Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Vasárnap, 2021. december 05., 06.39
https://kolozsvar.mfa.gov.hu/page/kerelembeadas

Hollai Hehs Ottó

A kilencvenes évek változásai Kelet-Európában is megteremtették a nyugati mintájú demokráciát.
Bővebben Csütörtök, 2021. december 02., 17.48
Legutóbbi, demokráciát bíráló írásom kapcsán egyesek megkérdezték: miért „bántom” a demokráciát, hiszen ennél jobb megoldás nincs. Igaz, a világ irányítására, kormányzására még nem találtak más, jobb megoldást, de kérdezem, kerestünk-e jobbat?
Bővebben Szerda, 2021. december 01., 18.07
Már a görögök, akik kitalálták elégedetlenek voltak vele, hamar rájöttek, hogy nem oldja meg a társadalmi problémákat, legkevésbé a politikai irányítás, a döntéshozatal problémáit.
Bővebben Szerda, 2021. november 17., 18.24
Ki lehet hős? A régi mitológiák hősei olyan személyek, akik természetfeletti erővel rendelkeznek, néha félistenek, és mindig győzedelmeskednek a rossz felett.
Bővebben Szerda, 2021. november 03., 18.00
Három fogalom. Az összefüggés régi, egyik a másikból született, aztán tovább fejlődött, ma elválaszthatatlanok.
Bővebben Hétfõ, 2021. október 25., 18.20
Hosszú ideig nem ment az internetem, hibák a rendszerben stb. de tegnap, nagy késéssel  átküldtem egy cikket,  Végre olvashatom a lapot is, ami minden este rendszeresen  ott van a gépemen.
Bővebben Kedd, 2021. október 19., 17.09
Az a szerencse ért, hogy Budapesten lehettem a szeptember elsejei tanévnyitáskor.
Bővebben Kedd, 2021. szeptember 07., 18.27
Állítólag régi perzsa mondás, hogy a múlt elmúlt, a jelen csak egy pillanatig tart, a jövő minden.
Bővebben Szerda, 2021. szeptember 01., 17.03
Jelen írásom természetesen nem részletezheti, hogy tulajdonképpen mi minden történt a II. világháború utáni, már több mint hét évtized alatt, mely átalakulások a Nyugat nemzeteit mind Európában, mind az amerikai kontinensen – túlzás nélkül – katasztrofális helyzetbe kényszerítették, és végső eredménye az lehet, hogy a Földről egy olyan civilizáció, kultúra tűnhet el, amely az emberiség történelmében, a legtöbbet adta bolygónk lakóinak.
Bővebben Szerda, 2021. július 28., 19.12
Kezdetben kevesen tudták, mit jelentenek ezek a látszatra, találomra egymás mellé tett nagybetűk. Valami rövidítésre lehetett gondolni, aztán jött a felvilágosítás, előbb a nyugati, majd az itthoni médiák is felkapták a témát, politikai vitaanyag lett belőle, ma már elég sokan tudják, hogy ezek a nagybetűk a nemi identitást, a különböző. szexuális orientációt jelölik.
Bővebben Kedd, 2021. július 27., 18.51
Múltkori írásomban az érem oldalairól írtam, most kiegészítésképpen megjegyezném, a  „szimbolikus” három oldal sem fedi a valóságot, mert világunk annyira bonyolult, hogy az  érem helyett, inkább egy Rubik kockáról beszélnék, amit az átlag ember csak forgat, forgat és csak a nagyon leleményes, erre a feladatra jól felkészült személyeknek sikerül a kockát eredeti helyzetére „visszaforgatni”.
Bővebben Kedd, 2021. július 20., 17.23
Nagyon régen, legalább két és fél ezer év előtt, a szofista görög filozófus Protagoras mondotta volt, hogy minden más dolog mértékegysége az ember, ami mai megfogalmazásban úgy hangzana, hogy minden dolgok mércéje az ember.  Másik érdekes mondása volt, hogy minden éremnek két oldala van.
Bővebben Csütörtök, 2021. június 24., 18.18
Május 27-én volt 98 éve, hogy korunk egyik legismertebb, legkiemelkedőbb, de ugyanakkor nagyon vitatott politikusa egy észak-bajor városkában, a Nürnberg melletti Fürth-ben megszületett.
Bővebben Vasárnap, 2021. május 30., 18.21
Utóbbi két írásomban bíráltam a demokráciát, a jelenleg legelterjedtebb kormányzási formát, illetve a médiát mint korunk legelterjedtebb és leghatásosabb emberformáló eszközét.
Bővebben Kedd, 2021. május 18., 15.08
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu