Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Péntek, 2022. augusztus 12., 12.32

Chirmiciu András

Ugyanolyan határozottan kell fellépni az EU-s imperializmus ellen, mint az orosz imperializmus ellen: a szokatlanul kemény megfogalmazás Mateusz Morawiecki, Lengyelország miniszterelnökétől származik, egy németországi újságnak adott interjúban mondta el.
Bővebben Csütörtök, 2022. augusztus 11., 15.37
Hetvenhét évvel ezelőtt az emberiség belépett az atomkorszakba: 1945. augusztus 6-án és 9-én az USA atombombákat vetett be Hiroshima és Nagaszaki japán városok ellen.
Bővebben Kedd, 2022. augusztus 09., 17.02
Két rendbeli hosszabbítás után véget ért a népszámlálás. Az első lépésben a lakosság saját magát vehette nyilvántartásba informatikai módszerek révén, a második szakaszban pedig személyesen írták össze az embereket, otthonukban vagy speciális központokban. Mindkét szakaszt meg kellett hosszabbítani, a lakosság nyilvántartásba vétele döcögősebben haladt, mint ahogy elvárták volna, főleg a huszonegyedik század technológiai világában.
Bővebben Szerda, 2022. augusztus 03., 10.26
Ukrajnát feldarabolják, és szétosztják szomszédai között, legalábbis a Nyugat ezt tervezi, jelentette be személyes üzenetfalán Dmitrij Anatoljevics Medvegyev, az orosz biztonsági tanács alelnöke. Oroszország volt államelnöke térképet is mellékelt, mely szerint Ukrajna legnagyobb része Oroszországhoz kerülne, Lengyelország, Magyarország és Románia visszakapná történelmi területeit, sőt, utóbbi még annál is többet, s csupán Kijev megye maradna meg független Ukrajnaként.
Bővebben Vasárnap, 2022. július 31., 17.43
Tizenöt százalékkal csökkentik az EU-s tagországok földgázfogyasztásukat augusztus elsejétől jövő tavaszig. A nadrágszíj-meghúzás önkéntes alapú, legalábbis kezdetben, s csak vészhelyzetben válik kötelezővé, de akkor is számos kivétel lesz. Arról nem is beszélve, hogy a megállapodás eleve nem vonatkozik 5 tagországra: Málta, Ciprus és Írország – szigetország létükből kifolyólag nincs vezetékes összeköttetésűk a többi uniós tagországgal –, Spanyolország és Portugália. Utóbbi kettő semmilyen orosz gázt nem használ, szükségleteiket az észak-afrikai Algériából fedezik. Vagyis bármekkora földgáztartalékot halmoznának fel, ezen öt ország úgy sem tudna kisegíteni másokat.
Bővebben Péntek, 2022. július 29., 10.02
Sokoldalú, több pilléren alapuló külkapcsolati rendszer: tizenkét éves kormányzása alatt ez volt Orbán Viktor következetes külpolitikai credója, a külügyi tárcát is átnevezte külgazdasági és külügyminisztériumnak.
Bővebben Szerda, 2022. július 27., 11.10
Három év után Orbán Viktor visszatért Tusványosra, a nyári szabadegyetemre. A koronavírus-járvány miatt ugyanis a tavalyi és tavalyelőtti rendezvényeket nem tarthatták meg. Mintegy kárpótlásként idén a focirajongó magyar kormányfő több székelyföldi városban is megfordult, Sepsiszentgyörgyön és Csíkszeredán labdarúgó-mérkőzésekre is elment.
Bővebben Hétfõ, 2022. július 25., 08.47
Kinevezte csütörtökön a magyarországi vármegyék élére kerülő főispánokat az Orbán-kormány.
Bővebben Csütörtök, 2022. július 21., 19.05
Ha Ukrajna elesik, Magyarország is az orosz agresszió célpontjává válhat, figyelmeztet Ljobov Nepop, Ukrajna leköszönő budapesti nagykövet asszonya. Az orosz medve ugyanis nemcsak Ukrajnát tekinti vadászterületnek, hanem az egykori keleti blokk többi országát is.
Bővebben Szerda, 2022. július 20., 19.05
Megismétlődik a történelem? A huszonegyedik században az előző nyomdokain halad a világ? Ismét véget ér a globalizáció, és a bezárkózás időszaka köszöntene be?
Bővebben Hétfõ, 2022. július 18., 19.29
Putyin nem szenved önbizalomhiányban, egyenesen Nagy Péterhez, a legnagyobb orosz cárhoz hasonlította magát.
Bővebben Vasárnap, 2022. július 17., 19.30
Putyin történelmi nagyságra törekszik, csúcsra emelné Oroszországot, nem hiába hasonlította magát Nagy Péter cárhoz. Ukrajnai inváziója ezen szemlélet jegyében történt, a jogos történelmi örökség visszaszerzése céljából.
Bővebben Szerda, 2022. július 13., 17.16
Fekete felhők gyülekeznek Európa fölött, Brüsszel és az országos fővárosok egyre több válsággal szembesülnek.
Bővebben Kedd, 2022. július 12., 16.16
Jelentősen, 40 ezerről 300 ezerre növeli a NATO a gyorsreagálású haderejét, jelentette be Jens Stoltenberg főtitkár.
Bővebben Kedd, 2022. június 28., 15.21
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu