Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Kedd, 2020. január 21., 23.12

A civil szüzesség áldozatai

Írta: · Irházi János
2012. március 18., 16.04 Vasárnap

Fogalmam sincs, mi motoszkál annak a négy fiatalnak a fejében, akik beugrottak Gheorghe Falcă polgármester kitalációjának, és civilként akarnak bekerülni a júniusban választandó új városi önkormányzatba. A polgármester megígérte, hárman bejutó helyet kapnak a PDL-listáján, és majd az új tanácsban megvalósíthatják Araddal kapcsolatos fejlesztési terveiket.

Hát, ha ezt elhitték, akkor sajnálom őket, hogy huszon- vagy harmincvalahány évesen ilyen naivak, hogy finoman fogalmazzak. Ha meg nem hitték el, és így akarnak reflektorfénybe, netalán a tanácsba bekerülni, akkor meg nem többek politikai prostituáltaknál. Szóval, nem látok bele gondolataikba, azt viszont látom, hogy egy szomorú, valóvilágos játék főszereplőivé váltak, akik közül az egyik, például, Arad energiafüggőségét oldaná meg szinte ingyen, másikuk kulturális fővárost faragna Aradból, szóval mind megvalósítható projektek.

Sajnálom őket, mert elhiszik, hogy a városi tanácsban, amúgy egy svájci kisváros számára okos terveik itt valóra válnak anélkül, hogy őket megfertőzné a politika. Őket máris megfertőzte a politika, ők máris egy ronda politikai kinövéstől vakaróznak.

Arról nem is beszélve, hogy a „civilek a PDL-listáján” megfogalmazás csontig kimeríti a gusztustalanságot, hisz nem maradhatsz civil pártlistán. Pártlistán te párttag vagy, de legalábbis elfogadod a párt feltételeit. Ismétlem, ha mindezekkel tisztában vannak, mégis eljátsszák a „civilt”, akkor a dolog még szomorúbb a város számára, rájuk nézve, mintha tényleg naivan állnának hozzá.

Ők már a választási kampányban elveszítik szüzességüket, hisz az aradi PDL, nyilvánvaló ráncfelvarrási szándékkal hordozza majd őket és mutogatja a választópolgároknak, hogy né, milyen tiszta lelkű emberek kerültek a listánkra.

Képzelem, mekkora durranással verte ki ötletével a biztosítékot a polgármester a pártjában, hisz gondolhatják, akik négy évig talicskázták a pénzt a pártba, most júniusban tanácsosi helyeket akarnak, hogy ismét legyen pénz talicskanyélre, talicskakerék-cserére. Az amúgy is véges helyek viszont hárommal csökkennek most, ha mégis listára kerülnek ezek az új fiúk-lányok.

Jó, hát a polgármester könnyen áll elő ilyen ötletekkel, az ő újabb négyéves mandátuma máris biztosra vehető, hisz nincs, és nem is lesz versenyképes kihívója. Arról ő maga gondoskodik mind a pártjában, mind az ellenzék soraiban, és higgyék el, nem beszélek mellé.

Szóval, remélem, a PDL tartja ígéretét, bekerül a tanácsba a három „civil”, akik aztán majd kapnak egy-egy bankkártya-duzzasztó igazgatótanácsi helyet valamelyik jó kis városi vállalatban, és abban a pillanatban elfelejtik, hogy nekik „civil projektjeik” vannak, ezeket meg kellene szavaztatni majd az önkormányzatban, mert ha nem, azonnal hitelüket vesztik, s olyanok lesznek, mint a többi pártkatona.

Jó trükk, nem?

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu