Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Csütörtök, 2022. május 26., 14.59

Mije lehet a menyasszonynak?

Írta: Ujj János
2020. december 22., 16.53 Kedd / Arad

Rendszeresen kapok üzeneteket az Emberi Méltóság Központtól. A Központ működése szálka a balliberális világnak. (Valószínűleg ezért is tartanak számon a „fiúk” a különböző internetes csatornákról, s olykor visszautasítják a számukra nem tetsző üzeneteinket!) Azok a küldemények a balliberális média és az ellenzéki pártok áskálódását igyekeznek ellensúlyozni néhány kirívó országellenes, nemzetellenes, keresztényellenes szemétséget.

Aki figyelemmel kíséri az anyaországi eseményeket is, tudja, hogy nemrég az országgyűlés elsöprő többséggel megszavazta az alaptörvény módosítását, miszerint a társadalom alapja a család, abban az anya az nő, az apa férfi. Erre felkapta a vizet a balliberális média, de több hasonló színezetű hazai és külföldi politikai csoportosulás is. (Csoportosulás helyett írhatnék más meghatározást is, de nem lehetséges az ő színvonalukra lesüllyedni!) Merthogy számukra a magyar Alkotmány módosított szövege maga az „emberi jogok eltiprása”. Mert ugyebár a liberális genderelmélet szerint nincs férfi és nő, bárki lehet az, amit szabad elhatározása szerint választ. (Akkor tényleg álljon meg a menet, mert a lakodalmi tréfás kurjongatás szerint valóban… lehet a menyasszonynak?) Szerintük senki sem az, aminek fogant. (A keresztényeknek: amilyennek teremtette az Úristen.)

Még a fenti állítást is lenyelné egy engedékeny polgár, ha nem azonos neműekből szeretnének családot kovácsolni. Nem állok le vitatkozni a többségében fafejű politikusokból összeállt Európa Parlamenttel, még az eszement strasbourgi jogalkotókkal sem. Legfeljebb majd akkor tenném, ha az ő családmodelljük szerint azonos neműekből összeálló közösség (számukra család) felmutatja az első közös utódját, amikor az apu-anyuka megszüli a nem nélküli utódot. Az lenne az igazi micsurini csoda! (Fiatalabb olvasóinknak: Micsurin a szovjet természettudomány legnagyobb, valóságos csodateremtőként tisztelt növénykeresztezője volt.)

Ugyanaz a balliberális média szemérmesen elhallgatja azokat a pozitív reakciókat, amelyeket a magyar alaptörvény említett módosítása világszerte kiváltott. Olvasom az üzenethez csatolt kommentárokat. Bulgáriából, az egyesült államokbeli New Yorkból, Máltáról, Horvátországból. Kitörő örömmel köszöntik azt az egyedüli európai törvényalkotó fórumot, amely szembe mer szállni a genderelmélettel. Amely törtvénybe meri iktatni a keresztény erkölcs alappillérét, az isteni (bibliai) családmodellt.

A fenti említetten kívül akad még furcsaság. Mégpedig az, hogy a balliberálisok ott kampányolnak a keresztény családmodell ellen, ahol a legkisebb a születésarány. Európában. Kérdezhetnénk: miért nem teszik ott, ahol évtizedek óta mértani haladvány szerint szaporodik a lakosság. Mondjuk az ázsiai és afrikai muzulmán világban. Ott viszont nem merik az általuk elképzelt családmodellt népszerűsíteni, mert pillanatok alatt kiverné a biztosítékot.  

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu