Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Kedd, 2020. január 21., 01.56

Sztrádáról, újabban

Írta: Jámbor Gyula
2017. július 22., 04.00 Szombat
Nem lepett meg túlságosan a Szállításügyi Minisztérium csütörtökön közzétett új projektje, amely szerint a Piteşti–Nagyszeben autópálya az eredetileg tervezettnek mintegy kétszeresébe kerül majd (1,6–1,8 milliárd euró helyett kb. 3,3 milliárdba), valamivel meghosszabbodik és kivitelezésének határideje is kitolódik. Nem volt, vagy legfeljebb kivételként volt ugyanis emberemlékezet óta Romániában maradéktalanul teljesült terv – az Arad megyei sztrádaszakaszok, a magyar határig (s ezáltal Nyugat-Európáig) közeli és ékes példái ezen állításnak.

Mit mond a legújabb – ki tudja, ezúttal valóban végleges – elképzelés?
Azt, hogy most számos újabb törvényt, rendelkezést, megközelíthetőségi szempontot, meg egyebeket stb. vett figyelembe, és megbízhatóbb, profibb az előzőnél. 
Az említett két város közötti sztráda kiépítésének terve 2008-ban, majd’ tíz éve született, gazdasági meggondolásokból (bár a „polgári közlekedés” szempontjai sem lennének éppen az utolsók): a Renault-érdekeltségű Dacia már akkor sokat ígérő vállalkozás volt – ázsiója, súlya a román gazdaságban azóta folyamatosan nőtt –, a kész járművek szállítása pedig gondot jelentett, a vasút (gépkocsikat szállító szerelvényeit gyakran látni Aradon is, átmenőben) képtelen a forgalmat lebonyolítani. A piteşti-i üzem alkalmazottjai (naná, hogy feljebbvalóik biztatására) több ízben sztrájkkal nyomatékosították a sztráda megépítésére irányuló óhajukat, a tulajdonosok pedig egyenesen a gyár bezárásával és elköztöztetésével fenyegetőztek, ha a román állam nem lép gyorsan.
Hát lépett, nagyjából a csiga gyorsaságával.
Ma már, a kijelentések szintjén, határozott szándéknak foghatjuk fel a sztráda (kb. háromnegyedrészt uniós alapokból történő) befejezését valamikor a 2020-as évek elején. Pontos dátumot nem érdemes megjegyezni, hisz eddig egyet sem tartottunk be közülük.
Egy nagy hazai hírügynökség, a Mediafax nemrég arról számolt be, hogy Romániában az utóbbi negyedszázadban (a mindenféle, bal-, jobb- vagy közép-) színezetű kormányok illetékesei szerint) beígért autósztrádák hosszának legalább 10 ezer (!) kilométerre kellene rúgnia.
A földhözragadt valóság ezzel szemben a jelenlegi nem egészen 750 km.
Számomra az említett összeállításból meglepetés volt – annak idején, mi tagadás, nem figyeltem fel rá –, hogy Ceauşescu 2015 utánra (mikorra, nem tudni) 2600 km autósztrádát ígért Romániának. A diktatúrában előbb-utóbb, esetleg pár éves késéssel, a Kárpátok Géniuszának elképzelését tűzön-vízen keresztül valóra kellett volna váltani. Akkoriban ugyanis minden egyszerűbbnek tűnt: a Legfőbb Irányító Elmének csak nyilatkoznia kellett, s az ország mindent annak rendelt alá, akár jó volt, akár nem. 
Az utóbbi jó negyedszázadban közlekedési miniszterek közül több tucatnyian nyilatkoznak, egyebek közt sztráda-ügyben. A beígért legalább tízezer helyett nyolcszáznál kevesebb kilométer, tizen-valahányszor kevesebb valósult meg.
De itt nem csupán számokról van szó, hanem egy kiszámítható, előre látható, megbízható, a tervezettet, kinyilatkoztatásokat követő politikáról.
Sztráda-ügyben, mást nem említve, napjainkban, sajnos, mélyen a szavahihetőség, az elvárások, a kiszámíthatóság szintje alatt maradunk.
De hátha ezután. A remény haljon meg utoljára.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu