Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Hétfõ, 2020. május 25., 01.08

Hal a kórházi tortán

2008. szeptember 07., 17.00 Vasárnap

Állítólag marhául vigyázni kell az egészséges életmódról, fogyásról, szóló könyvekkel. Egy sajtóhiba, és beledöglünk.

Hasonlóan vigyázni kell az aradi kórházak vezetői által kiadott, a médiát összecsődítve elböfögött sikersztorikkkal felújított „szalonokkal” meg műtőkkel, hisz ebben az esetben páciensként akkor is beledögölhetünk, ha az újságíró pontosan bemásolja az elhangzottakat.

Amit viszont furcsállok, hogy évek óta hathengeres diagnosztikai gépek beállításával, ultrahangos, lézeres ketyerékkel, világszínvonalú szikékkel döngetik sztetoszkóppal ékesített mellkasukat, miközben délben a kaját a beteg kopott zománcú vödörből kapja. Akárcsak Sztálin papa idejében. Iszonyatos pazarlás folyik, hisz a szó szerinti moslékot csak az otthon ínyenc főzetekre szoktatott páciensek kóstolják meg, de csak azért, hogy legyen, mit elmeséljenek a klubban.

Vajon mi az oka, hogy a két aradi kórháztigris, a megyeitől Mirandolina Prişcă és a várositól Teodora Olar eddig sosem emelte fel hangját az észak-koreai étkeztetési viszonyok miatt? Miért a minisztérium kellett rájuk borítsa a bilit a bulcsi tébécékórház botrányában? A médiában agyonnyalt két igazgatónő sosem nézi meg, mi kerül a vödörbe meg a tányérba? Hogy a két kórház betegei az elmúlt kétszáz évben sosem kaptak szalvétát az ebéd mellé?

Egyszer nem hallottam, hogy kikérjék maguknak az étkeztetési viszonyokat, még akkor is, ennek módozatáról nem csak ők tehetnek. Más kérdés, hogy pontosan tudják, a szomszédban, Szegeden vagy Békéscsabán személyre szóló tálcán viszik ki az ennivalót, ám erről hallgatnak. Viszont ha kimeszelnek egy kórtermet, sajtótájékoztatót hívnak össze.

Elnézést, emberek. Valaki alkoholt tett a szeszünkbe.
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: gyulai / Szerda, 2008. szeptember 10., 09.33 Válaszoljál rá!

Nahát! Ezek szerint ezért van tele a gyulai kórház románokkal, mert megunták a veder szervírozást. Az elmult héten történt a beteg társalgóban Gyulán a sebészeti ostályon. Azt kérdezte a mellettem helyet foglaló úr, hogy "hol vagyunk, nem magyarországon?" mert csak román szót lehet hallani, vagy 3 csokoprtban 8-9 ember beszélgetett. Mondom neki ne csodálkozzon ezen, Gyurcsány pénzelvonást eszközölt az egyészségügytől,(hivatalos nyelvezet) mit tegyenek, hogy fenn maradjanak? Gyógyítják a románokat pénzért, bérmunkába, ahogy mondani szokták.

Hozzászólt: dörmi / Kedd, 2008. szeptember 09., 10.12 Válaszoljál rá!

azt mondta egyszer valaki: jobb nem is jár, ha nekünk így is jó. Sajnos, igaza volt, ha igénytelenek vagyunk és lenyeljük ( jelen esetben kiöntjük:) ), amit kapunk, ugyan mitől változna meg bármi is? Nincs konkurrencia, a kórházak minden szempontból monopolhelyzetben vannak, honfitársaink egy része (aki odakerül, nem kevés pénzért)pedig elégedett a magyarországi kórházi viszonyokkal, amelyekre az ottaniak ugyanúgy panaszkodnak, mint mi az itteniekre.
Persze Aradon is lehet más ellátást kapni, mint a földi halandók...vajon hányan tudnak pl a megyei kórházban levő 2 ágyas, saját fürdőszobás kórtermekről??? Higyjék el, léteznek...

Hozzászólt: szeg / Kedd, 2008. szeptember 09., 02.46 Válaszoljál rá!

Amikor katona voltam, hetente egyszer töltöttkáposztát kaptunk ebédre. Leültünk az asztalhoz és lázasan keresgéltünk a rizsszemek között. Végül valaki felkiáltott: húúús!

A többiek pedig szomorúan vették tudomásul: megint veszítettem!

De ez a 80-as években történt!

Most nem az EU-ban vagyunk a XXI-ik században?

Hozzászólt: ha en ... / Vasárnap, 2008. szeptember 07., 23.25 Válaszoljál rá!

Ha en ujsagiro lennek minden nap irnek egy tudositast a korhazakban uralkodo allapotokrol altalaban. De oszinten am. Hatha egyszer vege tudna lenni a betegek kiszolgaltatottsagank, latvan, hogy ok, marmint a betegek, nem mernek tenni semmit, meg mindig egymast felulmulva hordjak az orvosok es a szemelyzet zsebebe a halapenzt, es pontosan meg is tudjak indokolni, hogy miert; meg mindig csendben ontik a lefolyoba a felszolgalt etelt, meg mindig inkabb otthonrol visznek a vecere uloket, es turik, hogy a korhazban nincs melegviz, es meg sorolhatnam. Mindezt altalaban idos emberek, akik egy eleten at fizettek az egeszsegugyi hozzajarulast, akiknek a penzen epultek a korhazak, es akiknek a penzen sok orvos kitanult annak idejen. Ha en ujsagiro volnek, megtennem azt a szivesseget beteg embertarsaimnak, hogy helyettuk mondanam el mindezt. Higgye el, Irhazi ur, lenne mirol irni, es Bulcs kapcsan aktualis, bar lehet, hogy a ket igazgatono nem igazan venne jo neven.

Hozzászólt: deszka / Vasárnap, 2008. szeptember 07., 22.03 Válaszoljál rá!

Óh , igen !
Atyám mesélte , még anno , hogy mennyire guszta a kórházi koszt . Szerinte a mennyiséggel nem volt gond , főleg amikor krumplipaprikás volt a menü , na nem azért mert olyan sok volt ( átlagosan egy veder per szalon ) , hanem , mert olyan technikásan szervirozták egy pléh meritőkanállal , egy csorba agyagtányérra hogy , mindenkinek elment az étvágya . Na de nem az én öregemnek ! Szerinte még boldogult nagymamám sem tudott olyan krumplipaprikást főzni , mint az aradi kórházban .
Általában véve nem rossz a koszt , csak gusztustalanul tálalják . Tény , hogy soha nem feküdtem kórházba , nem is szeretnék , de ha véletlenül mégis , akkor egy elvet követnék , mindent megenni , ami ehető , mert ki tudja mikor eszek legközelebb és éhesen mégse lehet tárgyalni Szentpéterrel .

Hozzászólt: nézelődő / Vasárnap, 2008. szeptember 07., 17.55 Válaszoljál rá!

Vajon az újságírókat megakadályozták-e vagy egyszer is, hogy ebédidőben látogassák meg a kórház bentlakóit két szalonmeszelési igazgatófényesítő esemény között?

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu