Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szombat, 2020. augusztus 08., 18.08

Réthy Emese

Évente egyszer minden budapesti kerületben világraszóló esemény a lomtalanítás. Nálunk általában ősszel, így november tájékán esik meg a dolog. Ilyenkor felbolydul a környék.
Bővebben Hétfõ, 2018. december 03., 16.12
Adósok vagyunk a málenkij robot minden részletének pontos tisztázásával, hogy kimondjuk, ez egy a magyar holokauszt-rettenetek közül – mondta Varga Mihály szombaton Budapesten, a Szovjetunióba elhurcoltak emléknapja kapcsán.
Bővebben Kedd, 2018. november 27., 17.29
Egyre szívesebben fizetek bankkártyával, és ez manapság már majdnem mindenütt lehetséges. Csak néha fordul elő, hogy nagyobb összegű készpénzre van szükségem. Így jártam a minap is, amikor a gázszerelő közölte a telefonban: kizárólag készpénzt fogad el.
Bővebben Péntek, 2018. november 16., 18.10
A soha nem tapasztalt csúnya, agresszív kampány után végre lezajlottak a parlamenti választások Magyarországon. Újra kétharmada van a Fidesz–KDNP-koalíciónak. Úgy tűnik, a magyarok mégis bennük bíznak igazán. Az ellenzék azonban nem nyugszik bele ebbe. Nem tudnak veszíteni.
Bővebben Hétfõ, 2018. április 16., 17.50
Meghalt a Magyar Nemzet. No, nem a magyar nemzet, hanem a nagybetűs: Magyarország legpatinásabb, legrégebben folyamatosan megjelenő napilapja. Élt 80 évet. Elhunyt tragikus hirtelenséggel.
Bővebben Péntek, 2018. április 13., 18.29
Közeledik a keresztyén egyház legnagyobb ünnepe, a húsvét. Valahogy nem olyan ez, mint máskor, nem tud úgy szívemhez férkőzni az áhítat.
Bővebben Péntek, 2018. március 30., 16.24
Ha elgondolom, hogy több mint negyedszázada élek Magyarországon, nem tudom, így utólag, hogyan viseltem el. Nem a politika, nem a rendszerek, hanem az emberek fájnak a legjobban.
Bővebben Péntek, 2018. március 23., 18.37
Az egyre jobban elvaduló választási kampányban van egy üde színfolt. Egy párt, amely egyáltalán nem veszi komolyan önmagát – megjegyzem, minket sem – és a többi pártot sem. És a politikából viccet csinál. Igen, afféle „viccpárt”. Mégis komolyan kell vennünk, hiszen egész Európában alakulnak ilyen pártok, amelyek célja a politika kifigurázása, és – lássanak csodát – van, ahol választást is nyertek már, de legalábbis mérvadó tényezővé váltak.
Bővebben Csütörtök, 2018. március 22., 18.17
„Lenni vagy nem lenni, ez itt a kérdés” – Hamlet híres monológjának örök érvényű kérdését tán még a gyermekek is ismerik. Ez a kérdés most Európában is, amelyet egyre inkább elárasztanak az Afrikából beözönlő migráns tömegek – amelynek népei lassan ébredeznek –, de vezetői továbbra sem akarják meglátni a helyzet kritikus voltát.
Bővebben Kedd, 2018. március 13., 16.35
Múlt héten csütörtökön az Európai Parlament állásfoglalásában kiállt amellett, hogy az EU és tagállamai tiltsák be a méhgyilkos neonikotinoid rovarölő szereket, és fektessenek többet a méhek védelmébe – közölte a Greenpeace Magyarország.
Bővebben Hétfõ, 2018. március 05., 16.46
Csodálatos, világraszóló sikert aratott négy magyar fiú a phjongcshangi téli olimpián. A Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor, Burján Csaba összeállítású magyar négyes megszerezte Magyarország történetének első téli olimpiai aranyérmét a rövidpályás gyorskorcsolyázók 5000 méteres férfi váltóversenyében.
Bővebben Kedd, 2018. február 27., 17.49
A hír olvastán nem hittem a szememnek. Azt gondoltam: biztosan valami sajtókacsa, vagy manapság oly divatos beugratós álhír. Nem, kedves olvasóm, a hír igaz: a tavaly nyár óta a szegedi börtönben ülő Czeglédy Csaba képviselőjelöltként indul Szombathelyen.
Bővebben Csütörtök, 2018. február 22., 16.44
Alig pár napja startolt hivatalosan is a választási kampány, máris újabb botrányok gyűrűznek, igazi, vagy mondvacsinált okok ürügyén.
Bővebben Szerda, 2018. február 21., 17.48
Alig két hónap van még hátra az országgyűlési választásokig, és Magyarországon egyre hevesebben dúl a kampányháború. A jobb- és baloldal részéről egyaránt folyik a sárdobálás, személyeskedő támadások, övön felül és övön alul egyaránt záporoznak az ütések.
Bővebben Hétfõ, 2018. február 12., 17.05
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu