Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szerda, 2020. február 26., 21.31
Hétfőzet

Bearanyozzák mindennapjainkat

Írta: · Irházi János
2011. szeptember 25., 16.24 Vasárnap

Még szép, hogy nem hívtak ausztráliai bányavizitre. Hívtak másokat, de nem irigykedem, mert akkor a témáról nem írhatnám meg véleményemet. Amely, akármilyen furcsa, de végül is egyezik az itt már egy évtizede sertepertélő fiúkéval, akik többet költöttek eddig meggyőzésre, mint megalapozásra.

Amúgy Verespatakról lenne szó.

Voltam ott saját pénzen, miután anno bejelentették, hogy megjöttek, és elmentem szétnézni, de legalább arra bóklásztam, amerre akartam. Aztán voltam még egyszer a városi tanács bérelte busszal, amikor sikerült amúgy kedves román újságíró barátomat útközben meggyőzni, hogy itt a magyarok nem esznek románt, de ez másik cucc.

Szóval, a második út már agyonszervezett, pálinkával alaposan megöntözött, számomra hányingeres propagandaműsor volt, igaz, nem én rúgtam be, és álltam fel a zabászat végén, hogy húúú, de városi tanácsosként mennyire meggyőzötten, hogy itt aztán a zagytározóból is kristálytiszta víz ömlik majd az emberekre, ha szakad a gát. Név, lakcím a fejemben, tán majd megírom a visszaemlékezéseimben. Mert, hogy magyar volt az illető.

De nem ez a lényeg, hanem a mostani takecolás a kapu előtt.

Unom a Verespatak körüli politikai tangót.

Mindenki akarja, de a kérdés, ki bólint rá, hogy oké, akkor holnaptól vágjátok a csákányt a hegyoldalba. Mert Borbély Lászlónak, előbb vagy utóbb, de ki kell adnia az utolsó papír fecnit. Mindenféle érdek okán, most hadd ne soroljam őket, olvasóim annál sokkal okosabbak, mint hogy ne tudnák.

Hat-nyolc éve itt a politika úgy van Verespatakkal, mint szűzlány az oltár előtt, amikor kérdezi, hogy drágám, ugye te leszel, nem pedig a szemben álló.

Szóval, adják már ki azt a rohadt engedélyt, és kezdjenek már el aranyat bányászni, mert úgyis ez a levajazott cél meg üzlet, unom a mellé felszolgált dumakollekciót.

Hétköznapi aradiként pedig nem érdekel a zagytározó ciánkoncentrátuma. Hogy az 10, vagy 5 vagy 1 ppm, nekem hullára mindegy, nem engem fizettek le. Csak fejezzük már be.

Tudom, a civilek (tán kik?) most sziszegnek, hogy mecsoda kampányhétfőzet ez, jaj, mi annyira zöld(fül)ek vagyunk, ma annyira sikk Verespatak ellen beszélni.

Pedig nem. A verespataki zagytározó veszélytelenebb az aradiakra, hunyadiakra, magyarországiakra, akárkikre, mint a vizes, agyonvegyszerezett felvágottak, a megszórt krumpli, a levegő, gyümölcs, az a kurva sok műanyag, amit belénk nyomnak vagy felveszünk.

Verespatak ellen könnyebb kivonultatni száz embert, mint a szemét kaja, a mocskos levegő, a laboratóriumokban megtervezett manipulált, globalizált életünk ellen.

Zagytározó? Cián?

Brr, de sokkolóan hangzik. Tudják miért? Mert a cián ad abszurdum egyszer százévenként ömlik ki.

A parizert a felvegyszerezett paradicsommal pedig naponta megesszük.

Halkan, méltóságteljesen, kiskanállal benyelve, a túlélés égisze alatt.

Hát nem aranyos?

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: Sanyi (az igazi) / Vasárnap, 2011. október 30., 23.12 Válaszoljál rá!

ez mind nagyon "szép", csakhogy a parizert, ha nem akarod, nem veszed meg, ám a zagytározó, ha egyszer kiömlik, akkor kiömlött, oszt tiszai, marosi, körösi halászatnak és élővilágnak annyi.

Hozzászólt: @deszka / Kedd, 2011. szeptember 27., 10.42 Válaszoljál rá!

osztom a velemenyed = egyetertek
szorzom a velemenyed = nem ertek egyet? Vagy hogy van ez? :d

Hozzászólt: deszka / Kedd, 2011. szeptember 27., 04.47 Válaszoljál rá!

szorzom a véleményed , ha lehet , tegezni ...

Hozzászólt: mit kell bearanyozni... / Hétfõ, 2011. szeptember 26., 15.09 Válaszoljál rá!

http://www.youtube.com/watch?v=OkJcm7-ks2g

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu