Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Csütörtök, 2022. május 19., 15.42

Liberális gondolkodás(mód)

2008. május 27., 13.00 Kedd

Minap összefutottam a városban egy ismerősömmel, aki a libik ifjúságát erősíti – szerencsére, teszem hozzá, avval együtt hogy félig magyar a gyerek –. A tavalyi EP-kampány alatt ismerkedtünk meg, lévén hogy ő képviselte pártját a Megyei Választési Irodában.

Nagy felháborodással kérdezte, hogy minek kellett az RMDSZ-nek polgármester jelöltet indítani, amikor úgyis ott van Dekany, aki magyar, és teljes mértékben támogathattuk volna. Meg amúgy is: mennyi esélye van Bognárnak. Kárnak adjuk le rá szavazatunkat. Szerinte...

Én egy kicsit másképpen látom a dolgokat: először is semmi értelme most magyarkodni, azért hogy szavazatokat szerezzen, mert eddig nem igazán számítottunk. Tudomásomra jutott, hogy magyarul beszélő fiatalokat fizetett azért, hogy az embereket felhívják, és megtévesszék őket, ugyanis azt mondták: Dekany a magyarok jelöltje. Ilyenkor persze, jók vagyunk. Na, de hagyjuk, mert egyik sem különb a deákné vásznánál, amikor magyar kérdésekről van szó. Az évek folyamán megtanultuk hogy ezekben úgyis csak magunkra számíthatunk.

Másodsorban , nem látom azt az átütő erőt, amely egy győztes személyiségében jelen van. Azt mondom, elég ránézni, és mindjárt más jut az ember eszébe. Sokan azt mondják, ha Bognár Levente nem magyarnak született volna, akkor most ő lenne a polgármester. Ilyen időket élünk még mindíg. Sajnos.

Na, de ne csináljunk ebből nemzetiségi kérdést . Nem látom, milyen liberális dogma mondja ki, hogy egymást mocskolni kell, plakátokat szaggatni vagy éppen bannereket égetni... Nem mintha ezzel egyedül lennének, csakhogy mást várna az ember tőlük, liberálisoktól. Szóval, visszatérve az eredeti gondolatmenethez, jogunkban áll polgármestert, megyei tanácselnököt, bármit indítani. Mert ugyanolyan adófizető állampolgárai vagyunk ennek az országnak. És, mert azt akarjuk hogy ott legyünk a döntéshozatalban, ugyanis ilyen alkalmi magyarokra nem lehet jövőt építeni.

Albert László
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: Nagy István / Kedd, 2008. június 17., 22.56 Válaszoljál rá!

Ideje lenne egy személyes hangvételű Cziszter-Nagy-Túsz temető, Bognár-Tóth magasztaló sikerértékelésnek!
Sokan hiányolják!
Jánoska is!

Hozzászólt: Jánoska / Kedd, 2008. június 17., 09.27 Válaszoljál rá!

Igen !

Hozzászólt: Albert Laci / Hétfõ, 2008. június 16., 17.04 Válaszoljál rá!

Miért, hiányzok?

Hozzászólt: Nagy István / Kedd, 2008. június 10., 07.19 Válaszoljál rá!

Nagy a csönd, kedves László!

Hozzászólt: Nagy István / Kedd, 2008. június 03., 11.01 Válaszoljál rá!

Hova vezetett?
Nézze meg a Pécskával kapcsolatos helyet:
http://www.nyugatijelen.com/jelenido/ket_tanacsosi_szeket_bukott_az_rmdsz_pecskan.php
Egyébiránt a végeredmény ismeretében visszatérek a részletekre.
A munka és annak eredménye az aradi 5092 szavaztban egyértelműen jelen van. És az Tóth Csabát és a jelöltállításon nyertes csapatát minősíti!

Hozzászólt: Albert Laci / Kedd, 2008. június 03., 09.42 Válaszoljál rá!

Nagyon örülök, hogy Nagy István túl van a kampánybeli lekötöttségein, és újra figyelmével tiszteli meg blogomat.
Tévedtem, amikor azt gondoltam, több lesz mint 8000 szavazat. Valóban optimista alkat vagyok, aki hisz abban, amit csinál és próbál minél jobb és minőségibb munkát végezni. Most is biztos vagyok abban, hogy ez a fiatal csapat képes lesz legközelebb sokkal jobb eredményt elérni. Mi dolgozunk az eredményekért. Nem dobáljuk egymásra a sarat... Csak munkával lehet eredményt elérni, nem pedig folytonos kritizálással és mindenki kioktatásával, mert ez látjuk hova vezetett...

Hozzászólt: Nagy István / Hétfõ, 2008. június 02., 15.54 Válaszoljál rá!

Nem a bejegyzéshez tartozik, de mert ismert a választás aradi végeredménye visszatérek egy korábbi szóváltásra:

Két idézet innen:
http://albertlaszlo.blogspot.com/2008/03/nma-gyereknek.html

„Én nem vagyok optimista. Aradon lesz vagy 8000 szavazatuk.”
Nagy István, 2008. április 1. 23:17

„Az, ha 8000 szavazat lesz Aradon, nem a három tanácsosjelöltön múlik. Úgy gondolom, ha maradt volna a mostani felállás, akkor sem jött volna több szavazat, mint amit a mostani jelöltek képesek lesznek az aztalra tenni.Sőt. Ez a szám azonban eléggé rosszindulatú.”
Albert László, 2008. április 2. 11:19

Nos kedves László az Aradon elért 5092 RMDSZ szavazat miről tanúskodik? A rossz becslésről, ami tényleg túlzottnak bizonyult vagy az alaptalam hurráoptimizmusáról, ami miatt rosszindulatúnak nevezte a 8000-emet?

Kíváncsi vagyok megalapozott véleményére.

Hozzászólt: Nagy István / Hétfõ, 2008. június 02., 15.52 Válaszoljál rá!

Incsifincsi megint melléfogott.

Hozzászólt: Infi Finci / Vasárnap, 2008. június 01., 12.03 Válaszoljál rá!

"Alkalmiakon kívül vannak más habitusú magyarok is, akikre nem lehet jövőt építeni. Azokat opportunistáknak, konjunktúralovagoknak, karrieristáknak, megélhetésieknek is szokják nevezni." - hoppa hoppa magara ismert....

Hozzászólt: Nagy István / Szerda, 2008. május 28., 22.21 Válaszoljál rá!

A Nemzeti Liberális pártról van szó. A névben a Nemzeti = Román, következésképp Dekany, és nem DÉKÁNY hirdetései nem magyarságról, hanem tisztségelnyerési óhajról szólnak.
Az, hogy egy szervezet indít minden tisztségre jelölteket és/vagy lajstromokat taktikai kérdés.
Az elérhető 3-4 mandátum önmegában nem képvisel akkora erőt, ami megyei tanácselnök vagy megyeszékhelyi polgármesterjelölt indítást indokolttá tenne, de taktikai megfontolások e mellett szólhatnak.
Az elért mandátumokkal az esetleges második forduló előtt, vagy ha valaki elsőre nyer akkor már annak tudatában lehet alkudni erre-arra.
Aradon most a tisztségben lévő polgármester gondolom biztosra veszi, hogy első körben nyer, és azt sem tartom kizártnak, hogy már előzetes megegyezések is születtek a leendő alpolgármesterekről, bár volt már olyan 2000-ben, hogy este 10-kor Parpală liberális pártelnök megállapodott egy koalícióról, és másnap 10-kor másik párt színeiben másik koalícióban jutott székhez.
A hétfő reggelre ismertté váló eredmények lehetnek az egyedüli érvek a mostani bizonytalanságra.

Alkalmiakon kívül vannak más habitusú magyarok is, akikre nem lehet jövőt építeni. Azokat opportunistáknak, konjunktúralovagoknak, karrieristáknak, megélhetésieknek is szokják nevezni.

Hozzászólt: Árpád / Szerda, 2008. május 28., 14.20 Válaszoljál rá!

Való igaz! És kérdés (mert nem tudom) az ugymond liberális plakátokon ir valamit magyarul, vagy csak addig jó a magyar amig nem magyar (olvasd csak romanul beszél)...

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu