Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szerda, 2020. január 22., 22.50
Târgoviştei Municipal–Aradi Univ. Goldiş ICIM 71:74 (48:37)

Araujo: „a szünet után magunkra találtunk”

Írta: Berki Fláviusz
2014. március 27., 20.28 Csütörtök / Arad

Ma befejeződött a Târgoviştén megrendezet női kosárlabda Román Kupa döntője, melynek döntőjében az Aradi Univ. Goldiş ICIM csapata a Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC ACS együttesével mérkőzött meg. 

A találkozó sajnos, lapzártánk után ért véget, így egyelőre csak az aradiak szerda esti, házigazda Târgovişte elleni győzelmét tudjuk méltatni.

Van is mit méltatni, ugyanis jó idegeket, erőnléti és taktikai felkészülést rejthet az a teljesítmény, amellyel egy hazai környezetben szereplő, több klasszis játékossal rendelkező Târgovişte elleni győzelem megszerezhető.

Pedig a találkozó első két negyede nem az aradi továbbjutást vetítette elő. A házigazda együttes az első negyedet hat, a másodikat pedig öt ponttal veszítette el, így a nagyszünetre 11 pontos hazai előnyt mutatott az eredményjelző. Megjegyzendő, hogy a találkozón nem szerepelt az amúgy meccsenként minimum 10-15 pontokat szerző Donica Cosby, akit – a hírek szerint – Araujo edző azért hagyott ki a keretből, hogy megnövelje csapata magassági átlagát. Történt ugyanis, hogy a térdproblémákkal küszködő Williams is rendbejött annyira, hogy vállalni tudta a játékot, arról nem is beszélve, hogy Cosby lett volna a hetedik EU-n kívüli játékos, ami a szabályzat szerint nem megengedett.

Visszatérve az első két negyedre, a 11 pontos félidei különbség a második negyed végén alakult ki, amikor is Givens igazolta klasszisát, több értékes pontot is szerzett, így az aradiak már csak egy jó utolsó két negyedben bizakodhattak.

Térfélcserét követően tökéletes harmadik negyedet produkáltak az aradiak. Védekezésben teljesen lezárták a palánkok alatti részt, olyannyira, hogy a hazaiak mindössze 5 (!) pontot tudtak szerezni, de támadásban, Rhoeds, Coker és Milovanovics remek játékával, 22 pontot hoztak össze, így az utolsó negyed előtt 53:59-et mutatott az eredményjelző.

A negyedik negyedet mindkét csapat gyengén kezdte, három percen keresztül nem voltak képesek pontot szerezni, majd a hátralévő időt megosztották egymás közt, ami a játék irányítását illeti. Az aradiak 10 pontra is elrugaszkodtak az elején, majd ezt négyre adták le, a végjáték infarktusosra sikeredett, a hazaiak faultokkal tartották életben reményeiket, amihez az aradiak is partnerek voltak, abban a tekintetben, hogy a szabaddobásokat rendre kihagyták. Az utolsó másodpercekben 71:74-es állásnál Green próbálkozott még egy hármassal hosszabbításra menteni a meccset, de a labda a gyűrűből kifelé pattant, így az aradiak jutottak a döntőbe.

A másik ágon az Alexandriát 83:72-re verő Sepsiszentgyörgy jutott a döntőbe. Ma pedig a hölgyek All Star gáláját is megrendezik.

Negyedenkénti eredmények: 26:20, 22:17, 5:22, 18:15.

A találkozót a Marius Ciulin (Konstanca), Mircea Şerban (Piteşti), Şerban Rasoga (Ploieşti) játékvezetői hármas irányította. RKSZ-ellenőr: Svetlana Dragusin (Bukarest).

Târgovişte: Green 9 (1×3), Stoenescu 10 (3) – Smith 11, Givens 18 – Sanford 7. Csere: Poole 14 (3), Jones 2, Huţanu. Edző: Dan Fleşeriu.

Arad: Rhoads 17 – Brosovszki, Engelman 13 – Williams 13 (1×3), Broomfield 9. Csere: Coker 13 (1), Milovanovic 9 (1), Crăciun. Edző: José Araujo.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu