Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Hétfõ, 2020. június 01., 02.25

Xenofób delírium

Írta: Chirmiciu András
2018. december 18., 04.00 Kedd
Dragnea frontális támadást indított… jóformán mindenki ellen. Lidércálmai mumusa, a „párhuzamos” állam, az igazságügy, az európai intézmények, Soros György és külföldi ügynökségek és Klaus Iohannis államelnök ellen. Nyilván a nagy nemzetközi cégek, bankok és beruházók sem maradhattak ki, Dragnea ezeket is célba vette pártjának intézett hosszas, nacionalista elemekkel megspékelt beszédében.

Dragnea xenofób delíriuma szerint világméretű konspiráció igyekszik megakadályozni a bukaresti kormányt, hogy létrehozza a földi paradicsomot Romániában. Jó szocialista szemlélet szerint mindig valaki/valami más a hibás.

Mert hát az utóbbi két év alatt nem láttuk, hogy a PSD–ALDE-hatalom emberfeletti erőfeszítéseket tenne például a kórházak korszerűsítésére, éjt nappallá téve készítené a pályázatokat uniós pénzek lehívására az autópálya-hálózat bővítésére. Valamilyen érthetetlen ok miatt viszont az igazságügyi törvények módosítására kell fordítaniuk idejüket és energiájukat. A PSD-sek önfeláldozóan mindent megtennének az ország fejlesztéséért, de valahogy mégis a jogállamiság rombolása, saját bőrük mentése és önző klikkérdekeik kerülnek előtérbe a prioritási listán.

A pártelnök meg is nevezte ellenségeit: mondhatni minden olyan személy és intézmény, amely igyekszik megakadályozni a PSD-t egyetlen ezen prioritásának a kivitelezésében. Dragnea és pártja szerint az utóbbi évek felháborító visszaéléseit igyekeznek jóvátenni. A józan ész azonban nem a korrupt politikusok rácsok mögé kerülését, hanem a közvagyon másfél évtizedes büntetlen kifosztását tekinti felháborító visszaélésnek. Dragneaék körül azonban annyira szorul az igazságügyi hurok, hogy már nem törődnek a látszattal, sem a közvéleménnyel, sem Európával, mindenre képesek, csak mentsék szabadságukat és a rendszerváltás utáni zavaros években fölöttébb gyanús módon szerzett vagyonukat.

Dragnea jelentős nyomást gyakorol a kormányfőre és az igazságügyi miniszterre az amnesztia mielőbbi sürgősségi (!) kormányrendelettel való meghirdetésére. Egyik pártkatonáját, Iordachét pedig arra utasítja, hogy hazaárulás miatt indítson eljárást az államfő ellen!

A kétségbeesett végső támadást xenofób köntösbe öltöztetette. Félő, hogy ez lesz a következő időszak bukaresti politikai alaptétele. Iohannis rossz, mert nem echte román, az igazságügyi törvények módosításait kritizáló EU és  Velencei Bizottság azért rosszak, mert idegenek, a multinacionális konszernek pedig kitolnának a román állampolgárokkal. Mintha Ceauşescut idézné.

Hol vannak a régi, szép kilencvenes évek, amikor magas összeköttetésű bennfentesek szabadon kifoszthatták és csődbe kergethették a román kézen lévő bankokat?! A külföldi bankokkal ilyesmi már nem lehetséges. Mekkora felháborító visszaélés a bukaresti fanarióták számára! Vagy amikor az állami tulajdonú galaci kohászatot 1400 kullancscég szipolyozta ki, napi egymillió dolláros veszteséget eredményezve. Külföldi tulajdonossal ez megszűnt. De hát mindig is könnyű az idegent hibáztatni, főleg, ha az országban tevékenykedő nagy cégekről van szó. Amelyek számos belföldi termék mellett külföldi áruk óriási választékával „szipolyozzák” ki a belföldi polgárt. Bezzeg a nyolcvanas évek, amikor jóformán csakis belföldi termékek voltak a boltokban, micsoda „bőséges választéknak” és mekkora „színvonalnak” örvendett a nép! Azok a rossz idegenek rontották el ezen „paradicsomi” viszonyokat.

Lehet, hogy a börtön igen valószínű perspektívája kergeti oly nagy rémületbe az eddig pragmatikus Dragneát, hogy már az egész világot megtámadná, csak hogy bőrét mentse.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: olvasó / Csütörtök, 2018. december 20., 13.46 Válaszoljál rá!

Kedves Konzervatív Punk!
Az igazság, az igazság! Nem az számít ki mondja. Ki mondta (vagy írta), hogy mi szeretjük (vagy szerettük) Dragneat, vagy bárkit a román politikusok közül. De, hogy Soros mekkora veszélyt jelent a mai világra, nem kell túl messze menni: Ukrajna a szomszédban van, Macedónia sincs messze. Magyarországról meg ne is beszéljünk. Ahová beférkőzött ott lassan de biztosan mident ki(fel)forgatott, hogy az ő érdekének megfeleljen. Természetesen, mindent a progresszió nevében!!!

Hozzászólt: Konzervativ Punk / Csütörtök, 2018. december 20., 09.53 Válaszoljál rá!

Nagy igazsag!!!! Dragnea vagy Vadim....nem baj hogy minket utalnak a lenyeg hogy Sorost is utaljak ezert szeretjuk oket!!!! Mi mar csak ilyen skizofrenek vagyunk.

Hozzászólt: olvasó / Szerda, 2018. december 19., 19.29 Válaszoljál rá!

Nem lenne bölcs dolog, sőt nagyon veszélyesnek tartom, hogy külömböző okok miatt, elbagatellizálnánk azokat a veszélyeket (\"mumusokat\") amiket említett Dragnea. Volt már egy román politikus, akit xenofob magatartása miatt már a románok sem vettek komolyan, pedig annak idején ő volt az (talán egyetlen), aki a Soros veszélyre hívta fel a figyelmet.

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu