Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Csütörtök, 2022. május 19., 14.21

Emelkedő üzemanyagárak

Írta: Jámbor Gyula
2021. március 09., 16.36 Kedd / Arad

Az autósoknak csupán egy általuk már ismert tényt emlegetek: emelkedik az üzemanyagok ára.

Talán két hónapja lehet annak, hogy egyik írásomban szóvá tettem: drágult a benzin, a gázolaj, amit akár jó jelnek, a világgazdaság lassú, de látható növekedésének is tulajdoníthatunk.

Most ott tartunk, hogy az üzemanyagár már-már elérte a koronavírus-járvány előtti szintet, anélkül, hogy a világgazdaság teljesítménye ugyanott állna, mint a 2019-es esztendőben.

Az árak, ugye – ez a kapitalizmus egyik fontos törvénye –, a kínálat-kereslet függvényében alakulnak. Minél kisebb a kínálat, és minél nagyobb a vásárlói igény, annál jobb áron lehet eladni egy árucikket – és nyilván fordítva. Nos, a pandémia alaposan befűtött a gazdaságnak és a kőolaj-kitermelőknek, hatalmasat csökkent a kereslet, s ennek megfelelően zuhant az ár.

De hol van az már? Úgy egy esztendeje.

Januártól aztán kezd „helyreállni” a helyzet. Ha tavaly év végén a romániai kutaknál nem (vagy csak elvétve) láttunk 5-tel kezdődő számot az árak előtt (bizonyos prémiumtermékeknél), most 4-gyel kezdődőt nem látunk.

Romániában, egyébként, mondják a források, az Európai Unióban a második helyen állunk – hátulról – az üzemanyagárak tekintetében Bulgária után. Mint a gazdasági fejlettségben, az egy főre eső bruttó nemzeti jövedelem meg sok más, nem vidám mutató tekintetében. Jó, hogy nem teszik hozzá: mit szólnánk a hollandiai 8,14 lejes benzin-, vagy a norvégiai 7,22 lejes gázolajárhoz?

A magam részéről azt mondanám: adják csak a román átlagpolgárnak a holland vagy norvég jövedelmét, és örömdalt fütyül majd a mostani hazai üzemáremeléshez.

De vajon azt mi idézte elő?

Hazai elemzők szerint két tényező. Az egyik, hogy januártól megemelkedett a kőolajtermékekre kivetett adó, amely a termék árának több mint felét teszi ki). Az ólommentes benzinnél a különadó ezer literenként 1827,13 lejre emelkedett 1773,46 lejről, a gázolajnál ez az érték: 1674,55-re 1625,37 lejről. De ez a kisebbik baj, a nagyobb, hogy érzékelhetően növekedett a kőolaj világpiaci ára. Ami még nagyobb baj: további növekedésre lehet számítani. Ha most az északi-tengeri Brent olaj 65,7 dollár hordónként,

szakemberek azt mondják, nemsokára elérheti a 70, év végére akár a 75 dollárt is. Sőt, úgy másfél év távlatában a 100 dolláros árat sem tartják kizártnak.

A hazai benzinkutak pedig tüneményes gyorsasággal reagálnak az ilyesmire.

Ha az üzemanyagár növelése legalább párhuzamos volna a gazdasági teljesítménnyel, még hagyján. Magam tartok tőle, hogy nem lesz.

Autózni manapság pedig muszáj – egy nagy- és kisüzem, sőt rengeteg magánember egyszerűen nem nélkülözheti a gépkocsit.

Fizetni fog tehát, akármennyire növelik az árat. Szerencsére a végtelenségig nem lehet.

 

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu