Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szombat, 2022. augusztus 13., 05.55

Ez nem védőbeszéd

2022. augusztus 05., 09.09 Péntek

Nézem a német és francia lányok focimérkőzését, az angliai női Eb elődöntőjében.  Szurkolok a német lányoknak, jó volna a döntőbe kerülni, és megverni az angolokat. A német és francia himnuszt is együtt dudorászom velük, csak a dallamot, a szövegeket már elfelejtettem. A német lányok győznek, örülök, de látom, a különben nagyszerűen játszó francia lányok szomorú ábrázatát, igazán sajnálom őket, hát csak egy csapat győzhet. Miért ez a kis történet? Mindenki húz valahova, oda, ahova tartozik, akikhez köze van, akiket szeret. A németeknél élek közel negyven éve, német vér is csörgedez ereimben, de ha magyar–német-meccs van, nincs vita, haza drukkolok, de sajnálom a németjeimet is. Furcsa érzések ezek. Lányom Párizs mellett született, szeretem a francia kultúrát, irodalmat, kedvelem őket, velük is érzek. Lehetne folytatni, ha az ember messze kerül bölcsőjétől, akkor változik, szélesedik horizontja, karodat, lelkedet szélesebbre kitárod, de azért mégis hazahúzol. Ez a nemzeti identitás része, és ez lassan eltűnik a Nyugat kultúrájából.

Állítom, ma Európában nincs értelme rasszizmusról beszélni, a „fajelmélet” túlhaladott álláspont.

Különben a fajelmélet nem náci „találmány”, lényegét a 19. században elsősorban francia és angol „honalapító atyák” fogalmazták meg. Egyik tézisét, a fehér faj felsőbbrendűségét az európai nagyhatalmak gyarmati hódításaik „igazolására” használták. A hitleri Németországban termékeny talajba került, szörnyű eredményét ismerjük, de ismétlem, az elmélet nem német eredetű.

A biológiai elmélet, vagy állítás, hogy ilyen faj, vagy olyan faj, melyek különböznek és elválasztanak minket, alsóbb és felsőbbrendű fajok, és hogy a vér, a származás mindig meghatározó, ma nem elfogadható, a modern génkutatás erről még mondhat újdonságot. A környezet és a nevelés viszont meghatározó. Gondolom, ha egy kongói kis fekete csecsemőt Hajdúnánáson nevelnek fel, abból remek magyar gyerek lehet, csak a színét csodálják majd a csikósok.

Már írtam a fajelméletről, idéztem öreg régi barátomat aki mondotta volt: „Nincs fajelmélet, csak a nyugatnémet gazdasági csoda”. Van valami igaza, hiszen a nagy háború után a vesztes németek vasfegyelemmel és hangyaszorgalommal gyorsan újraépítették hazájukat, a győztes angolok, franciák csak utánuk ballagtak. De nem a faj, vagy a rassz volt itt a döntő, hanem a nevelési rendszer, hiszen az angolok is germánok. Az elmélet, mely egy kiválasztott, vagy felsőbbrendű népről beszél hamis, még ezoterikus gondolkodással sem bizonyítható. Az viszont tény, hogy az emberiség, sok ezer éves, és nagyon eltérő földrajzi, éghajlati viszonyaitól befolyásolva sem fizikailag, sem szellemileg nem fejlődhetett egységesen, különbségek tehát léteznek, ezt tudomásul kell venni.

Ma divatos a politikai ellenfelet lefasisztázni, rasszistának, populistának bélyegezni és így tovább. A balliberális médiának ez az egyik leghatásosabb fegyvere, valójában legtöbbjük nem is ismeri a lényeget.

Egyszer még visszatérek az ún. „fajelméletre”, most csak megismétlem a címet: ez nem védőbeszéd, mert a magyar miniszterelnököt, akit pár nap előtt fél Európa médiája a földre akart teperni, megvédték mások, nagyobb kaliberű személyek, mint én, de megvédte sajátmagát is. Az egész egy nagy badarság, mert a magyarok nem rasszisták, nem fajgyűlölők, csak „hevesebben” szeretik hazájukat, mint az átlag európai, és még van nemzeti identitásuk.

Orbán Viktor soha nem volt rasszista, és nincs baja a „fajokkal” sem. A jövőben, talán nem fogja használni a „faj” kifejezést, mert ez a fogalom „rázós”.

Nem akarunk tőlünk teljesen idegen, számunkra elfogadhatatlan kultúrájú tömegekkel együtt élni, mert ez nem jó, sem nekünk, sem nekik, és veszélyes. Ezt nem mi állapítottuk meg, még nincs elég tapasztalatunk, de látjuk másoknál, és bizonyítják olyan okosak, akik ezzel foglalkoznak. Ezt viszont többször megismételjük, ha kell hetente többször, a miniszterelnök erről nem is kell beszéljen.

Hegedüs Zuzsa, az utóbbi század egyik legjobb fejű szociológusa, mindent lát, amit ezen a területen látni kell, és tudja a megoldásokat is. A miniszterelnök, gondolom, sokat tanult tőle. A hölgy, sajnos túl érzékeny és egymásután két hibát követett el, először lemondott, aztán Orbán bécsi látogatása és „vezeklése” után, elnézést kért. Sokan kinevették, sokan bántják. Én megértem Őt, egy korosztály vagyunk, és tudom, hogy zsidóink még mindig nagyon érzékenyek. Rajtunk múlik, hogy ez lassan végleg eltűnjön.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu