Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Péntek, 2020. augusztus 07., 04.52

Lehoczky Attila

Beiktatása után tárgyalják Iohannis összeférhetetlenségi ügyét
Beiktatása után tárgyalják Klaus Iohannis megválasztott államfő összeférhetetlenségi ügyét – derült ki a legfelső bíróság keddi határozatából.
Bővebben Kedd, 2014. november 25., 20.00
Az elmúlt két hétben több oldalról is megkerestek, hogy az aradi magyar kulturális élettel foglalkozó gondolataimat, eszmefuttatásaimat egészítsem ki.
Bővebben Péntek, 2009. december 18., 15.54
2000. január 5-én, a Nyugati Jelen hasábjain jelent meg Puskel Péter Beszélhetünk-e magyar közművelődésről Aradon ? című írása.
Bővebben Péntek, 2009. november 27., 21.22
A romániai magyar kultúrközpontok, legyenek azok egyetem vagy egyéb kultúrintézmény körül kiépültek, mozdonyszerepet játszanak az értelmiségi életben, a művészeti innovációban és a leendő vezető réteg kitermelésében.
Bővebben Csütörtök, 2009. november 12., 17.46
Ha összehasonlítjuk a második bécsi döntést megelőző évek romániai magyar kulturális életét az 1990-ben létezővel, nagyon elszomorító képet kapunk.
Bővebben Csütörtök, 2009. november 05., 17.37
Kilencven év idegen uralom, köztük negyvenkét év kommunizmus és húsz év tranzitdemokrácia alaposan megtépázta a hajdani domináns magyar kultúrát.
Bővebben Hétfõ, 2009. november 02., 17.24
Szerdán délután gyalogosan indultam a belváros irányába. Kellemes és barátságos idő volt, mondhatni sétára való, ezen túlmenően pedig kíváncsi voltam, hogy milyen stádiumában tart a Pécskai út elején levő bevásárló-központ építése.
Bővebben Csütörtök, 2009. szeptember 24., 19.59
Pedig nem mentem messzire, talán csak a szomszéd utcáig, a legközelebbi hipermarketig, talán átfutottam távirányító segítségével a kereskedelmi tévécsatornák kínálatát, megnéztem az esti híreket, belehallgattam a népszerű rádióműsorokba, hírportálokat nézegettem, elmosolyogtam a kezet rázó markótőkésen, vagy elolvastam a héten diplomáciai zűrbe keveredő mindenható miniszterelnök véleményét kis magyar hazánk ilyen-olyan ügyeiről.
Bővebben Szombat, 2009. március 07., 02.08
Legalábbis megszorongatjuk. Vagy valami hasonló. Mármint a gazdaságot, a politikát, a kiadásokat, a fölöslegesen kiabálókat, a próbálkozókat, az egységkovácsolókat, az ezt ellenzőket, a vészmadarakat, az elnököt meg a miniszterelnököt, a kihívókat, a nacionalistákat és a túlautonóm hangulatúakat.
Bővebben Péntek, 2009. február 27., 16.17
Adva van egy aprócska állam. Nincs messze tőlünk, bár sokat himbálóznánk a balkáni utakon, amíg eljutnánk odáig. Periférikus terület, reménytelen gazdasági helyzettel, instabil belpolitikával, eleve kiszolgáltatva a nagyhatalmi ambícióknak.
Bővebben Csütörtök, 2009. február 19., 11.31
Meglepően hasonló hatást keltett a magyar és román fél között a vasárnap hajnalban elkövetett gyilkosság. A halott vére egy táplálás után ordító termékeny neorasszista talajra hullott és pár nap alatt sok tízezer emberrel bővülhetett a szélsőbb jobboldali beállítottságúak száma.
Bővebben Csütörtök, 2009. február 12., 13.54
Nem tudom miért gondoltam úgy hétfőn kora este, hogy villamossal megyek haza. Elhibázott ötlet volt a részemről, bár eredetileg úgy gondoltam, hogy jobb lesz zötykölődni egy kicsit hazafelé, ha már amúgy is gyalog érkeztem a belvárosba.
Bővebben Csütörtök, 2009. február 05., 13.30
Nemrég egy gondolatsoromban azt írtam, hogy csak abban az esetben tudom elképzelni a Markó-Tőkés találkozó harmadik kiírását, ha az RMDSZ-nek nem lesz más választása. Arra következtetésre jutottam, hogy az elmúlt  két forduló keserű tapasztalatai, valamint Tőkés kétszeri hirtelen (és következetesen meg nem magyarázott) visszavonulása miatt az RMDSZ vezetősége annak ellenére nem ül majd újból asztalhoz, hogy a rommagyar kérdés ezt kívánja.
Bővebben Szerda, 2009. január 28., 20.11
Másfél hónap telt el a november végi választások óta. Másfél hónap, amely elméleti szinten már válaszokat kellett volna adjon a leendő hatalom felépítésének kérdéseire, választ arra, hogy ki, hogyan és miért fog vezetni minket, az istenadta népet, akinek érdekében és boldogulásáért élnek-halnak választott parlamentereink.
Bővebben Csütörtök, 2009. január 15., 12.30
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu