Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szerda, 2022. május 18., 00.50

Megingott a bizalmunk!

Írta: Ujj János
2021. március 01., 17.54 Hétfõ / Arad

Szerencsére mindmáig engem is, családomat is, közvetlen környezetemet is elkerülte a vírus. A Mindenható gondviselésének, avagy csupán a vakszerencsének köszönhetően.  Egyik hittársam, miután átesett rajta, nem szívderítőt mesél a mintegy hónapot tartó átélt élményeiről. Aki kétségbe vonja a betegség létét vagy kockázatait, annak ajánlom, hogy hallgasson meg egy olyan személyt, aki átesett a kóron. Bizonyára meggondolja magát, s jelentkezik a védőoltásra.

Olvasom a lapban Temesvár polgármesterének a nyilatkozatát, miszerint Bánság fővárosában azért olyan nagy a fertőzési ráta (ismét négy ezrelék fölött van), mert a laboratóriumok sok, az országos átlagnál kétszer több tesztet végeznek el. Kétségtelen, hogy van az állításban némi igazság. De… 

Ne feledjük, Temes illegális határátkelésben az ország (talán) legérintettebb megyéje. Szerbia felől migránsok százai, ezrei kísérlik meg rendszeresen a határátlépést a dél-magyarországi kerítés elkerülése végett. Egy (reméljük nagyobb) részüket elfogják. Másokat bizonyára nem.

Ezek a bevándorlók olyan járványügyi veszélyt jelentenek, amelyet fel sem tudunk mérni. De még az egészségügyi hatóságok sem. A bevándorlókat nem kötelezte senki a vírustesztek elvégzésére, ennek ellenére a legnagyobb nyugalommal, személyi és egészségügyi papírok nélkül lépnek át határokat, minden előírt járványügyi szabályt felrúgva érintkeznek az útjukba akadókkal. A közelmúltban egy közel negyvenfős feltartóztatott csoportban, az első (felületes) vizsgálatok a bevándorlók több mint egyharmadánál állapították meg a fertőzöttséget. Őket elkülönítették. De vajon karanténba zárták-e a többieket, akik velük együtt utaztak?

Más hír: korábban az egyik anyaországi kórházba utalt fertőzött, nem akarva vállalni az előírt gyógyszer beszedését, erőszakoskodott az ápolószemélyzettel, majd az ablakon kiszökve eltávozott. Arról nem szólt a híradás, hogy elfogták volna. Vajon hány embertársát feztőzte meg azután? És az EU egyetlen fityinget sem folyósít a déli határok védelmére, ha másért nem, legalább a járvány megfékezésére.

Olaszhonban a migránsokat a Földközi-tengeren átszállító hajókról válogatás nélkül befogadnak mindenkit. A szicíliai helyszínen elvégzett gyorstesztek jelentős számú vírushordozót mutattak ki. Őket egy karanténhajóra szállították, a többieket táborokba. Ahonnan akkor lehet kijárni, amikor akarnak, különben a balliberális jogvédők feljelentenek és perbe fognak mindenkit, mint teszik azt az engiohajók kikötését megtiltó Mateo Salvini, egykori olasz belügyminiszterrel.

Miközben (állítólag) az Európai Unió törődik a kontinens lakóinak egészségével. A fentebb említett módon, meg a védőoltások időbeni lekötésének elpuskázásával.

Hát (többek között) ezért is ingott meg az Unióba vetett bizalmunk!

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: Sargentininek igaza volt / Kedd, 2021. március 02., 01.52 Válaszoljál rá!

Europának nemhogy megingott, hanem már rég szétrepült a bizalma a magyarországi áldemokráciában. Törököt fogott: egy Trump-féle hazug, illiberális, populista tolvajt.
A német ZDF dokumentumfilmje, hat nyelven:
https://www.arte.tv/de/videos/099755-000-A/hallo-diktator/

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu