Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Kedd, 2020. december 01., 11.28
https://www.facebook.com/RMDSZ/

Juhász Béla

„A múltnak nincs hatalma a jelen pillanat felett.” (Eckhardt Tolle)
Bővebben Szerda, 2020. november 04., 16.38
Mobiltelefon-tartó tokot kerestünk párommal az utóbbi hetekben. Nem a legújabb típusú készülék részére, de nem is valami idejétmúlt kütyübe. „Nincs! Ezt a típust már nem gyártják.” Ez érthető.
Bővebben Hétfõ, 2020. október 26., 16.27
Nem azért megyek el szavazni vasárnap, mert a jelöltek között több közeli ismerősöm, sőt jó barátom is szerepel.
Bővebben Szerda, 2020. szeptember 23., 16.28
Sétálok az utcán, megyek a könyvesbolt felé, sorban állok bankom bejárata előtt, feszítek kocsim volánja mögött… megszokottan telnek nyári hétköznapjaim. Ugyanúgy, mint már több éve.
Bővebben Csütörtök, 2020. július 30., 18.14
Mikor lesz vége a járványnak? Vége lesz-e egyáltalán? Lesz-e ellene oltás? Kell-e nekünk az oltás?
Bővebben Kedd, 2020. július 21., 18.50
Távol áll tőlem a kötözködés. Nem is férne bele személyiségembe. Határozottan üdvözlöm az újat, a forradalmasító megoldásokat.
Bővebben Csütörtök, 2020. április 23., 15.56
Vannak, akiknek semmiképpen nincs szükségük a lexikonokra. Mert ők mindent tudnak, mindennel tisztában vannak. Tudják, kik a legesélyesebb politikusok a legközelebbi választásokon, miért hűsöl a béka ülepe alatt a hazai foci, miért stagnál már megint az ipari termelés, hogy lehetne megszabadulni a mezőgazdaságot sújtó aszályok hatásától, mitől olyan undorítóak a mai örömlányok, mit kellene tenni a tanügy normális működése érdekében, hogyan lehet megelőzni a koronavírus agresszív támadását, miként lehet megszabadulni a vírusos fertőzéstől, fittyet hányva a ’mesterségesen’ keltett pánikra.
Bővebben Kedd, 2020. március 17., 17.45
Divatba jött a védőmaszk a koronavírus-járvány idején. Azt beszélik, hasznos. Meg jól is mutat. Fölötte hamisan ki lehet kukkantani, esetleg kacsintani is, ha olyan a kedvünk.
Bővebben Hétfõ, 2020. március 16., 17.15
Jó ideje furdalja oldalamat ez a kíváncsi kérdés. Legalábbis azóta, hogy egy vasárnapi délelőttön téli, mediterrán napsütésben földrészünk egyik legnagyobb delfincirkuszának lelátóján ültem. 
Bővebben Péntek, 2020. február 21., 04.00
Több mint négy évvel ezelőtt beszélgettünk el hosszasan. Vaskos, valódi enciklopédia nyílt ki előttem. Tudtam, hogy nyugalmazott kémiatanár, arról is hallottam, hogy négy évig Marokkóban tanította a vegytant.
Bővebben Kedd, 2020. január 21., 17.21
Nem is tudom, mit szóljak most év elején. Senkit sem akarok megbántani. Bár tudom, hogy van egy-két ismerősöm, akik sértésnek veszik minden szavam. De nem sírok! Nem bánkódom. Nem panaszkodom.
Bővebben Szerda, 2020. január 08., 18.25
Véleményemet kérte egy barátom az idei fizikai Nobel-díjjal kapcsolatban. Elmondta, világos számára M. Mayor és D. Queloz kitüntetése, hisz ők fedezték fel az első exobolygót, azaz egy, a naprendszerünkön kívüli csillag körül keringő égitestet. Persze, gondolja, hogy nem közvetlenül, például távcső segítségével figyeltek fel rá, hanem közvetett módon, zseniálisan kidolgozott módszert alkalmazva. Bár az sem elég világos neki, miért jó nekünk tudni a naprendszerünkön kívüli bolygók létezéséről. (Máig 4 ezernél többet fedeztek fel az asztrofizikusok.)
Bővebben Hétfõ, 2019. október 21., 17.58
Kellemes, napsütéses Békés megyei kirándulásról jövet, a késő esti órákban taxit hívtunk telefonon párommal.
Bővebben Hétfõ, 2019. október 07., 09.30
Képzeld, Nagytati, nagyobb osztályterembe költöztünk… Van egy új osztálytársunk, egy lány… Képzeld, másik matektanárt kapunk. Tíznél több tankönyvünk lesz.
Bővebben Hétfõ, 2019. szeptember 09., 17.36
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu