Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Csütörtök, 2022. május 19., 15.49

Kampányfogások

2008. május 29., 12.00 Csütörtök
Már csak két napot – ma és holnap – tart az idei helyhatósági választási kampány, szombat az elmélkedés, vasárnap pedig a voksolás ideje.


Mivel a polgárok többsége belefáradt ebbe a csinnadrattába, aligha hisszük, hogy ezek az utolsó napok döntik el az eredményt, még akkor sem, ha a hajrában újabb időzített bombák, leleplezések, szekus- vagy korrupciós dossziék kerülnek nyilvánosságra, a politikai bűvész-cilinderekből kiugrasztott nyulacskák aligha befolyásolhatják már döntésünket.
Eddig sem befolyásolták se a mocskolódások, se a hazugságok, se a mondvacsinált hályogkovács-fogások.

Hisz hol van az az épeszű ember, akit ne háborított volna fel, például az, hogy miután az ortodox egyház megengedte pópáinak, hogy jelöltethessék magukat a helyi hatalomba, ikonokra mázolt jelszavakkal próbálják eladni magukat, Jézus Krisztust is választási ágenssé alacsonyítsák?

Az már csak hab e tortán, hogy Oltyánországban a papok szakszervezetet is alakítottak a napokban, s ezzel teljesen összekeverték Isten birodalmát a földivel, s hozzájárultak ahhoz, hogy a politikai osztály lejáratása után kezdjék az egyházat is lejáratni.

Azt az intézményt tehát, amely a közvélemény-kutatások szerint a legnagyobb bizalomnak örvend, szemben a jelenlegi, szavatossági határidőt lejárt politikai osztály utolsó helyezésével.
Mint ahogy egyes jelöltek az iskolát is megpróbálták lejáratni e kampányban: gyerekeket küldtek választási összejövetelekre tapsnokoknak és zajongóknak, régiónk egyik megyéjében a polgármesterjelölt saját képével illusztrált fedelű füzeteket osztogatott a tanintézményekben, s arra szólította fel a nebulókat, hogy június elsején végezzék el házi feladatukat, küldjék el szavazni a mamát és a papát.

Annak az ismert Băsescu-párti politikusnak – volt miniszternek – az ügye pedig akár bíróság elé is kerülhet, akinek ellenfele vádjai és videofelvételei szerint egy templomból kijövet 10 (százezer) lejeseket osztogatott gyerekeknek.

Mindezek mellett az az óriáspapucs, amelyet Bukarest egyik kerületének polgármestere ellenfelétől kapott ajándékba, smafú: azt hivatott sugallni, hogy a rossz utak és kátyúk miatt a lakosság már cipőt sem viselhet az utcán.

Az ötletgazda arra nem gondolt, hogy papucsban a polgárok őérte se mennek szavazni.
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: Szövérdfi- Szép Zoltán / Csütörtök, 2008. május 29., 13.05 Válaszoljál rá!

Én épeszű embernek tartom magam (habár ez is relatív) s nem háborodtam fel sem azon, hogy ortodox pópák indulnak (ha a reformátusoknak oké, az ortodoxnak mért ne lenne az), sem azon, hogy szakszervezetet létesítettek. Ki tudja, lehet eljön az idő mikor sztrájkolni fognak Isten színe előtt, s olyankor fontos az egység :)
AMi pedig az ikonokat illeti, engem már felirat nélkül is idegesítenek. Úton-útfélen ott vannak, arról nem is beszélve, hogy minden vasárnap önkéntelenül hallgatnom kell az ortodox miséket a kihangosított hangszórókban.
Lehet jobb lesz ha a parlamentbe költöznek, hátha csendesebb életet élek....francba a parlamentben sem dolgoznak vasárnap, sőt hétközben is ritkán.

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu