Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Hétfõ, 2021. november 29., 02.26
https://kolozsvar.mfa.gov.hu/page/kerelembeadas
Brüsszeli ámokfutás

Biológia és ideológia

Írta: Chirmiciu András
2021. június 29., 16.22 Kedd / Hunyad

A férfiak szülhetnek, a nők elvetélhetnek – le sem zárult a magyarországi gyermekvédelmi törvény körüli nyugati hisztéria-cunámi, s Brüsszelben máris magasabb sebességbe kapcsoltak. Az Európai Parlament ugyanis 378 szavazattal, 255 ellenszavazat és 42 tartózkodás mellett elfogadta „A szexuális és reprodukciós egészség és jogok helyzetéről az EU-ban a nők egészségével összefüggésben” című dokumentumot. A Predrag Fred Matic horvát baloldali EP-képviselő által készített jelentés inkább ajánlás-jellegű, az EP irányvonalait határozza meg, nem kötelező a tagállamok számára. Legalábbis egyelőre, később az EU szélsőséges balliberális nyugati áramlata alighanem erre hivatkozva kéri majd számon a tagállamok belső jogalkotását.

A közhelyektől és a már létező jogoktól hemzsegő Matic-jelentésben az balliberális ideológia kiemelt szerepet kap. Mindenekelőtt azáltal, hogy alapvető emberi jognak minősíti az abortuszt, s arra szólítja fel a tagállamokat, hogy ezt maradéktalanul biztosítsák minden nőnek. Fölöttébb drasztikus, egyoldalú hozzáállás, holott roppant érzékeny kérdésről van szó, filozófiailag talán a legkényesebb ügy. Kétségtelen, hogy a teljes abortusztilalom nem lehet megoldás, súlyos személyi és társadalmi problémákat eredményezhet, ahogy Románia 1989 előtti tapasztalata is bizonyítja. De ugyanúgy a dokumentum által felkarolt másik véglet sem jöhet szóba, alkalmazására inkább csak kivételes esetekben kerülhetne sor, főleg a mai modern európai világban, ahol a nők számos más, könnyen elérhető eszközzel védekezhetnek a nem kívánt terhesség ellen. A magzatgyilkosság egyszerűen nem lehet általánosan elfogadott, végül is egy teljesen ártatlan, védekezni képtelen élet forog kockán. Azért mégis elképesztő,llllllll hova jutott a „felvilágosult Európa”: szigorúan tiltja a halálbüntetést, még gyilkosok, sőt tömeggyilkosok (terroristák) esetén is, viszont korlátlanul felajánlja ártatlan, védekezésre képtelen, meg sem született gyermekek ellen! Arról nem is beszélve, hogy a súlyos demográfiai válságba sodródott Európában inkább a születések növelését kellene ösztönözni, nem az abortuszt – utóbbi amúgy fehérholló-számba megy a muszlim és színes bőrű bevándorló tömegek körében.

A Matic-jelentés ráadásul még az orvosok erkölcsi alapú ellenállását is ellehetetleníti, kötelezné a nőgyógyászokat az abortusz elvégzésére, még ha személyesen ellenzik is. Jelenleg számos országban létezik ezen kiskapu, az orvosok saját lelkiismeretük szerint elutasíthatják az elvégzését. Ezen kiskapu bezárása viszont a lelkiismeret-szabadságot tiporná sárba,

Szintén erősen vitatott a nemrég elfogadott dokumentum azon cikkelye, mely szerint „bizonyos körülmények között transznemű férfiak és nem bináris személyek is teherbe eshetnek, ilyen esetekben részesülhetnek a terhességgel és szüléssel kapcsolatos gondozásban”. Az úgynevezett „transznemű férfiak” és „nem bináris személyek” a balliberális újbeszédben olyan biológiai nők jelölése, akik valamilyen okból kifolyólag háborúban állnak saját nemiségükkel és másnak tekintik magukat. A józan ész szerint ez az adott személy magánügye kellene, hogy legyen, és inkább pszichiátriai kezelést érdemelne, mint hogy társadalmi üggyé terebélyesítsék. Angliában volt már rá példa néhány évvel ezelőtt, hogy egy biológiai nő kihordta és természetes módon megszülte gyermekét, de mivel férfinak azonosítja magát, azt követelte, hogy gyermeke születési bizonyítványába a gyermek apjaként írják be. A bíróság elutasította kérését és a gyermek anyjaként írták be; az EP által elfogadott dokumentum viszont kizárná ezt a lehetőséget az uniós tagállamok jogalkalmazásából! Néhány nyugati EU-s tagországban már amúgy sem anyát és apát írnak be a gyermekek születési bizonyítványaiba, hanem azt, hogy szülő 1 és szülő 2!

A balliberális ideológia nehéztüzérsége nem kíméli Európát, tovább gyengíti a fizikai és szellemi reprodukcióra egyre kevésbé képes társadalmak immunrendszerét. Az egyedüli üdvözítőnek kikiáltott, újabb világboldogító ideológia mindent felülír, történelemtől, kultúrától, hagyományos értékektől kezdve egészen az emberi biológiáig. Akárcsak szellemi elődje, amely 1917 és 1989 között próbálkozott hasonlóval Európa keleti felén, hektárnyi tömegsírokat „eredményezve”.

 

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu