Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Vasárnap, 2022. január 23., 10.43

Eurokolhoz

Írta: Chirmiciu András
2021. december 07., 16.59 Kedd / Hunyad

Karácsony helyett téli ünnepeket kellene említeni a hivatalos kánon szerint. Vissza a múltba? Vagy inkább a jövőbe? A kommunikációs irányelvek nem valamelyik kelet-európai ország levéltára mélyéből bukkantak fel az 1989 előtti időkből, hanem a brüsszeli Európai Bizottság, pontosabban annak egyenlőségért felelős biztosa, a máltai Helena Dalli és csapata dolgozta ki.

A kommunikációs irányelvek azonban nemcsak a téli ünnepek használatát írja elő a karácsonyi időszak helyett, más területekre is kiterjed. Például a Mária név helyett a jellegzetesen muszlim Malika használatát javasolja, a János és hasonló hagyományos keresztény európai nevek használatát pedig kerülni kellene. Továbbá a „hölgyeim és uraim” megszólítás helyett a „kedves kollégákat” kellene előnyben részesíteni, nehogy már lelki trauma érje a transznemű személyeket. A minap kiszivárogtatott dokumentum célja, hogy mindenki hasonló elismerésben és tiszteletben részesüljön nemtől, származástól, kortól, vallástól, meggyőződéstől, szexuális orientációtól függetlenül, kiemelt figyelemmel az LMBTQ-közösség tagjaira. Az új irányelvek a befogadás erősítését kívánják szolgálni a belső és külső kommunikációban egyaránt, legalábbis hivatalosan.

A brüsszeli balliberális eurokolhoz újabb agyrémét az olasz sajtó szivárogatta ki, és azon nyomban kicsapta a biztosítékot szerte Európában. A közfelháborodás akkora mértéket öltött, hogy Helena Dalli kénytelen volt visszavonni „kommunikációs irányelveit”. Nem véglegesen, csupán csiszolni kell még rajta. A mostani változat annyira szélsőséges, hogy még az évtizedes ideológiai indoktrináción átesett Nyugat-Európának is túl sok. Európa nyugati fele már évekkel ezelőtt annyira befogadóvá vált, hogy „értékrendjébe” minden deviáns magatartásforma belefér. Az azonos neműek „házasságától” és örökbefogadási „jogától” kezdve egészen a 72 féle társadalmi nemig. Ezekre mindig tekintettel kell lenni. A keresztényekre – legyenek vallásosak vagy csak hagyományőrzők – viszont nem, a karácsony említése azért nem ajánlatos, mert ugyebár érzékenynek kell lenni az eltérő vallásúakra.

Elképesztő. Egyszerűen megáll az ész! A nyugat-európai szélsőséges balliberális fősodor azt építi fel, amit Kelet-Európa lerombolt 1989-ben. Keleten a bolsevikok erőszakolták rá a társadalomra, beleértve szóhasználatukra rögeszméiket. Hölgyek és urak helyett csak elvtársakat volt szabad említeni, a Mikulás és karácsony helyét pedig átvette a Télapó és a téli ünnepek. A Nyugat megmenekült a bolsevikoktól, szellemi utódjaik, a libsevikok azonban folytatják munkájukat a politikai korrektség nevébe. Az EU – meggyőződéses keresztény – alapítói (Robert Schumann, Konrad Adenauer, Alcide de Gasperi), akik még templomba mentek imádkozni bölcsességért a fontos politikai tárgyalások előtt, forognak a sírjukban. Lenin és Sztálin viszont alighanem mély elégedettséggel figyelik a nyugati „fejlődést”, életükben álmodni sem merték volna, hogy rögeszméik valaha is ekkora sikert aratnak, sőt, Brüsszel rohamléptekkel „halad” az európai szovjet irányába. Hacsak a józan európai polgárok meg nem állítják az ámokfutást.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: Kobo Fisher / Csütörtök, 2021. december 09., 13.28 Válaszoljál rá!

Kollégák maximum annyiban, hogy fidesz propagandistak…
De most tényleg kiemelni egy nyilvánvaló hülyeséget amelynek semmi realitása nincs és úgy beállítani hogy attól a kisiratosi Mari néni rettegjen, azert ez elég primitív szint. Nagyon sokan művelik ebben az ujságban.
Gondolom egyetlen célja hogy Mari néni jövőre szavazzon Viktorkára a nagy megmentőre.
Tudom a célközönség amúgy sem olvassa a kommentjeinket, de legalább a tisztelt szerzők talán szembesülnek azzal, hogy nem mindenki síkhülye fideszzombi. Hátha egy kicsit ciki lesz nekik az ilyen szintű prostituálódás.

Hozzászólt: Hollai / Szerda, 2021. december 08., 18.27 Válaszoljál rá!

Nem tudom kit takar a ..szabad európa--álnév, de nincs sok köze egy igazán Szabad Európához.
A cikk írója Hunyad megye képviselője,nem ismerem személyesen, de kollégák vagyunk, csak Ö, sokkal fiatalabb nálam.A gondolkodásunk azonban hasonló, minden szava igaz.
Amit itt leírok az Hunyadtól, Aradtól messze van, itt Európa közepén. Ami ma itt történik, az több, mint agyrém, az megfelel a régi szép idők Lipót Mezőjének. Persze ezt a sok marhaságot pénzért szülik az ostobák, maguk se hiszik, hogy a Világot csak úgy fel lehet forgatni .
Na ennyit,... majd , idejében jövök én is egy hozzászólással.
hollai, az öreg

Hozzászólt: Szabad Európa / Szerda, 2021. december 08., 18.13 Válaszoljál rá!

Egy egyenlőségért felelős biztostól csakis egyenlőséget megtisztelö írást lehet elvárni, nemde?
Ekkora kázust csinálni belöle, a Nyugatra ez alkalomból is persze minden képtelenséget rákenni, ettöl sokkal inkább megáll az ész.
A cikk szerzöje kezet foghat a "Cinizmus felsőfokon" cimü fake news szerzöjével.

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu