Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Kedd, 2020. december 01., 08.47
https://www.facebook.com/RMDSZ/

Nagyvárad–Arad expressz-út

Írta: Jámbor Gyula
2020. október 29., 17.06 Csütörtök / Arad

„Az ember szentesíti a helyet” – már az átkosban is sokszor emlegették – nagyjából azt jelenti, hogy valakinek, vezető funkcióban fontos szerepe lehet abban, hogyan alakul közösségének, esetleg országának sorsa.

Ki merné vitatni, hogy Franciaország azzá lett volna, amivé, egy Napóleon nélkül?

A tétel kisebb léptékben is érvényes, egy-egy tetterős személyiség rányomhatja bélyegét községek, városok, nagyobb régiók sorsára is, mert vannak elképzelései, tudja, mit akar, és képes minden lehető forrást mozgósítani a kivitelezésre.

Mindez arról jut eszembe, hogy Bihar megye újonnan megválasztott tanácselnöke mindjárt mandátuma elején felvetette a Nagyvárad–Arad expressz-autóút ötletének felújítását. Visszatekintés gyanánt megemlítem: Ilie Bolojan (51 éves, két egyetem végzőse) három mandátumon keresztül Nagyvárad polgármestere volt, azé a városé, amelyet egy nemrégi (lapunkban is említett) felmérés szerint Románia legjobb városának tekintenek saját lakói. Magunk is, lapunkban, többször emlegettük „bezzeg” városként.

A Bihar megyei kis faluban született politikus (volt már jó pár állása, foglalkozása, többek között volt szerény vállalkozás vezetője, tanár, kormányfőtitkár, meg Bihar megyei prefektus) most, tanácselnökként második nagyszabású elképzeléseként a címben említett út ügyét kívánja kézbe venni. (Zárójelben: az első a Bihar Megyei Tanács 

alkalmazotti létszámának mintegy ötvenszázalékos csökkentése decemberig – kapott is a fejére az esetleg érintettek részéről.)

De, tudjuk az ókori bölcstől, hogy a csillagokig vezető út göröngyös.

Történt nem is olyan régen, pár éve, hogy négy romániai nyugati nagyváros (Kolozsvár, Nagyvárad, Arad, Temesvár polgármestere, Emil Boc, Ilie Bolojan, Gheorghe Falcă, Niolae Robu) létrehívta az ún. Nyugati Szövetséget (Alianța Vestului), amely „új utakon” kívánt elindulni, és – európai példára – a maga kezébe venni sorsának irányítását. Akkoriban (s tudomásom szerint mindmáig) úttörő kezdeményezésnek számított. Az alapító atyák nem felejtették el megemlíteni, hogy mindez a Gyulafehérvári Nyilatkozat szellemében történik. (Amelynek némely pontját ugyan semmibe veszik, de általában lehet rá hivatkozni – szerk. megj.)

Szóval Nagyvárad–Arad expressz-út: az ügyet a Bihar Megyei Tanács, közelebbről új elnöke kívánja kézbe venni projektvezetőként, az országos infrastrukturális alap támogatásával.

Hát nem kis vállalás: a projekt megvalósítása legalább egymilliárd (!) euróba kerülne, csekély százalékát országos alapokból, oroszlánrészét európai uniós támogatásokból teremtenék elő. A jövő év végéig el kellene készülnie a megvalósíthatósági tanulmánynak.

Amúgy a gyorsforgalmi út (melyre nagy szükség volna a négy nagyváros, és nemcsak az Arad–Nagyvárad közötti forgalom lebonyolításához) egy irányban két- vagy háromsávos szakaszokat jelentene (egy részük autósztráda-jelleggel), számos le- és felhajtóval, híddal, átjáróval, viadukttal stb. (A részletekre, ha a tervet elfogadják, lesz még alkalom kitérni.)

 

Alapvető kérdés azonban, mit szól az elképzeléshez Románia következő, az év végéig talán felálló kormánya: magáévá teszi-e a jelenlegi miniszterelnök éppen Aradon a napokban elhangzott nyilatkozatát, miszerint: „Olyan felvetésre van szükség, amely a szubszidiaritás, a helyi autonómia, a decentralizálás szempontjait részesíti előnyben”.

Szívesen hinnék a jelenlegi kormányfőnek, ha nem csalódtam volna legalább tucatszor elődeinek nyilatkozataiban.

 

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu