Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Kedd, 2022. május 17., 23.43

Eszementek

Írta: Ujj János
2021. július 28., 16.23 Szerda / Arad

Biztos vagyok benne, hogy amennyiben évtizedek múlva egy jó humorú személynek kedve lesz, hogy összegyűjtse, s elektronikusan vagy klasszikus könyv alakban megjelentesse azt a sok sületlenséget, amit az Európa Unió politikusai kiötlenek, az összeállításnak frenetikus sikere lesz. Számunkra viszont nem nevettető az egész, mert az uniós politikusok nem csak kiötlik, hanem kötelező módon rá is kényszerítik a tagállamokra. Akár tetszik azoknak, akár nem.

Emlékeim szerint időrendben az első helyen, jó másfél évtizeddel ezelőtt az uborka hajlatának szabványosítása verte ki a biztosítékot, de azóta számos olyan határozat is született, amelyet a parlament óriási szótöbbséggel elfogadott. Lesz min röhögniük utódainknak, ha humorosan fogják fel a dolgot. Ha egyáltalán megmarad még az európai társadalom.

Mint ahogy a kelet-közép-európai fiatalabb generáció tagjai mostanság rácsodálkoznak arra, hogy milyen (hülye, kapkodó) látszatintézkedésekkel próbálták meg helyrerázni a szocializmusban a menthetetlenül becsődölt gazdaságot. A túlórázással, vasárnapi műszakokkal. A fogyasztás drasztikus korlátozásával, a fejadagok bevezetésével. A középgeneráció nem hiszi el, hogy végelláthatatlan sorok álltak az üres (!) élelmiszerboltok előtt. (Hátha érkezik valami!) A közönség fűtetlen közjárműveken közlekedett. Naponta kétórás volt a tévéadás. Mindennaposak voltak az árammegszakítások, bevezették a jegyrendszert, hermetikusan lezárták az országhatárokat. Az időseknek nem kell tovább sorolnom, a fiatalabbakat meg nem untatom.

Unokáink (remélem) ugyanígy csóválják majd a fejüket a mostani idióta uniós furcsaságokon is. Apróság, de jellemző a mai Európára: a tévé-, sőt rádióreklámok előtt is elhangzik a szokványszöveg, hogy 12 éven aluliaknak nem ajánlott. Még a minőségi vetőmagot, avagy a műtrágyát, kozmetikai cikkeket vagy gyermekjátékot, „kajlautazást” népszerűsítő reklám előtt is. (Ez Uniós kötelezettség!) Ugyanakkor az unió most azért hadakozik, hogy az óvodákba is engedjék be azokat a szivárványos aktivistákat, akik a transzneműséget, a homoszexualitást, a genderelméletet magyaráznák, népszerűsítenék. Tetszik érteni: nem a 12, hanem a 3-6 éves (!) gyermekek körében. Bizonyosan azt is meg kell magyarázniuk nekik, miként szülhetnek a férfiak. (Az eszementek megszavazta határozat szerint!) Azt az országot, amely nem hajlandó ezeket törtvényesíteni, gazdasági, politikai szankciókkal szeretnék büntetni. Apropó, büntetés. Boris Becker, egykori teniszsztár, jelenleg szakkommentátor ellen indítottak lejárató kampányt, mert azt mondta egy nőről, hogy csinos. (Nem a fordítottját!)

Ezekben az eszementségekben még porszemnyi logika sincs!

 

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: Szabad Európa / Hétfõ, 2021. augusztus 02., 15.38 Válaszoljál rá!

Az se igaz hogy Uniós kötelezettség a reklám elött bemondani hogy 12 éven aluliaknak nem ajánlott.
Legalábbis Németországban, Ausztriában ilyen nincs.
Tehát ne kenjenek mindent rosszat Orbán módra az EUra. Aki teszi ezt, pedig az EU pénzén él meg, azt lopja a veje, apja, gázszerelőjével együtt.
Eszement föleg az, aki nem emliti hogy az életszínvonal javulása az EUnak köszönhető, hanem ilyeneket állít hogy hasonlók a szabályozásai mint a komcsi rendszerben voltak.
Amúgy is M.o. az EU tagja, neki is akkora hozzájárulása lehetne a szabályok kialakításában mint más országoknak. De a populista vezetöi inkább csak ellenségnek nyilvánítják Brüsszelt (is).
Erre ilyen cikkszerzők még rá is tesznek pár lapáttal.
A Nyugati Jelen tényleg szégyelheti magát hogy ennyire szélsőséges cikkeket publikál.

Hozzászólt: Valaki / Szerda, 2021. július 28., 17.40 Válaszoljál rá!

Nem, nem szavazott az EP arról, hogy férfiak szülhessenek. El kellene olvasni a szöveget, abból kiderül.Azt írja: "whereas in certain circumstances transgender men and non-binary persons may also undergo pregnancy and should, in such cases, benefit from measures for pregnancy and birth-related care without discrimination on the basis of their gender identity", azaz, hogy transznemű és nem-bináris (azaz nem nő v. férfi, ld. az amerikai őslakosoknál öt nemet ismertek elhttps://librarius.hu/2016/06/26/otfele-nemet-ismertek-az-amerikai-oslakosok-a-kereszteny-hoditas-elott/) embereket is megillet a védelem (https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/A-9-2021-0169_EN.html).

A Nyugati Jelen szégyellje magát, a szerző meg olvasson írás előtt.

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu