 24., 09.52 Válaszoljál rá!

Ön akarta…

Ismét és ismét csodálkozom azon, hogy a Nyugati Jelent, annak Internetes oldalát, világhálós felületének egy részét, egynémely szerző úgy kezeli, mintha az saját, külön bejáratú naplója lenne. Minden egyes kritikát megfogalmazó olvasót simán le lehet h.ü.ly.é.z.n.i, ültetni, vadparasztozni és sorolhatnám… Erre már felhívtam a figyelmet, most is megteszem. Remélem, a szerkesztőbizottság belátható időn belül kezeli ezt valahogy. Múltkor is javasoltam valamit, most is megteszem: ha már puli úrnál jobb szövegkovácsra nem lelnek, és ez a Nyugati Jelen szintje, akkor legalább függetlenítsék az Álláspont rovatot az újság honlapjától. Alkossanak blogokat, kb. mint a Transindex-en, s ott annak adhatnak tobzódási felületet, akinek akarnak.
Mielőtt bármi érdemi eszmecserére szó kerülne köztünk, Önnek azt kell megértenie puli úr, hogy olyan emberek, mint Murvai Miklós, EP, Nagy István, Árpád, Szövérdfi Zoltán, s nevezettek engedelmével messze az utolsó helyen Koppány (elnézést, ha a felsorolás nem teljes), Önt, mint újságírót, vagy önjelölt publicistát, megtisztelik azzal, hogy olvassák minőségtelen írásait. Fennebb jelzett urak, ha nem olvasnák Önt, akkor Ön nem létezne. Tisztelet jár az olvasónak, köszönet a kritizálónak! Ezt kell Önnek megértenie, mielőtt a sárga földig hordja le azt, aki kifogásolja, hogy Ön képes egyetlen összevissza mondatban autonómiáról, éhségsztrájkról és környezetvédelemről is beszélni úgy, hogy közben értékelvű megítélést is elvár semmiféle stíluskategóriába nem írható cikkeihez. Ezt értse meg, mielőtt kicsinyesnek, mögöttes szándékúnak és gyengeelméjűnek tartja azt, aki elvárja a minőséget akár a helyesírás terén is. És nem azért teszi ezt, mert jobb dolga nincs, mint igényszintjét rombolva süket szövegeket olvasni, hanem azért, mert fejébe akarja verni olyanoknak, mint Ön is puli úr, hogy itt súlyos felelősség van a vállán minden egyes leírt szó után! Itt, ebben a környezetben, ez a közösség előtt, ahol szerepel. Amennyiben nem érti, hogy miről beszélek, akkor kifejtem ezt is.
Érdekes, hogy többnyire azok bagatellizálják ezt, akik nem tudnak, és nem is akarnak helyesen írni. Felháborítónak tartom, egyszerűen ideges leszek és tönkre megy az egész napom, ha magyarul írni sem tudó emberek (anarchisták, pardon!) „pájafutásuk” során oktatnak ki engem magyarságtudatból. És többet ne is mondjak… Félreértés ne essék: nem is az a legnagyobb bajom, hogy magyar ember nem tud helyesen írni! Sajnos világunk ilyen… Szórványban ez gyakori. Nem osztom, más téma ez. A baj az, hogy önmagával szemben támasztott minimális igényesség sincs meg a puli úrban, hogy javuljon, hibáit köszörülje, vagy megértést kérjen… Sőt, ebből erényt is próbál kovácsolni, és gyakorlatilag lehülyézi a kifogásolókat.
Lássuk kicsit tartalmilag is a puli úr írásait. Hebehurgya gondolathalmaz autonómiáról, éhségsztrájkról, környezetvédelemről… Kedves uram, ha Ön azt várja, hogy én teljesen i.d.i.ó.t.a módon éhségsztrájkoló erdélyi magyar közösségről, vagy máshonnan lekoppintott ötletből írtakon vitatkozzak Önnel, akkor nagyon téved. Az Ön írásaiban minden egyes bekezdéssel külön kellene vitába szállni, hisz minden bekezdés külön téma. Ez még nem is lenne nagy gond, ha végkifejletben egy teljeset alkotnának! Sajnos a legveszélyesebb, a legkárosabb az olyan ál-érteliségi köntös, amiben Ön tetszeleg. Kevésbé olvasott ember előtt értelmesnek tűnő gondolatok, ritka, nagy szavak, magasztos üzenetek. Mindezek ömlesztve, összevissza, nagy lecsóban. (…)
Summa summarum: aki publicistának adja ki magát, és elvárja, hogy annak ismerjék el, annak legyen felelősségérzete, tisztelje olvasóit, legyen képzett azon a területen, ahol gondolatokat fogalmaz meg, és legalább tudjon írni! Még akkor is, ha anarchista… Ennyi.
Szóval kedves puli úr: én leültem, ülök, sőt fel sem álltam, nem is szökdöstem… Nem kell ahhoz felállnom, hogy Önnek választ adjak, csípőből, kisszékről is megy az. Örüljön, mint kis majom a farkának, hogy a finoman fogalmazva is „jóindulatú” szerkesztőknek és igénytelen világunknak köszönhetően nyilvánosságot adnak kusza gondolatainak, köszönje meg, hogy olvassák önt, és figyelmet pazarolnak Önre. És kiváltképpen arra legyen büszke, hogy olvasói – egyelőre formai - kritikákra is érdemesnek tartják Önt. Ez már egy minőségi szint, amit sikerült elérnie. További fejlődésnek helye és igénye van! Talán egyszer azt is sikerül megérnie, hogy tartalmilag is figyelembe veszik Önt, és komolyan veszik írásait. Ez viszont csak akkor következik be, ha önmagával szemben igényesebb lesz, olvasóival szemben pedig tisztelettudóbb. És ez nem csak Önre vonatkozik.

Hozzászólt: Nagy István / Szerda, 2008. szeptember 24., 06.58 Válaszoljál rá!

Egy apró kiegészítés a Murvai által, helyesen, írtakhoz: "Elvtársak, amit nem lehet, azt be erőltessük!" - mondta, állítólag, Vlagyimir Iljics Lenin

Egyébiránt úgy tűnik, hogy a hétvégén történtekkel önmagára csukta az ajtót a globalizáció bakancsa alatt jobb sorsra érdemes gárda.

Hozzászólt: Murvai Miklós / Szerda, 2008. szeptember 24., 00.24 Válaszoljál rá!

Doktorandus úr!

Kezdjük a végén: írása slusszpoénja, mint sok egyéb az írásában, értelmetlen. Ha felhívása arra vonatkozik, hogy a szélsőjobb létrejöttét megelőzni, akkor ez késő bánat, ha pedig úgy érti, hogy szavazatokkal, akkor gond egy szál se, mert nem hinném, hogy a közeljövőben/valaha kormánytényezővé nőné ki magáta Mostohaanyaországban. Annyi regnáló ideje már nincs a ballib kurzusnak, hogy a szélsőjobb megtanuljon mankó nélkül járni.
Értelmetlen az is, amin elgondolkozik: „... vajon ki és miért hibázott”. Értelmetlen, mert a „miért”-re nem a hiba voltára/jellegére, hanem a hibázás okára keresi a választ. Az ember hozzá nem értés mián, vagy akarattal hibázik. Ezért véleményem szerint inkább a „mikor”-ra és a „mivel”-re kellett volna gondolatait összpontosítania. Biztos vagyok benne, hogy logikája a „mikor”-ra elvezette volna a szociknak a szadesz-szel kötött koalíciója pillanatához, a „mivel”-re pedig, mivel koalíciót kötöttek egy akarnok, nemzetidegen, zsaroló partnerrel.
Nem kellene kerülgetnie a forró kását, mint ateista macska a templom egerét. El kéne ismernie, bármennyire is kényelmetlen Önnek, „szabadmadarasnak”, hogy ebben a hosszú és természetellenes koalícióban a nyúl vitte a puskát, s a vadász oda lőtt, ahova a nyúl pillanatnyi érdeke kívánta. Ezzel a szocik lassan, de biztosan elvesztették politikai dogmájuk meghatározó vonásait, s ezzel sármjukat, ezért kifelé, választóik felé, állandó magyarázkodásra, befelé pedig, az egyre virágzóbb koalíciós partner jóindulata elnyerésére kényszerültek. Táncos Ferkó megpróbálta a lehetetlent, de az öszödi beszéddel csak még inkább elkúrta a társadalmi béke visszaállítását. Liberalizálta ugyan Kókát – úgy gondolta, hogy ezzel két legyet üt egy csapásra: megszabadul függetlenkedő gazdasági miniszterétől, s a szadesz udvarába pedig betolja a szocis falovat - de ez után sem kókadt egy pragmatikus elnök hiányától szenvedő partner hihetetlen és nemzetellenes hatalométvágya.
Az ellenzéki gyűjtőpárt megtalálta annak a módját, hogy elkerülje a beígért építő ellenzék jelmezének felöltését, a kormányt a szoci kampányígéretek betartására ösztökélve, nem könnyítette meg a központi adminisztráció dolgát. A demokrácia egészséges működéséhez elengedhetetlen harmadik politikai pólus (konzervatív) nem találja a helyét, s jobb híján a kalapos asszonyság megpróbálja Herényiékkel eljászatni a „Mátyás, az igazságos” politikai tragédiát. Aki nem volt hajlandó sminkelni, azt kispriccelte a társulatból. Még az alapító Lezsáknak sem kegyelmezett a székely menyecske.
Doktorandus úr! Mit szokás ilyen politikai zavarosban csinálni? Úgy van, bingó! halászni!Ekképp szülte a társadalmi elégedetlenség a Gárdát, amelynek célkitűzései ugyancsak vonzóak, sőt beleférnek a demokrácia örvény-tarkította medrébe is, de a MÓDSZEREI, amelyekkel érvényt próbálnak szerezni akaratuknak, azoknak az emberi jogokhoz való viszonya enyhén szólva, a térbeli párhuzamosokéhoz hasonló.
Véleményem szerint a Magyar Gárdát nem felszámolni, hanem megszelídíteni kell, s arra kötelezni, hogy csak törvényes eszközökkel küzdjenek céljaikért és így szolgálják a közösség építését.
Doktorandus űr! Ön ne tudná, hogyha egy társadalmi jelenség/szervezkedés túllépi a közösség szimpátiaküszöbét, azt illegalitásba küldeni sokkal veszélyesebb, mint jogi és társadalmi felügyelet alatt tartani? Na, látja, erre mondta Kuka Hófehérkének, hogy aki a kicsit nem becsüli, az simogassa.
Meg aztán ha megszüntetjük a szélsőjobbot/balt, akkor a centrum hova kerül?

Hozzászólt: Koppány / Kedd, 2008. szeptember 23., 23.21 Válaszoljál rá!

:) taktikat. Bocsanat.

Hozzászólt: Koppány / Kedd, 2008. szeptember 23., 23.12 Válaszoljál rá!

Ahogy latom, sehogy sem reagaltak a kuruc tatkitkat. Egyedul Arpad johiszemu, es elnezo.

Hozzászólt: Murvai Miklós / Kedd, 2008. szeptember 23., 20.18 Válaszoljál rá!

Jótanács Nagy a pulinak:
Ha el akarja kerülni az alkoholmérgezést, ne igyon mérgezett alkoholt.
Jótanács a józan vitapartnereknek:
Térjünk vissza az eredeti témához, hadd hallucináljon csak magában a saját elméje nagyszerűségétől fehéregeresre részegült anarchista.

Hozzászólt: Nagy Attila (Puli) / Kedd, 2008. szeptember 23., 19.57 Válaszoljál rá!

Természetesen, hogy igen. Csak kíváncsi voltam, hogy hogyan reagálják a kuruc taktikát. Azt hiszik, hogy olyan könnyen megszaladok.

Hozzászólt: Árpád / Kedd, 2008. szeptember 23., 18.48 Válaszoljál rá!

Csak folytassa Nagy Attila úr, még ha nem is értünk önnel mindig egyet. Szerintem visszatér.

Hozzászólt: Nagy Attila (Puli) / Kedd, 2008. szeptember 23., 16.32 Válaszoljál rá!

Na én ezzel tényleg bucsuztam, minden szempontból. Tudtam, hogy rövid életű lesz a z itteni pájafutásom és úgy időzítettem írásaimat, hogy elsüssem időben amit akartam. Amit akartam itt megírtam, - elkéstek. Itt nem is akartam hosszútávra berendezkedni. Nagy az internet és az ő lehetőségei. Uraim elkéstek, célomat már elértem. És ha törlik innen írásaimat már az sem érdekel, akkor is elértem írásaimmal célomat. Vagyis a balhé meg volt Uraim. Tévednek ha azt hiszik, hogy egy anarchistán kifogtak, Önök ették a kefét, én nem, én csak szórakoztam önökön. Engem még a paraszti kapabiztatás sem hozott zavarba. Egyenlőre én döntöm el, hogy írok-e vagy kapálok. Az önök minősítéseitől függetlenül, még sokat fogok írni, a minősítések nem bátortalanítanak el az írástól. Töbebt nem autonómiázok, azt az okosoknak hagyom más vizekre evezek. További kellemes locsogást az autonómiáról. Ne válaszoljanak, mert töbebt nem térek ide vissza soha.

Hozzászólt: Koppány / Kedd, 2008. szeptember 23., 15.53 Válaszoljál rá!

:) De uraim! Engedjenek engem is az asztalhoz, puli urat teljesen elfogyasztjak, mielott en is valaszolhatnek neki!
Megkapja a valaszt Uram, On kerte...

Hozzászólt: EP / Kedd, 2008. szeptember 23., 15.03 Válaszoljál rá!

elnezest a nev elirasert Murvai ur!

Hozzászólt: EP / Kedd, 2008. szeptember 23., 15.02 Válaszoljál rá!

"akik érdemben nem tudnak hozzászólni, azokakl nem érdemes szóba állni. Locsogókakl nem érdemes vesződni".
Ezt irja Puli ur.Egyetertek vele. Miert vesszük a lapot a locsogasara uraim?.Muravai ur vadparaszt, Koppany intolerans es csak szökdösik,szerintem Puli ur nem kepes senkit meghallgatni, senki velemenyet elfogadni, vagy megerteni,ergo: irjon sajatreszre es vitatkozzon sajat magaval! Hatha akkor sajat magat is leparasztozza, vagy lebutazza.
P.S. Nem ismertem a malter es kömüves mondast, de nagyon tettszik.

Hozzászólt: nézelődő / Kedd, 2008. szeptember 23., 14.41 Válaszoljál rá!

NA(P) öt perc alatt három "hozzászólást" termett, csak hogy többször láthassa a nevét. És ezt tartja minőségnek. Szomorú!

Hozzászólt: Murvai Miklós / Kedd, 2008. szeptember 23., 13.30 Válaszoljál rá!

Nagy a Pulinak:

Má nehogy a malter csapná a falhoz a kőművest! Mert a végén a hóemberrel elhiheti, hogy jó neki a radiátor!

Hozzászólt: Árpád / Kedd, 2008. szeptember 23., 12.52 Válaszoljál rá!

Hát ezt az ugynevezett jobboldalt a képtelen baloldal erősitette meg. Egy ilyen hazug miniszter által vezetett kormány rég lekellet volna mondjon. A legnagyobb baj nem a hazugság, a lopás, a személyi hasznot mindenáron kereső tevékenykedés a poziciókban való egyedek részéről, hanem a magyar társadalom elszegényitése. A gazdaság romlik évről-évre, már senki sem hisz ennek a képtelen kormánynak, még a valódi baloldaliak sem.

Az extrémeknek megvan a maguk helye ugy a politikában mind az élet minden terén, nem kitiltani (vannak kisérletek) kell öket, még attól létezni fognak, hanem reális programokra van szükség az állampolgár javára. Mert ez a baj a mai Magyarországon minden változás nem a állampolgár javára, hanem annak a "meggörbült hátára" történik.

A képtelen kormány leváltásában a törvény sem segit, de ezért a magyar politika egészében hibás.

Hozzászólt: Nagy Attila (Puli) / Kedd, 2008. szeptember 23., 11.18 Válaszoljál rá!

Nem tudom miért ne lenne jó. Hozzászólásai után nem tartom valakinek, csak egy piszkálódónak. És a minőségi kifogások mögött is pártos, nagy-magyar hóbort van, vagyis tartalmi egyet nem értés és intolerancia. Tudja épp aqzért nem nyitok frontot önnel mert nem sokra tartom a gyenge minősíthetetlen hozzászólásai miatt. Azok beszélnek minőségről akiknek nincs is hozzászólásuk csak piszkálódásuk, na üljön le és nem szökdössön, mintha nem tudom, hogy ki lenne.

Hozzászólt: Koppány / Kedd, 2008. szeptember 23., 10.26 Válaszoljál rá!

Puli úr. :) Az nem jó Önnek, ha velem is frontot nyit.
A helyesírásról vs. tartalomról annyit, hogy MOST nem a cikk tartalmáról, hanem annak minőségéről beszélünk. Egy az egy, kettő a kettő…
Én nem Markó tankönyvéből tanultam. Viszont utólag „kitanultam” Markót. :)

Hozzászólt: Nagy Attila (Puli) / Kedd, 2008. szeptember 23., 09.56 Válaszoljál rá!

Attila, akik érdemben nem tudnak hozzászólni, azokakl nem érdemes szóba állni. Locsogókakl nem érdemes vesződni.

Hozzászólt: Nagy Attila (Puli) / Kedd, 2008. szeptember 23., 09.54 Válaszoljál rá!

Markó úr képtelen volt egy normális irodalom tankönyvet írni, abból meg ezrek tanulnak. Nyugodt vagyok az írásomat illetően, míg lenyelik a Markó féle tankönyveket.

A helysírással való támadás mögött, általában ideológiai egyetnem értés van, az csak ürügy a támadásra.

Hozzászólt: Nagy Attila (Puli) / Kedd, 2008. szeptember 23., 09.51 Válaszoljál rá!

Elmondhatom, hogy az én írásaimhoz még érdemben nem szólt hozzá senki, csak locsogtak és még ők minősítenek.

Hozzászólt: Koppány / Hétfõ, 2008. szeptember 22., 23.38 Válaszoljál rá!

Puli úr cikkei kapcsán már felvetettem ezt, az Admin válaszolt is. Létezik egy „internetes divizió”, mely felel az Álláspont rovatban megjelentett cikkeket. A szűrés szempontjait már kértem, de ez idáig nem hozták nyilvánosságra.
Amennyiben jól értem, az Álláspont kb. úgy működik, mint egy blog. Van egynéhány, több-kevesebb íráskészséggel rendelkező személy, ki időnként publikál. A minőség itt nem szempont, ezeket az írásokat nem fésüli az olvasószerkesztő.
LA írásai valamivel jobbak, mint a puli úr cikkei. Csak ezeket a „… és ezért viselünk nadrágot!” típusú befejezéseket mellőzhetné…
Mellesleg nem a „határon túli” nemzeti öntudat erősödésével van baj, hanem a jobboldal „minőségével”…

Hozzászólt: Nagy István / Hétfõ, 2008. szeptember 22., 22.35 Válaszoljál rá!

Azon tűnődöm, hogy ismer-e a szerző valakit, akit olvasószerkesztésre kérhetne? Olyat, aki kiigazítaná magyartalan mondatait, kigyomlálná félrevert billentyűit, és tájékozatlanságában gyökerező tárgyi tévedéseit is? Mert ha igen, akkor legalább olvashatóbb szöveg jutna el az olvasókhoz. Egy olvasószerkesztő ugyanis a gondolatficamait és az eltorzult szemléletmódját nem hivatott kiigazítani. Pedig azzal is kezdeni kellene valamit, mert nélküle csak szavak halmaza jut a fogyasztónak, de gondolatok nem.

<%freshnews%>
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu