Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szombat, 2021. május 15., 17.56

A demokrácia, lassan már gúnyszó lesz

Írta: Hollai Hehs Ottó
2021. április 12., 17.25 Hétfõ

Ha ma, a volt népi demokráciákban, mint pl. Románia, vagy Magyarország, valaki netán lenézően, vagy talán bírálóan nyilatkozna az egyneműek szexuális kapcsolatáról, tehát a homoszexualitásról, semmi baja nem történik, nem büntetik meg, nem dobják ki a munkahelyéről. Nem bántanak senkit azért sem, ha esetleg támogatja országába nagyszámú idegen állampolgár betelepítését, de akkor sem lesz baja, ha ezt ellenzi. Megjegyezném, a legsötétebb Ceaușescu érában sem bántottak valakit, ha  homoszexuális volt, csak akkor, ha kiskorút zaklatott, vagy ha nyilvánosan fajtalankodott. Ebben az esetben börtönnel büntették. Az más dolog, hogy rengeteg ún. homokost megzsarolt az államvédelem.

Miért az összehasonlítás? Mert ma vannak országok, pl. egyes nyugati demokráciák, ahol már lassan bűn lesz, ha az új gender elméletet nem ismerem el, vagy a bevándorlókat nem kedvelem. Ha valaki kimondja, hogy az azonos neműek házassága erkölcstelen, vagy hogy a tömeges emigráció társadalmi öngyilkosság, akkor bajba kerülhet. Valójában ezzel a véleményével senkit nem bánt és semmit nem is tud megváltoztatni, egyszerűen közli másokkal álláspontját, mégis megbüntetik, csupán mert másképpen gondolkozik, mint azok, akik a hatalmat gyakorolják. Elképzelhetetlennek tűnik, pedig így van.

Dicső labdarúgó múltúnkból nem sok maradt, de örülünk, ha egy, focista, vagy edző, külföldön sikeresen szerepel. Berlin legrégibb, 1892-ben alakult csapatában, a Hertha BSC-ben már hosszú évek óta magyar edző, Dárdai Pál vezeti a játékosokat, és Petry Zsolt személyében a kapusedző is magyar volt, április 6-ig, keddig, ugyanis ezen a napon azonnali hatállyal menesztették. Mint ismeretes Petry interjút adott a budapesti Magyar Nemzet napilapnak, és az ott elhangzott kijelentései miatt menesztették állásából. A berlini klub szerint, a Hertha elkötelezett az olyan értékek mellett, mint a sokszínűség és a tolerancia, ezek pedig nem voltak megtalálhatók Petry nyilatkozatában.

Nem térek ki a részletekre, mindenki utána érdeklődhet, részleteiben csemegézhet, egy valójában kicsinyes, lényegtelen eseményen, ami viszont, ahogy a dolgok az utóbbi órákban alakultak, még diplomáciai botrányt is okozhat, mert már a magyar külügyminiszter is megszólalt az ügyben, a konzervatív médiákról nem is beszélve.

Részemről az ügy bár botrányos, de nem egyedülálló, és nincs mit csodálkozni, hiszen egy régen elkezdett, hosszú távú, céltudatos szemléletátalakitó program része.

Évekkel ezelőtt már írtam a metapolitikáról, melynek lényege, hogy a politikai hatalom megszerzését a társadalmi normák és szokások átalakítása, és ezzel párhuzamosan a mentalitás és világnézet megváltoztatása kell megelőzze… A liberális baloldal már régóta egy jól megtervezett, és sikeres stratégiát alkalmazott ezen a téren, hiszen az ötvenes évektől kezdve a nyugat-európai társadalom mentalitása lényegében megváltozott, modernizálódott, amerikanizálódott, eltávolodott a konzervatív értékektől.  Nem szívesen idézem saját magamat, de most ezt tettem, és megismétlem azt is, hogy ez a szellemi agymosás Németországban járt a legjobb eredménnyel.

A német Thilo Sarazin, ismert közéleti ember, a Deutsche Bank vezető embere, volt pénzügyi szenátor, a baloldali szociáldemokrata párt tagja, 2010-ben írt egy könyvet? Németország megszünteti önmagát (Hogyan tesszük kockára országunkat?). Aztán elindult a boszorkányüldözés és bár könyvéből már az első két évben 1,5 millió példányt adtak el, és a német könyvkiadásban ez a könyv a legsikeresebb nem szépirodalmi kiadvány lett, Sarazint elbocsátották munkahelyéről, és 11 éves harc után a pártból is kidobták. És ez a szabad, demokratikus, szólásszabadságot, és emberi jogokat állandóan és hangosan hangoztató Németországban.

A német politika, de sajnos az egész nyugat-európai politika beteg, ezt én mondom, aki itt él már negyven éve, mert el kellett meneküljön egy kelet-európai diktatúra üldöztetése elől. (Ha a németjeim olvasnák ezt a cikket, talán elvesztem a nyugdíjamat?)

A metapolitika kifejezést, különben egy kommunista gondolkodó, Antonio Gramsci használta először, még a húszas években, aki úgy vélte, hogy a marxisták előbb a kulturális élet, és az emberek gondolkodásmódjának átalakítására kell törekedjenek, hogy céljukat elérjék. Ezt az új stratégiát a Frankfurti Egyetem Társadalomkutatási Intézete köré csoportosult neomarxista értelmiségiek, az ún. Frankfurti Iskola képviselői exportálták az Egyesült Államokba, és felfrissítve az amerikanizmussal, mint kulturális marxizmus elterjedt az egész világon.

Akárki, akármit mond, ez a szellemi kényszer lebeg már régen a levegőben és nagyon nehéz lesz tőle megszabadulni. Hogy mennyire veszélyes és elterjedt ez az egész világon, azt jól jellemzi, varga Judit a magyar igazságügyi miniszter asszony kijelentése, mikor arra utalt, hogy Trump elnök fiókját, a Facebook, az Instagram és Twitter egyszerűen felfüggesztette:

A világ közvéleménye most ébredt rá igazán, hogy eljött az az idő, amikor politikai alapon megtagadhatóvá vált magánszolgáltatások nyújtása.

Ezek után miért csodálkozzunk, ha egy kicsinyke ország egyik emberkéjét egy őszinte és ártalmatlan kijelentése után leléptetik. Nem csodálkozom, csak kíváncsi vagyok, hogy a honfitárs kollegája, akivel együtt dolgozott, milyen következtetéseket von le az ügyből (betyárbecsületre gondolok), és hogy a magyar állam milyen új munkalehetőséget ad az állásnélküli, megalázott kapustrénernek.

Ezek után, ha Brüsszelből ismételten átszólás jönne „jogállamiság”, vagy „beteg demokrácia” témában, azt felelhetjük: ugyan, ne gúnyolódjunk szaktársak !

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: Weltweit höchste Todesinzidenz / Péntek, 2021. április 30., 17.10 Válaszoljál rá!

https://www.n-tv.de/panorama/Am-schlimmsten-traf-es-bisher-Ungarn-article22525077.html

Hozzászólt: bei der Wahrheit bleiben / Vasárnap, 2021. április 25., 14.39 Válaszoljál rá!

Még mindig százszor jobb a demokrácia helyzete Német- mint Magyarországon. Aki nem igy látja, költözhet bármikor Orbanyisztánba. Vagy politizálhat az AfD-nél, ott szabadon kimondhatnak ilyen álláspontokat, és teszik is ezt a parlamentben is.
Sarazzin valóban érdekes könyveket írt (akadt rá elég hazai nyomda, nem úgy mint M.o.-n az ellenzék megmaradt újságaira, amiket pl. Szlovákiában kell nyomtatni), de ez nem volt összeegyeztethetö a Bundesbanknak (NEM a Deutsche Banknak) a vezetöségében folytatott tevékenységével:
Es gehe eher grundsätzlich um die Pflichten eines Vorstandsmitglieds. Bei einer politischen Betätigung seien die Vorstände gehalten, sich zurückzuhalten und zu mäßigen. Dies habe Sarrazin fortlaufend und in schwerwiegendem Maß missachtet. Seine Äußerungen würden zunehmend der Bundesbank zugerechnet.

Petryt lehet hogy nem lett volna szabad kilökni (akkor védekezhetett volna ellene ügyvéd segitségével), de szégyelheti magát hogy nekimegy Gulácsinak, csak mert az mer ellentmondani a pesti diszkriminativ törvényhozásnak, és kimondja hogy attól hogy valaki homokos még lehet rendes ember is, és teremthet jó otthont örökbefogadott gyermekének.

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu