Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Kedd, 2020. december 01., 06.50
https://www.facebook.com/RMDSZ/

A nyugati fronton a helyzet változatlan

Írta: Chirmiciu András
2020. október 22., 09.09 Csütörtök

Brüsszelben az Európai Parlament egyperces néma csenddel emlékezett meg az iszlám terrorizmus újabb európai áldozatára, a 47 éves Samuel Paty történelemtanárra. Párizsban és több francia nagyvárosban tízezrek vonultak utcára a lefejezés miatti felháborodásukban. Bármennyire hihetetlen a huszonegyedik századi Európában, a szerencsétlen francia tanárt lefejezte egy menekültstátust kapott, moszkvai születésű fiatal csecsen iszlamista, mert Mohamed-karikatúrákat mutatott diákjainak a szólásszabadságról tartott óráján. A tömeg „Tanár vagyok!” (Je suis enseignant), „Szólásszabadság, tanítási szabadság!” és „Nem félünk!” transzparensekkel vonult fel.

Déjá vu a legjavából. Franciaországban sajnos megszokottá válnak az ilyen társadalmi megmozdulások az iszlamista vérengzések után. Az utóbbi években több százan vesztették életüket – és nemcsak Franciaországban – a „béke vallása” tömeges betelepítése nyomán. Az iszlám terrorra adott francia válasz jóformán ugyanaz évek óta, csupán az iszlamisták eszközei változnak alkalmanként: fegyveres lövöldözés (Charlie Hebdo), bombamerénylet (Bataclan), teherautó (nizzai kamionos gázolás), kés (idős pap templomi gyilkossága), vagy újabban a lefejezés.

A barbárságot szavak szintjén keményen elítélő francia élvonalbeli politikusokat, vagy a felvonulókat azonban nemigen zavarja, hogy éppenséggel az a rendszer okozta a tanár szörnyű halálát, amit ők maguk hoztak létre. Nemhogy nem tiltakoznak a bevándorlás ellen, de elősegítik a fokozottabb betelepülést. A nyílt társadalmak hívei, az LMBTQ-mozgalmak támogatói, és egyéb önjelölt balliberális világboldogítók számolatlanul hoznának be Európába olyan embereket, akik teljesen inkompatibilisek az itteni értékrenddel. Nyilvánvaló, hogy nem minden migráns ilyen, de ugyanúgy nyilvánvaló, hogy Samuel Paty és sok száz más európai ember borzalmas halála a liberális bevándorláspolitika számlájára írható. Vajon tudnak-e aludni éjszaka?

A liberális politika nem képes arra, hogy kezelje a problémát, sőt, nem is akarja. A nyugati vezető politikusoknak csak üres frázisokra futja: tolerancia, elfogadás, a diverzitás az erősségünk, a migráció pozitív hatású („kulturális gazdagítás”), a multikulturalizmus csodálatos és ezekhez hasonló, bükkfanyelvű mantrák. Minden egyes nyugat-európai iszlamista vérengzés után elhangzanak, s közben a tények semmit sem változnak, a bevándorlás ugyanolyan gőzerővel folytatódik, boldog-boldogtalant befogadnak a megkérdőjelezhetetlen ideológiai elvakultság nevében. A lakossági felháborodás nyomán időnként kénytelenek fokozni a biztonsági intézkedéseket hatalmuk megtartása érdekében, nem mernek megfogalmazni olyan elvi álláspontokat, amelyek a valóban átfogó megoldáshoz szükségesek. Utopisztikus ideológiájuk fontosabb a tényeknél, még akkor is, amikor a valóság egyre véresebben cáfolja meg azt. Franciaországban – és számos nyugat-európai országban – az állam egyszerűen képtelen megvédeni állampolgárait, sőt kulturálisan inkompatibilis tömegek rögeszmés behozatalával fokozzák a békés polgáraikat fenyegető veszélyt. A keblükön melegítik a kígyót, s ha valaki figyelmeztetni merné őket erről, rögtön rasszizmust, fasizmust és hasonlókat kiabálnak, a vészharangkongatókat pedig meg is hurcolják.

Megismétlődne a történelem? Hiszen a kommunizmus is ugyanúgy önjelölt világboldogító eszmeként indult el az elit elefántcsonttornyaiból, gyakorlatba ültetve viszont hektárnyi tömegsírokat eredményezett hosszú évtizedeken keresztül.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu