Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Csütörtök, 2022. december 01., 08.28

Ez nem védőbeszéd

2022. augusztus 05., 09.09 Péntek

Nézem a német és francia lányok focimérkőzését, az angliai női Eb elődöntőjében.  Szurkolok a német lányoknak, jó volna a döntőbe kerülni, és megverni az angolokat. A német és francia himnuszt is együtt dudorászom velük, csak a dallamot, a szövegeket már elfelejtettem. A német lányok győznek, örülök, de látom, a különben nagyszerűen játszó francia lányok szomorú ábrázatát, igazán sajnálom őket, hát csak egy csapat győzhet. Miért ez a kis történet? Mindenki húz valahova, oda, ahova tartozik, akikhez köze van, akiket szeret. A németeknél élek közel negyven éve, német vér is csörgedez ereimben, de ha magyar–német-meccs van, nincs vita, haza drukkolok, de sajnálom a németjeimet is. Furcsa érzések ezek. Lányom Párizs mellett született, szeretem a francia kultúrát, irodalmat, kedvelem őket, velük is érzek. Lehetne folytatni, ha az ember messze kerül bölcsőjétől, akkor változik, szélesedik horizontja, karodat, lelkedet szélesebbre kitárod, de azért mégis hazahúzol. Ez a nemzeti identitás része, és ez lassan eltűnik a Nyugat kultúrájából.

Állítom, ma Európában nincs értelme rasszizmusról beszélni, a „fajelmélet” túlhaladott álláspont.

Különben a fajelmélet nem náci „találmány”, lényegét a 19. században elsősorban francia és angol „honalapító atyák” fogalmazták meg. Egyik tézisét, a fehér faj felsőbbrendűségét az európai nagyhatalmak gyarmati hódításaik „igazolására” használták. A hitleri Németországban termékeny talajba került, szörnyű eredményét ismerjük, de ismétlem, az elmélet nem német eredetű.

A biológiai elmélet, vagy állítás, hogy ilyen faj, vagy olyan faj, melyek különböznek és elválasztanak minket, alsóbb és felsőbbrendű fajok, és hogy a vér, a származás mindig meghatározó, ma nem elfogadható, a modern génkutatás erről még mondhat újdonságot. A környezet és a nevelés viszont meghatározó. Gondolom, ha egy kongói kis fekete csecsemőt Hajdúnánáson nevelnek fel, abból remek magyar gyerek lehet, csak a színét csodálják majd a csikósok.

Már írtam a fajelméletről, idéztem öreg régi barátomat aki mondotta volt: „Nincs fajelmélet, csak a nyugatnémet gazdasági csoda”. Van valami igaza, hiszen a nagy háború után a vesztes németek vasfegyelemmel és hangyaszorgalommal gyorsan újraépítették hazájukat, a győztes angolok, franciák csak utánuk ballagtak. De nem a faj, vagy a rassz volt itt a döntő, hanem a nevelési rendszer, hiszen az angolok is germánok. Az elmélet, mely egy kiválasztott, vagy felsőbbrendű népről beszél hamis, még ezoterikus gondolkodással sem bizonyítható. Az viszont tény, hogy az emberiség, sok ezer éves, és nagyon eltérő földrajzi, éghajlati viszonyaitól befolyásolva sem fizikailag, sem szellemileg nem fejlődhetett egységesen, különbségek tehát léteznek, ezt tudomásul kell venni.

Ma divatos a politikai ellenfelet lefasisztázni, rasszistának, populistának bélyegezni és így tovább. A balliberális médiának ez az egyik leghatásosabb fegyvere, valójában legtöbbjük nem is ismeri a lényeget.

Egyszer még visszatérek az ún. „fajelméletre”, most csak megismétlem a címet: ez nem védőbeszéd, mert a magyar miniszterelnököt, akit pár nap előtt fél Európa médiája a földre akart teperni, megvédték mások, nagyobb kaliberű személyek, mint én, de megvédte sajátmagát is. Az egész egy nagy badarság, mert a magyarok nem rasszisták, nem fajgyűlölők, csak „hevesebben” szeretik hazájukat, mint az átlag európai, és még van nemzeti identitásuk.

Orbán Viktor soha nem volt rasszista, és nincs baja a „fajokkal” sem. A jövőben, talán nem fogja használni a „faj” kifejezést, mert ez a fogalom „rázós”.

Nem akarunk tőlünk teljesen idegen, számunkra elfogadhatatlan kultúrájú tömegekkel együtt élni, mert ez nem jó, sem nekünk, sem nekik, és veszélyes. Ezt nem mi állapítottuk meg, még nincs elég tapasztalatunk, de látjuk másoknál, és bizonyítják olyan okosak, akik ezzel foglalkoznak. Ezt viszont többször megismételjük, ha kell hetente többször, a miniszterelnök erről nem is kell beszéljen.

Hegedüs Zuzsa, az utóbbi század egyik legjobb fejű szociológusa, mindent lát, amit ezen a területen látni kell, és tudja a megoldásokat is. A miniszterelnök, gondolom, sokat tanult tőle. A hölgy, sajnos túl érzékeny és egymásután két hibát követett el, először lemondott, aztán Orbán bécsi látogatása és „vezeklése” után, elnézést kért. Sokan kinevették, sokan bántják. Én megértem Őt, egy korosztály vagyunk, és tudom, hogy zsidóink még mindig nagyon érzékenyek. Rajtunk múlik, hogy ez lassan végleg eltűnjön.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: BLANK ATM CARD / Vasárnap, 2022. október 09., 15.59 Válaszoljál rá!

GET RICH WITH BLANK ATM CARD, Whatsapp: +18033921735

I want to testify about Dark Web blank atm cards which can withdraw money from any atm machines around the world. I was very poor before and have no job. I saw so many testimony about how Dark Web Cyber hackers send them the atm blank card and use it to collect money in any atm machine and become rich. {DARKWEBONLINEHACKERS@GMAIL.COM} I email them also and they sent me the blank atm card. I have use it to get 500,000 dollars. withdraw the maximum of 5,000 USD daily. Dark Web is giving out the card just to help the poor. Hack and take money directly from any atm machine vault with the use of atm programmed card which runs in automatic mode.

You can also contact them for the service below

* Western Union/MoneyGram Transfer

* Bank Transfer

* PayPal / Skrill Transfer

* Crypto Mining

* CashApp Transfer

* Bitcoin Loans

* Recover Stolen/Missing Crypto/Funds/Assets


Email: darkwebonlinehackers@gmail.com

Text & Call or WhatsApp: +18033921735

WEBSITE: https://darkwebonlinehackers.com

Hozzászólt: Hollai Hehs Ottó / Csütörtök, 2022. október 06., 17.02 Válaszoljál rá!

A Sargentini névtől sok magyar hányingert kap, nem kellett volna ezt választani.
De ez már az Ön dolga kedves barátom, aki engem vádol, kvázi, hogy nem vagyok tárgyilagos.
Na, látja itt van az felismerés, amikor valaki elfogult, pl Ön, akin -érződik, itt a hozzászóláson. hogy egy fanatikus balliberális hapsi, aki " elvből" utálja Orbán Viktort.
Ez nem volna baj,mert magánügy, csak ne vádoljon valakit , akit nem ismer, és aki tényleg soha nem volt elfogult, csak ha szerelmes volt.
Orbánt lehet még sokáig pocskondiázni, neki ez már nem árt, mert úgy kerül be a magyar politika történelmébe, mint a korszak legsikeresebb miniszterelnöke. Ezt nem mint "elfogult" jelentem ki, hanem mint statisztikus.
Hogy miként nyeri egymásután a választásokat, ez nem az én témám, mert annyi mindent láttam már életemben, - a politika környékén is- hogy ezek a csekélységek már nem érdekelnek.
Ez hozzátartozik a tágyilagosságomhoz .
Üdv, barátom

hollai

Hozzászólt: Sargentini / Csütörtök, 2022. szeptember 15., 20.11 Válaszoljál rá!

Ez a magyarázata annak hogy miért mindig ö nyeri a választásokat:
https://hvg.hu/itthon/20220915_jogallamisag_szavazas_Europai_Parlament_Magyarorszag_hibrid_valasztasi_autokracia
(választási autokrácia).

Úgy ahogy Putyint mindig megszavazzák "teljesen szabadon" az oroszok, ugyanúgy nyer Orbán is Orbanisztánban.
Föleg vidéken nem sok mást figyelhetnek a választópolgárok mint az állami médiát, ahol pl. MZP az egész választási kampány alatt csupán 5 percet kapott hogy elöadhassa a programját.
Még firtassuk hogy OV bezáratta a Népszabadságot Mészárossal stb.?

Tudja ezeket nagyon jól Hollai úr is, de hól van ö egy tárgyilagos publicistától, akinek kiadja magát.

Hozzászólt: hollai / Csütörtök, 2022. augusztus 18., 14.44 Válaszoljál rá!

Válasz,
no commentnek.
Igen, eltűntek a hozzászólások, valószínűleg egy félreértés miatt.
Személyesen én, azon a véleményen vagyok, hogy minden témához legyen alkalma, mindenkinek hozzászólni, függetlenül, hogy melyik " oldalhoz" tartozik.
Orbán Viktor, magyar miniszterelnök, nem
népszerű liberális körökben, ez nem csoda, Ő egy erős bírálója, a ma "futó" liberalizmusnak, de nincs egyedül véleményével.
De ezért nem kell feltétlenül "elátkozni", végeredményben elég jól végzi dolgát hazájában, ahol eddig ötször választották kormányfőnek. A magyar társadalom megosztott, de azért nm agyalágyult.
Vissza a hozzászólásokhoz. Az otthoniak kell kéjék,a szerkesztőséget, hogy adjon továbbra is lehetőséget a vélemények közzétételéhez. De !
ne gyalázkodjunk, és ne használják egyesek reklámra ezt a felületet.
hollai
Némtoszág

Hozzászólt: no comment? / Szerda, 2022. augusztus 17., 21.00 Válaszoljál rá!

Hova lett innen a sok olvasói vélemény, végzett velük a cenzúra?

Szerencsére van még erdélyi lap/portál, ahol nem pusztit az e fajta cenzúra. A kolozsvári foter.ro-nál ma megjelent cikk, részben ugyanehhez a témához:
https://foter.ro/cikk/ceausescuhoz-hasonlitja-orban-viktort-egy-izraeli-lapban-egy-kolozsvari-magyar-egyetemi-tanar/

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu