Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szerda, 2022. május 18., 00.54

Keresztényellenesség

Írta: Ujj János
2021. május 26., 16.23 Szerda / Arad

Vitathatatlan tény: a keresztényellenesség rohamosan terjed szerte a világon.  Egyre erőszakosabban! Nemcsak egyes iszlám államokban, de az európai országokban is. Amelyek korábban fentebb hirdették, hogy keresztények. Nos, a keresztényeket már saját hazájukban is üldözik. Lásd példaként Franciaországot!

A hivatalos (lehet, megszépített!) statisztikai adatok szerint a francia köztársaságban 2008 és 2019 között megtízszereződött a vallásellenes bűntettek száma. Két évvel ezelőtt összesen 1893, hivatalosan úgynevezett „gyűlölet” bűncselekmény történt. Ebből 1052 keresztény-, 687 judaizmus-, 154 pedig iszlámellenes volt. Csak példaként: abban az országban néhány éve máig tisztázatlan körülmények között leégett a világörökségnek nyilvánított Notre Dame-katedrális egy része. Voltak, akik a nyílt utcán örömmel ünnepelték a tragédiát. Minap az országban ledöntöttek egy katolikus szimbólumnak számító 9 méter magas keresztet. Ugyanott nyílt utcán fejeztek le tanárt, templomban gyilkoltak meg papot.

Korábban a béke szigetének tartott Finnországban Paivi Raisinen volt belügyminisztert nemrég három vádponttal citálták a bíróság elé. Ok: egyik beszédében Pál apostol szavait idézte a Bibliából, amelyben kiállt a házassági kapcsolat keresztényi értékrendje mellett. Ugyanakkor elutasította a homoszexuális kapcsolatok törvényesítését. Amennyiben nem vonja vissza állítását, akár hatévi börtönbüntetésre is számíthat az ellene indított perben. Senkit sem háborított fel!

Az angliai Nottingham melletti Trient College egyik oktatója keresztény diákjainak kifejtette, hogy nem kötelező egyetérteni a liberális LMBRQ ideológiájával. Feljelentették a terrorizmusellenes egységnél! Mintha robbantani készült volna. Mert Nagy-Britanniában a hivatalos trend beépíteni az iskolai oktatásba a nemek, nemi identitás, szexuális irányultság liberális elképzelését.

És még egy eset a ködös Albionból. (Már amennyire maradt valami abból a ködből és az angol konzervativizmusból!) Londonban egy 71 éves lelkész családbarát beszédet tartott egy kis külvárosi téren a hagyományos családtípus megőrzésének a fontosságáról. Azonnal (!) kiszállt a rendőrség, az illetőt lerángatták egy létra második fokáról, majd bilincsben (!) elhurcolták. Mint egy agresszív gonosztevőt. Az esetet egy résztvevő rögzítette is.

Bevallom: most nagyon örülök, sőt büszke vagyok arra, hogy ebben a régióban élek. Közép- és Kelet-Európa gazdaságilag ugyan elmarad a fejlett Nyugattól, talán mifelénk a civilizáltsági szint is alacsonyabb. De legalább őrzi hagyományait. A vallásiakat is. Nálunk karácsonyt és nem téli ünnepet ülünk a templomokban, a köztereken. Iskoláinkban, ha nem is mindig példaadóan, de folyik hitoktatás. És nem döntik le vallásos emlékeinket, nem verik le az épületekről a kereszteket, csillagokat. Nem gyújtanak fel templomot, imaházat,

zsinagógát. Nem bántalmaznak lelkipásztorokat. Az öreg kontinensen mi maradtunk a keresztény tolerancia mentsvárai.

Őrizzük hitünket, ahogy lehet!

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu