Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Csütörtök, 2020. január 23., 10.51

Ameddig a Föld kerek

Írta: · Simon Bernadett
2009. szeptember 24., 20.14 Csütörtök

Lehet megvetnek, kinevetnek, meg vagyunk bélyegezve, ujjal mutogatnak ránk, egyetlen egy dologért, mely mindannyiunkat összetart..., a  Rock.

A rocker nem emo, a rocker nem öngyilkos hajlamú, a rocker semmivel sem kevesebb mint más, a rocker az rocker és rocker is marad. Nem agresszívebb mint más, sőt a rockerek nagyon meggondoltak, őszinték és intelligensek.

Szerintem minden rocker nevében beszélek, ha azt mondom, meguntuk. Meguntuk, hogy az utcán végigméregetnek, meguntuk, hogy csúfot űznek abból, amik vagyunk.

Nem azért vagyunk különbözőek, mert feketében járunk és bőrdzsekit hordunk. Azért vagyunk különbözőek, mert mástól eltérően, mi igazán megértjük, mit mond egy dal, és a dal szerint élünk.

Minden egyes rock dalban meg tudom találni az életem egy kis mozzanatát, minden egyes rock dalt a sajátomnak érzek. Minden húr dallamra hevesebben ver a szívem, és minden szóló a véremben van. Ez egy életstílus, amit nem lehet csak divatból űzni. Vagy az vagy, vagy sem. Rockernek születni kell, ahhoz, hogy az légy, a dolgok mögé kell láss, értened kell azt is amit más talán nem ért meg.

Dire Straits, Deep Purple, Metallica, Guns and Roses, The Beatles, Eric Clapton, Santana, Whitesnake, The Rolling Stones, Bon Jovi, Scorpions, Led Zeppelin, Pink Floyd, Queen, AC/DC, Nirvana azok a bandák, akik egy egész világot megőrítettek zenéjükkel, ők azok a legendák, akik megteremtették a rockot, akik az emberekbe fecskendezték méregként a rock minden egyes ütemét.

Ez a zene mindig létezett és örökké fog létezni, még akkor is, ha egyes begyepesedett, visszamaradott gondolkozású embereknek ez nem tetszik. Nem lehet ellene tenni, a gyökerei már túl mélyen vannak ahhoz, hogy ez a zene, életérzés, felfogás ki legyen irtva.

Valószínű, ahhoz, hogy a társadalom azon része is elfogadjon minket, aki még nem tette meg, kemény éveknek kell eltelnie.

Mégis van valamink, ami talán sokaknak nincs meg...az önbizalom. Önbizalom, melyet a dalból merítünk. Szóval lehet tél vagy nyár, ősz vagy tavasz, nehéz vagy épp nehezebb helyzet, a rocker nem tágít és kiáll saját maga és zenéje elvei mellett.

Az önbizalmam nekem sem hiányzik ám, és azt mondom, akinek nem tetszik, az ne nézzen rám, mert nem fogok másért és más miatt stílust és felfogást változtatni.

A rock élt, él és örökké élni fog!

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: Vaszile bácsi / Szombat, 2009. október 10., 12.50 Válaszoljál rá!

mosmán van!

Hozzászólt: ez igen! / Péntek, 2009. október 09., 19.56 Válaszoljál rá!

miota van az oreg paraszt neninek es bacsinak internete??? /:)

Hozzászólt: Vaszile bácsi / Csütörtök, 2009. október 08., 19.12 Válaszoljál rá!

Mancika tánti! Maga csak imádkozzon, és ne törődjön a mindenféle szektással. Erőltetik magukat mindenfelé: édesen mosolyognak, de semmivel se jobbak mint mink. Szerintem szeretik a pénzt, úgy hallottam. Mert van itt Aradon pár patron, aki pokoitza de épp mesélte az Aladár testvérem, hogy elég disznók. Ugatni tunak szépeket, de a járulékokat például nem fizetik a dolgozóik után, meg a fizetést se adják rendesen. Én általában nem nagyon komálom őket. azt hiszik, hogy ők a legjobbak, meg náluk a megoldás mindenre: csak térjél meg szépen a vallásukra, aztán majd fizetheted a 10 százalékot egyházadóba.

Hozzászólt: Bernát / Csütörtök, 2009. október 08., 18.58 Válaszoljál rá!

Berni, te fogytál

Hozzászólt: Manci nénnye / Szerda, 2009. október 07., 19.48 Válaszoljál rá!

Na mostmán ez a hites dolog éngemet is nagyon érdekélne, mer épp tegnap délután mikor gyüttem haza a vesztőhejrül, még beszégettünk a kiskonyhába HorostyákZsuzsi sógornőmmel, -begyütt hozzám mer egy apró kavics belemént a cipőjibe oszt irtó nyomta a bütykit, -hát egyszer csak becsenget két jehovista hogy ismerém-é Jézust ,eg ijesmi. Na én oszt jó elküdtem őket. Hogy szülne sünt az anyátok! Én ne ismerjem a Jézust? Hát mán lánykoromba is rózsafűzértársulati vóta, meg minden évbe vótam Radnán, meg naponta olvasom a Bibliát is, -még öreganyámrú maradt rám, jó nagybetűs, nem köll hozzá szemüveg. Oszt még idegyün egy a két riherongy valami papírosokkal. Ménnyeték innen te, mer kitaposom a szuszt bellületék! El is kotródtak, de közbe oszt pofáztak vissza, hogy velem is így cselexenek maj' a végítéletkor. Szóval mi van itt a vallás körű?

Hozzászólt: Berni / Szerda, 2009. október 07., 17.45 Válaszoljál rá!

Tévedés ne essék... az előző Berni nem én vagyok, vagyis nem a Simon Berni...
köszönöm.

Hozzászólt: Berni / Szerda, 2009. október 07., 12.56 Válaszoljál rá!

Alex, beszélnél nekem a hitedről? Mikor történt ez a változás az életedben és mikor találkoztál a te megváltóddal? Mesélj kérlek szépen: lécci, lécci, léccike!!!

Hozzászólt: Rokker / Szerda, 2009. október 07., 12.54 Válaszoljál rá!

Istenem Alex, tényleg! HALLELÚJAAAAAA

Hozzászólt: Alex / Szerda, 2009. október 07., 12.05 Válaszoljál rá!

Valaha enis "rocker" voltam, de pont ez a baj hogy a rockerek altalaban tobbnek erzik magukat mindenkinel csak azert ert ok a rockot szeretik. Istenem ez elvegre csak egy zenei stilus, ezer mas zene letezik meg a vilagon de attol mert valamelyiket szereted nem vagy tobb vagy mas. Nagyon erdekes volt amikor abbahagytam a rock hallgatasat, epp az emberek miatt, mindegyik haverom, baratom egybol letamadott hogy mekkora jellemtelen egy alak vagyok, hogy lehet lesullyedni mas zenehez mikor a rock a legkiralyabb, mondtak ok. En meg csak annyit mondtam nekik, hogy hat epp ez az oka :)

Hozzászólt: Misa báttya / Hétfõ, 2009. október 05., 23.00 Válaszoljál rá!

Ez a Bernát egész jól ír, csak olyan hosszú a haja mint egy lánynak!

Hozzászólt: Vaszile bácsi / Hétfõ, 2009. október 05., 14.11 Válaszoljál rá!

Hogyisne! Vigyázzon Manci néni, mert ezek ki akarják puhatolni, hogy merre lakik, asztán meg elkapják a macskáját: levágják és csorbát főznek a fejiből, a többit megcsinálják paprikásnak, a jó bundájából meg bélést a bőrkabátjukba!!!

Hozzászólt: Manci nénnye / Hétfõ, 2009. október 05., 13.36 Válaszoljál rá!

Mer hogy mé hogy ki vagyok én? Mer te, azaz "én" ki vagyol, mi?

Hozzászólt: én / Hétfõ, 2009. október 05., 13.32 Válaszoljál rá!

Manci nénnye, mondja már el ki maga ? Piszokul jó a stílusa !

Hozzászólt: Vaszile bácsi / Hétfõ, 2009. október 05., 13.09 Válaszoljál rá!

Látom maga vérbeli aradi mert igen szépen fogalmaz és igényes a szókincsében!

Van macskájja?

Hozzászólt: Vaszile bácsi / Hétfõ, 2009. október 05., 13.07 Válaszoljál rá!

Manci neni mondja nekem vaszilika úgy, mert úgy szólítanak a vaszluji rokonok is

Hozzászólt: Manci nénnye / Hétfõ, 2009. október 05., 13.07 Válaszoljál rá!

Mink még szeressük a reczege-fánkot is. Az uram is szerette, de ű mán meghalt. Még 97-be. Olyan paralizált vót a félódala. Mindég itta a monopolt, montam is neki né igyá, Jani, mer elvisz az ördög, de hijába koptattam a pofám. Meg is halt, 97-be, mikor épp volt a Pastyile Morcilor.

Hozzászólt: Manci nénnye / Hétfõ, 2009. október 05., 13.03 Válaszoljál rá!

Hát, kedves Vaszilika lelkem, vettem két szép konopidát, mer itt van a kumnátám Csicsirről, és szeressük a vinetás konopida-pasztát. Puha kenyérrel nagyon jó.

Hozzászólt: Vaszile bácsi / Hétfõ, 2009. október 05., 10.38 Válaszoljál rá!

ManciKa tánti drága hallgasson ide! A Vagongyárba ahol lehúztam mindegy, de sokat, ott úgy kalapáltak, reszeltek meg csörömpöltek, hogy még a táskarádió se ment mint más munkahelyen.
Ezek a borzasok meg feketébe járnak, mintha örökké gyászolnának vagy sírások volnának és azt a vagongyári kolompolást hallgatják. Akkor kérdem én: Ez nem zavarja az ideget?

Dehogyisnem Mancika drága. Mit főz?

Hozzászólt: Manci nénnye / Hétfõ, 2009. október 05., 10.05 Válaszoljál rá!

Bocsánat, nem jó írtam. Nem Sztojneszku, hanem Sztojcseszku elvtárs vót. Sztojneszkuék a Horostyák Zsuzsi sógornőmékkel laktak egy udvarba, Rácfertályon, oszt összekevertem a nevüket.

Hozzászólt: Manci nénnye / Hétfõ, 2009. október 05., 09.52 Válaszoljál rá!

Pontosan, kanikám. Én már 18 évesen beíratkoztam a Pártba, mert tudtam, csak így tudok becsületes aradi munkás asszonnyá lenni. Három műszak a fonodába, -az vót az élet! Ott volt a Sztojneszku elvtárs, még fingani se lehetett a zengedéjje nélkül. Meg is tanultuk a rendet. Ha szórakozni vágytunk, kiültünk az üzem udvarára, oszt halgattuk egy kicsit a vonatfüttyöt. Még táncoltunk is rá.

Hozzászólt: Kanika / Hétfõ, 2009. október 05., 09.48 Válaszoljál rá!

Hát hiába, Manci néném, magukból a munka kovácsolt embert, nem az ész nélküli szórakozás.

Hozzászólt: Manci nénne / Hétfõ, 2009. október 05., 09.46 Válaszoljál rá!

Mink nászúton sé vótunk, mert köllött menni szárat vágni, -kint vót a főggye apósomnak a sofronyai határba. Ezek meg: Szpánia, Grécsia meg nem tom hova nem járnak. Mink a szár közt is jó megvótunk. Oszt asse tuttuk mi a rokk.

Hozzászólt: Manci nénne / Hétfõ, 2009. október 05., 09.43 Válaszoljál rá!

Amúgy meg én is szétütném a hüje fejüket egy vaskotlával. Jártak volna a Strungu'ba 16 éves koruktól, mint az Uram, -Isten nyugtassa ott a buzsáki temetőbe, ahun nyukszik, -oszt nem vóna kedvük a fejrázáshon. Arra se vóna erejük, hogy lábat mossonak, nemhogy okádásig igyonak.

Hozzászólt: Manci nénne / Hétfõ, 2009. október 05., 09.40 Válaszoljál rá!

Köszönöm, Kanika. Mostmán legalább tudom. Megkavarom a rántást az aragázon, oszt megyek megfejem a kecskét.

Hozzászólt: Konika / Hétfõ, 2009. október 05., 09.38 Válaszoljál rá!

Tudja Manci nénnye, a rock az, amikor egy csomó drogos fiatal minden összhang nélkül összevissza rázza a fejét, káromkodnak, berúgnak, összeokádják a fél várost Mikalakától Kádastelepig. Aztán még örülnek is hogy jót mulattak.

Hozzászólt: Manci nénnye / Hétfõ, 2009. október 05., 09.35 Válaszoljál rá!

Mi a büdös ménkű az a rokk?

Hozzászólt: Vaszile bácsi / Hétfõ, 2009. október 05., 01.03 Válaszoljál rá!

"En szetutnem a fejet siman"
"a te fejedet is szetutom szinusz, aztan adok a gyerekemnek is"

Ezeket valaki galádul írta az én nevem alatt! B Romi? MrrrrWrrrrrrrr

Hozzászólt: Juhasz Dominick / Vasárnap, 2009. október 04., 15.45 Válaszoljál rá!

Kedves Berni, Szinusz es 2b,
Nem veszitek eszre, hogy bizonyos Vasile bacsi, Dumitru sogor es Santierista ugyanaz a szemely es egy kifacsart,morbid humort alkalmaz, de egyaltalan nem gondolja komolyan amit ir. Nem kell komolyan venni es komoly lelekelemzeseket, tarsadalmi es szocialis elemzeseket irni az o lelkiallapotaval kapcsolatban.
Vasile bacsi, en birom a humorodat, nekem tetszik, de van akinek nem, gondolj erre is. Ja, es ha az en fejemet is szetverned, csak irj, majd osszehozunk egy randit. :)))

Hozzászólt: Santierista / Vasárnap, 2009. október 04., 15.22 Válaszoljál rá!

Kis beképzeltek, azt hiszitek hogy mindjárt értelmiségiek vagytok, mert fölengedtek ide?

Meglátnálak benneteket, ha anyátok meg apátok egyszerű munkás lenne, hogy leszállnátok a földre és nem nyavlyognátok a rock-on meg Monyászán annyit, hanem örülnétek ha jutna villamosjegyre!

Berni lehet jönni Kádasra harisnyát stoppolni!

Hozzászólt: Berni / Szombat, 2009. október 03., 22.43 Válaszoljál rá!

Köszönöm 2b :-)

Továbbra is azt mondom...
Ameddig a föld kerek, mindig lesznek rockerek!!!!

Hozzászólt: 2b / Szombat, 2009. október 03., 22.39 Válaszoljál rá!

komolyan mondom, hulyebbnel hulyebbek keverednek erre az oldalra....
anita,vasile,dumitru es egyebb tarsaitok!Nektek uzenem, hogy akarmennyire is buszkek vagytok magatokra miutan elkuldtok egy inzultato szoveget, azert, hogy megbantsatok a masikat, nem ertek el vele semmit max annyit, hogy megmutatjatok milyen ontelt, bunkok vagytok mind.
Mar megbocsassatok, de nektek igy beleszolnak a visszamaradott eletetekbe, ahogy ti is teszitek a bernievel? Egyaltalan semmi kozotok es jogotok minositeni es megvetni valakit, azert, mert leirja, hogy mit es hogyan gondol arrol amit szeret. Anita ha te mosolyogsz a manelen nyugodtan tedd, biztos kozel all a szivedhez, vasile draga te meg edd a toltott kaposztad meg usd a gyereked fejet, hatha okosabb lesz nalad, de Bernit hagyd ki az idegbajodbol, senki nem fog hianyolni. Ha nem tetszik az amit es az ahogy ir akkor ne olvasd, vagy tartsd meg az inzultalo szoveget az edesanyadnak, mert vele lehet, hogy igy beszelsz de olyannal akit nem ismersz azzal nem.
Csalodom az aradi emberekben, nem gondoltam volna, hogy ennyire ellensegesek is tudnak lenni ha epp ugy van kedvuk.
Nem azert vedem Bernit es az irasat, mert en is rocker vagyok, hanem azert [is] mert baratnom es szeretem es mert szerintem semmi rossz abban nincsen , hogy leirta azt, hogy mit szeret hallgatni es azt, hogy hogyan gondol egyes dolgokat a rock-val kapcsolatban.
tessek neki allni sajat blogot nyitni valahol es leirni minden fajdalmat es problemat ami bennetek van, senki nem akadalyoz meg, de azt ne csinaljatok tobbet, hogy belekottok egy masik irodalmi teren ervenyesulni probalo emberbe, mert ezt parasztsagnak nevezik.

Hozzászólt: Szinusz / Szombat, 2009. október 03., 20.25 Válaszoljál rá!

Vasile Bácsi.Saját magad minősíted,a "santier" szinteddel csodálom hogy újságot olvassol.Szerintem saját fejed verd szét,mert a bunkósággal nem lehet vitázni.Te kedves Vasile Bácsi nem tutdsz érvekkel vitázni.Nyugodtan menj el a santierra és "bădăranoskodj",mert az a te szinted.Ne bants a gyermekeket.

Hozzászólt: Berni / Szombat, 2009. október 03., 19.50 Válaszoljál rá!

Abban a stádiumban tartok, hogy le vagyok sokkolva. Már ne tessék haragudni kedves Vasile bácsi és Dumitru sógor. Egyáltalnán mi köze önöknek ahhoz, hogy ki lesz a férjem, hogy hol fog dolgozni és, hogy kilóg-e az ujja a zokniból. Ilyen beszólásokkal csak saját magát minősíti... azon felül, hogy tudatlanul beszél, mert nem is ismer...
Szinusznak pedig köszönöm szépen a védelmet, igazán jól esik... potenciális irodalmi embernek azért még nem vallanám magam, de törekszem és remelem, hogy egy nap, majd megmutatom az embereknek, hogy mi is az igazi tudásom... és akkor biza majd felkeresem Vasile bácsit es Dumitru sógort és ha szépen megkérnek leszek olyan kedves, hogy megstoppolom a zokniukat, mert a sok "sántiéri" munka a rovásukra ment...

Hozzászólt: vasile bacsi / Szombat, 2009. október 03., 18.55 Válaszoljál rá!

a te fejedet is szetutom szinusz, aztan adok a gyerekemnek is

Hozzászólt: Szinusz / Szombat, 2009. október 03., 17.38 Válaszoljál rá!

Vaszile bácsi,kár lenne,Berni egy potenciális irodamli és értékrendi ember,lehet még éretlen,de benne van valami inteligens,nem a rockzenére mondom,hanem más írásaira.Kedves vasile amit mond arra vall hogy Ön csak verréssel neveli a gyerekét (ha van) ami arra vezet hogy a gyerek egy frusztrácíótól teletömött pszihíkával fog rendelkezni,pont amitől ő is ugyanúgy ütni fog jobra és balra.Ez szerintem maga egy komcsi rendszer elveivel vág össze.Kedves Vasile jól magába lett nevelve a brutalitás,a rendszertől, vagy a szüleitől?

Hozzászólt: Cleo / Szombat, 2009. október 03., 16.04 Válaszoljál rá!

miért?

Hozzászólt: Vaszile bácsi / Szombat, 2009. október 03., 15.55 Válaszoljál rá!

En szetutnem a fejet siman

Hozzászólt: Szinusz / Szombat, 2009. október 03., 14.36 Válaszoljál rá!

Vasile és (vagy) Dumitru lehet a komunizmus kimosta a fejetekből az ítélőképességet.A véleményetek olyan mint a pártdiktatúra embereinek a másként gondolkódókkal.Képesek voltak ütni verni őket.Remélem ti nem lennétek képesek bántani Bernit,ha még takonypolcnak nevezitek is őt.Ezzel a megnevezéssel nem fogjátok bátorítani a fiatal generációt,sőt,elvaditjátok a társadalomtól.

Hozzászólt: Vaszile bácsinak / Szombat, 2009. október 03., 14.29 Válaszoljál rá!

Elnézést,de miért kell ilyeneket írni?
Én is rock zenét hallgatok,és még más barátaim is és ha tudni akarja többségünk jó tanuló,országos olimpiákon veszünk részt.Attól,hogy rockerek vagyunk nem azt jelenti,hogy hülyék vagy neveletlenek,mint a manelisták!!!

És "kedves" Dumitru sógor!!!Ha tudni akarja nem a rockkerek vagdossák magukat,hanem az emo-sok!!!Két különböző stílus...

P.S.Berni nagyon tetszenek az írásaid,sok sikert a továbbiakban...

Hozzászólt: Szinusz / Szombat, 2009. október 03., 14.29 Válaszoljál rá!

Kedves Vasile es (vagy) Dumitru
Csúnyán,nyersen reagálsz,egyszerűen paraszt módra.A beleszólásod módjával máris Berni feletedd van,ha még iskolás is,és ha eléri majd a te korodat biztosan kúltúráltabb lessz mint te (ti).Ami a te magyarul mondott santierodat mondod biztosan Berni nem egy "santier" színtü férjet fog választani,de a te szinted egy "santier" szint.

Hozzászólt: Vaszile bácsi / Péntek, 2009. október 02., 23.05 Válaszoljál rá!

Úgy is van! Takonypócok.

Hozzászólt: Dumitru sógor / Péntek, 2009. október 02., 22.43 Válaszoljál rá!

Vaszile bácsinak igaza van, kis taknyos-szájúak. A ti korotokban a tanulással kellene foglalkozni, nem a rock-kal. Hallgatjátok, aztán olyan érzések támadnak bennetek, hogy zsilettel összevagdossátok magatokat. Nyomás befejezni a háziolvasmányokat. Berni, te meg inkább tanulj meg zoknit stoppolni, mert majd lesz egy jó tapló pernyávai urad, aki minden este jó elver, mert kilóg a nagylába ujja a harisnyából, mikor indul a santiérra dolgozni.

Hozzászólt: ismeros / Péntek, 2009. október 02., 22.22 Válaszoljál rá!

B. romi kérlek ne onanizaljal!

Hozzászólt: Vaszile bácsi / Péntek, 2009. október 02., 21.48 Válaszoljál rá!

Kis csipások! Kész van mán a lecke, számtant megcsináltátok, Csorcse Kosbukot megtanultátok? Vagy még mindig a dzsi-dzsi zenét hallgattjátok, ahelyett hogy tanulnátok mi!?
Vagy tiszta 4- esek vagytok, asztán megh sziggyátok a tanítókat!?

B.Robi mossál lábat, mer idáig érezni!!!

Hozzászólt: B.Robi / Kedd, 2009. szeptember 29., 21.56 Válaszoljál rá!

Végre lekoptál Anita, hurrá! :)

Hozzászólt: Kovács Gábor / Kedd, 2009. szeptember 29., 12.35 Válaszoljál rá!

Kedves Berni!
Először is szeretnék gratulálni bátorságodhoz, hogy ilyen nyilvánosság előtt fel mered vállalni személyes véleményed, hangulataid, gondolataid. Csak így tovább!:)
Aki pedig ellentétként állítja szembe a rockzenét pl a klasszikus zenével, annak ajánlom pl a Nightwish-t. Személyes véleményem szerint az egyik legnagyobb kihívás az ennyire ellentétesnek nevezett stílusokat összehozni. Pedig, ha sikerül...:D
Nem reprezentatív, de egy kedves történetet még megosztanék a "bunkó rokkerek" sztereotípiával kapcsolatban. Egy kedves lány ismerősöm a Szt. Anna tónál dolgozott egy nyáron, diákmunka keretén belül idegenvezetett a Mohosnál. Egyszercsak leszólnak rádión, hogy vigyázz, mert érkezett egy "vadmotoros" banda és elindultak (motor nélkül) a Mohos felé. A leányka is kissé megijedt, mikor meglátott 15-20 bőrszerkós motorost közeledni. Azonban az ezután következő idegenvezetés, mint később elmondta, a legkellemesebb élményei közé került: egy csomó érdekes/értelmes kérdést tettek fel a helyi élővilággal kapcsolatban, miután végíghallgatták a lány mondókáját, nem dumáltak közbe okoskodva stbstb. Jah, és nem mellékesen, jórészt pestiek voltak, az egyik pont biológiatanár, a másik cégvezető, családos középkorúak stbstb. Később pedig letáborozva, kultúráltan viselkedtek, az elkövetkező napokban is, pl.egy csikket nem dobtak el (figyelték őket), nem bömböltettek zenét, hanem esténként a tábortűz mellett gitároztak, söröztek, énekeltek (nem hörögtek...), szórakoztak.
Igen, van ilyen rocker is, van olyan is, aki a tizedik sör után elkezd verekedni a berendezéssel és balhét csinál. Úgy gondolom, hogy badarság lenne általánosítani egy akkora embertömeget, mint a rockzene kedvelői/rockerek. Egyetemi tanároktól kezdve a viselkedni nem tudó bunkóig széles a szórás...

Hozzászólt: Anita / Kedd, 2009. szeptember 29., 08.59 Válaszoljál rá!

:))DE, KOMOLY ÜLDÖZÉSI MÁNIÁM VAN Cleo:))

Tudod mit nem is olvasom többet:). Nagy a világháló anyaga.

Hozzászólt: Cleo / Kedd, 2009. szeptember 29., 08.50 Válaszoljál rá!

"Ki akarja tűzzel- vassal irtani a rock zenét?" a kerge manelisták, akik kinyílt késsel a zsebükben mennek a rock klubokba, mert azt hiszik, hogy így kemények, meg a rádiók, amik lehet, hogy indirekt, de az elromlott zeneipar miatt éjjel nappal nyomják az olcsó popzenét, hanyagolva ezzel a minőségi zenát (beszélek itt a klasszikus rockról, a komoly- és elektronikus zenáről)
kedves Anita, remélem nincs üldözési mániád, mert minden mondatába belekötsz. ez itt Berni naplója, ahova a saját élményeit, gondolatait, tapasztalatait, véleményét írja le. Ő így látja a világot, te másképp, egészségetekre :)

Hozzászólt: Juhasz Dominick / Kedd, 2009. szeptember 29., 00.52 Válaszoljál rá!

Kedves Anita,
Tudom, hogy illetlenseg ilyek kerdezni egy holgytol, de megis, lenne szives elarulni a korat?
Tisztelettel: J.D.

Hozzászólt: És különben is... / Kedd, 2009. szeptember 29., 00.07 Válaszoljál rá!

...Bachnál nincs menőbb, frankóbb és okésabb az egész guriga-Földön. JEEEEEEE!!!!!

Hozzászólt: Anita / Kedd, 2009. szeptember 29., 00.00 Válaszoljál rá!

Ez Erdély tragédiája a mi szemszögünkből, hogy egy ilyen nép uralma alatt kell itt élni. Elviselni és nem azonosulni. Nem haragudni csak megértően mosolyogni, ez nehéz.:(

Hozzászólt: Anita / Hétfõ, 2009. szeptember 28., 23.56 Válaszoljál rá!

"Hanem, az a része nem tetcik az egésznek, hogy az szerint vagyunk minősítve, hogy feketében járunk és azt hallgatunk amit. Ezek vagyunk, ha nem tetcik, ne nézzenek ránk. De ahogy én elviselem minden reggel, hogy a buszon manélét bömböltetnek, más igazán elviselhetné, az egyébként nem idegesítő Metallicás pólom."

Nem tudom, én magam nem minősítek senkit arról, hogy fekete Metallica- s pólóban jár és rock- ot hallgat. Felőlem Gucát is hallgathat. Van ilyen. Igen amikor bömböltetik, időnként mulattat, mert szerintem vicces az egész jelenség, de megértem, hogy kellemetlen nap mint nap azt hallgatni, ha kell ha nem.
Berni, majd ha nem tetszik a román Balkán, kiköltözöl nyugatabbra.

Hozzászólt: Anita / Hétfõ, 2009. szeptember 28., 23.51 Válaszoljál rá!

"Attól mert te nem szereted, attól még nem azt jelenti, hogy ki is akarod írtani. Ugye? Erre van egy szép kis magyar mondás...
Kinek nem inge, ne vegye magára :-)"

Ezt a mondatodat nem tudom értelmezni.

Hozzászólt: Anita / Hétfõ, 2009. szeptember 28., 23.50 Válaszoljál rá!

"Tehát az olyan emberekről beszéltem, akik tüzzel vassal írtani akarják a rock zenét és annak képviselőit."

Berni mosolyra késztetsz.:) Ki akarja tűzzel- vassal irtani a rock zenét? A csírázó írói fantáziád késztet az ilyesféle elragadtatásokra.:))Kicsit több alázat sokat segítene.

Hozzászólt: SZINUSZ / Hétfõ, 2009. szeptember 28., 23.10 Válaszoljál rá!

Mikor 17 éves voltam én is szerettem a MetalLicat,de már csak a "Nothing Else Matters”, és az “The Unforgiven" t halgatom szívesen,a többi elmúlt,túl harcba hívó,valakik vagy valamik ellen.Ha keresem így is hamar megtalálom azokat a valakiket,vagy valamiket (pl nekem a kidobólegénypofák vagy a manele pofák egyáltalán nem tetszenek,de nem fokozom magam mert végül saját magmnak ártok).Nekem igazán a te korodbeli rockerek igazán tetszenek,nektek mindég van valami közös a kulturával,az igazi értékekkel.De sajnos van köztetek is akik elvesznek az ital vagy a drog alagutjába,mert gyengég,sőt a a rock ilyenkor már nem hasznos hanem káros számukra mert fokozza az indulataikat.Ezeket nem rád mondom hanem tapasztaltam volt egyetemi társaimon,és csak sajnálni tudom ezért ezeket az embereket,mert bizony jó szakemberek lettek volna,és az általános műveltségük magas fokon járt.Nem beszélve emberi altroizmusokról,de sajnos amikor megindult a rock,az ital, akkor ez a z egész semmi lett.A barátjaikat is ellenségnek tekintették.Az egész bentlakás csak a Kill’em All albumot halgatta főleg a Seek & Destroy t ismételve.
Remélem mint rocker nem értesz egyet mindennel amit James Hetfield és Lars Ulrich írt.
nem akarok neked prédikálni,csak tapasztaltból mondom hogy csak addig jó a rock is,ameddig kárt nem tesz valakiben,mint minden ami túlzásba van űzve.A te korodban én is fekete polót viseletem pl:Iron Maiden,Guns 'N Roses,Metallica és örültem hogy nem vagyok olyan mint a többi,de ma már nem a külsöségekkel próbálok különbözni a töbiektől,hanem a gondolkodásommal,viselkedésemmel,de sajnos nem mindég sikerül nekem sem.majd meglátod a külsőség nem fontos,csak ami benned van.

Hozzászólt: Berni / Hétfõ, 2009. szeptember 28., 20.10 Válaszoljál rá!

Szinusz! Szinusz!

Igazán nem azokra értettem akik nem szeretik a rockot, mert ha nem, hát nem, nem lehetünk egyformák. Hanem, az a része nem tetcik az egésznek, hogy az szerint vagyunk minősítve, hogy feketében járunk és azt hallgatunk amit. Ezek vagyunk, ha nem tetcik, ne nézzenek ránk. De ahogy én elviselem minden reggel, hogy a buszon manélét bömböltetnek, más igazán elviselhetné, az egyébként nem idegesítő Metallicás pólom. Kiváncsi vagyok, ha én tennék minden reggel Master of puppets-ot, mit reagálna a kedves manélés fiatal. De nem teszek. Mert vagy van fülhallgatóm és ott megy a zene...vagy alapból neveletlenségnek tartom azt, hogy az egész busz azt hallgassa amit én...

Hozzászólt: Szinusz / Hétfõ, 2009. szeptember 28., 19.53 Válaszoljál rá!

Berni ! Berni!
Ne kapd fel a vizet,ne gyerekeskedj,tudod jól hogy a világ nagyon de nagyon sokoldalú.Aki szereti a rockot Ok,aki nem hát az nem.Te sajnos meg vagy győződve hogy 100% ban igazad van?,Ugye hogy nem?
Berni,Tudod mi az én véleményem a zenéről az hogy az igazi zenében ott van a harmónia,legyen az rock,pop,komolyzene,etno..stb,nem mínősitem zenének a manelet,vagy e fajta zajokat.Csak ízlés kérdése az egész.neked a rock tetszik,ez jelenti a modelt számodra az életben,Ok,van valami amibe kapaszkodj,de ez nem elég.Ez normális a te korodban,de kedves Berni egyre nagyon figyelj,de nagyon,ne sérteges más embereket ártalanul az írásokkal,akár 400 év múlva se,ne nevezz senkid gyepes agyúnak,még ha úgy is látod,vay legalább fogalmazz finoman.Aki nem szereti a rockot nem jelenti hogy nincs olyan értékrendje mint a tiéd,ne nézd le.Ami engem illet én is szeretem a rockot de már a jazz,és az elektorinkus zene a mindenem és nem nézzem le azt aki nem szereti

Hozzászólt: Berni / Hétfõ, 2009. szeptember 28., 18.48 Válaszoljál rá!

Kedves Anita :-)

Tessenek végig olvasni a bekezdést

Ez a zene mindig létezett és örökké fog létezni, még akkor is, ha egyes begyepesedett, visszamaradott gondolkozású embereknek ez nem tetszik. Nem lehet ellene tenni, a gyökerei már túl mélyen vannak ahhoz, hogy ez a zene, életérzés, felfogás ki legyen irtva.

Tehát az olyan emberekről beszéltem, akik tüzzel vassal írtani akarják a rock zenét és annak képviselőit. Attól mert te nem szereted, attól még nem azt jelenti, hogy ki is akarod írtani. Ugye? Erre van egy szép kis magyar mondás...
Kinek nem inge, ne vegye magára :-)

Hozzászólt: B.Robi / Hétfõ, 2009. szeptember 28., 18.46 Válaszoljál rá!

Anita.. Moby Dick - ugass kutya, hallgasd meg, talán rájössz mit akarnák válaszolni neked. Ha nem tetszik az írás akkor egyetlen klikkel bezárhatod az ablakot vagy kiugorhatsz rajta, nem fogok sírni. Ne legyünk már anyira sértődősek!

Hozzászólt: Anita / Hétfõ, 2009. szeptember 28., 17.25 Válaszoljál rá!

Miért vagyok én begyepesedett vagy visszamaradott gondolkodású mert nem tetszik a rock? Kinek képzeled te magad, hogy ilyeneket írsz? Lekezelő.
Érted már?

Hozzászólt: Anita / Hétfõ, 2009. szeptember 28., 17.22 Válaszoljál rá!

Kedves Bernadett!

Nekem speckó annyira nem tetszik a rock- zene. Vagyis nem tudom annyira értékelni. De nem útálom. Más műfajt kedvelek és bizony kissé sértő lehet rám és más embertársaimra nézve az amit alább ídézek a cikkedből.

"Ez a zene mindig létezett és örökké fog létezni, még akkor is, ha egyes begyepesedett, visszamaradott gondolkozású embereknek ez nem tetszik."

Hozzászólt: Berni / Hétfõ, 2009. szeptember 28., 16.08 Válaszoljál rá!

Kedves Anita, melyik részt találtad ingerlőnek? ( ha nem vagyok túl tolakodó )

Hozzászólt: Thegezahofi / Hétfõ, 2009. szeptember 28., 16.01 Válaszoljál rá!

http://www.karpatiazenekar.hu/

Hozzászólt: Ania / Hétfõ, 2009. szeptember 28., 15.47 Válaszoljál rá!

Miklós úr, megvallom kissé ellenségesen vagy ha úgy tetszik ironikusan kérdeztem.
Csak volt valami ingerlő abban amit Berni előad az életéről. Nekem pedig ez jutott eszembe, hogy valaki benyomhatta.
De igaz az, hogy ha nem tezszik, úgy ne olvassa az ember. Nekem néhol kicsit sok...
Egyébként meg nincsenek napló- írási törekvéseim.

Ezúton követem meg Bernit és sok szerencsét az írásaihoz és tehetsége kibontakozásához!
u.i. Írházi úr írásait kedvelem, úgyhogy biztosan igaza lehet, ha lát a Berniben fantáziát!

Hozzászólt: Murvai Miklós / Hétfõ, 2009. szeptember 28., 00.15 Válaszoljál rá!

Drága Anita!
Ha magácska is (kap)ír(gál), legalább olyan színvonalasan, mint Berni teszi, tuti, hogy lehozzák.
Ha esetleg nem, akkor panaszkodjon a mamának.

Hozzászólt: Izé... / Vasárnap, 2009. szeptember 27., 22.56 Válaszoljál rá!

...A wikipedia.org biztos jó, de én a hozzászólók véleményére, rövid rock-leírására lettem volna kíváncsi. Mindegy, no, azért még nem esik le a targiába

Fülig, a Jimmy

Hozzászólt: Berni / Vasárnap, 2009. szeptember 27., 22.53 Válaszoljál rá!

Koszonom Szinus. En azert remenykedem, hogy mindig a rock igaz utjan jarok majd :-)

Hozzászólt: Szinusz / Vasárnap, 2009. szeptember 27., 22.27 Válaszoljál rá!

Kedves tini Berni
Szerintem is egy kicsit túlzás és gyerekes a következő frázis:
"Az önbizalmam nekem sem hiányzik ám, és azt mondom, akinek nem tetszik, az ne nézzen rám, mert nem fogok másért és más miatt stílust és felfogást változtatni."
Pedig éppen ezzel árúlod el az önbizalom hiányát,és egy kicsit buta elenségeskedésbe torkolozzol mindenkivel.Semmi bajom az írással,de ez egy kicsit túlzás.Nekem személyszerint nem érdekel hogy hogyan öltözöl,de benned van egy nagyfokú lázonhgás,ami majd lassan elmúlik,mert a te életeden nem fog segíteni Bon Jovi,és ha majd utána olvasol meglátod hogy nem szeretnél úgy élni mint ő.És csak egy dal után nem lehet az élet komplikált dolgait megoldani,esetleg enyhíteni,de megoldani nem.Majd 10 év múlva enyhébben,és kifinomultabban fogsz fogalmazni,de a kezdet jó,csak gratulálok,én még a te korodban el sem értem volna a te szintedet.

Hozzászólt: Kerdezo / Vasárnap, 2009. szeptember 27., 15.08 Válaszoljál rá!

Wikipedia, objektivitas, szinvonal? Nem lehet megerteni azt, hogy mit jelent a rock zene elolvasva annak a tortenetet/tortenelmet, es ez nem helyezit kiveteles helyzetbe, mert mas zene stiluset se. De ha mar a kialakulasarol es fejlodeserol akarunk olvasni, akkor http://www.bbc.co.uk/music/sevenages/

Hozzászólt: Juhasz Dominick / Vasárnap, 2009. szeptember 27., 14.27 Válaszoljál rá!

Kedves, Ize..., vagy Fulik, a Dzsimmi,
Ajanlom figyelmebe a kovetkezo honlapot:http://hu.wikipedia.org/wiki/Rock. Errol megtudja, az objektiv nezeteket a rock mufajarol.
Tisztelettel: Juhasz Dominick

Hozzászólt: Berni / Vasárnap, 2009. szeptember 27., 12.52 Válaszoljál rá!

Kedves Gyuszi, nem vagyok elkényeztetett.*

Hozzászólt: Izé... / Vasárnap, 2009. szeptember 27., 12.50 Válaszoljál rá!

...Há' senki se tuggya mekmondani nékem, hotty mi is aza rokkzenye? Há' má' másoggyára kéédezem, de semmi vállassz. Há' akkó nattyon szomorú leszekk.

Fülik, a Dzsimmi

Hozzászólt: Berni / Vasárnap, 2009. szeptember 27., 12.46 Válaszoljál rá!

Kedves Gyuszi. Anyu és apu nem ismer senkit, sőt. A csikyben megrendezett Kreatív verseny következtében Irházi János úrnak megfordult a fejében, ( mivel ő is zsűritag volt ), hogy a Jelen oldalán kellene indítani egy blogot kreatív fiataloknak, esetleg egy verses blogot. Végül nem verses blog lett belőle, hanem írások. Hát így kerültem én ide kedves Gyuszi. Nem tudom miért kell feltételezni az emberről, hogy mindent tisztességtelen úton ér el ... vannak azért kivételek.
Anita kérdésére válaszolván pedig, vannak fiatalok, igen, akik a tuc tuc zene mellet vagy helyett még mást is tudnak hallgatni, vagy értékelni. Amugy egyáltalán nem vagyok fennsőbbrendű, ha ismernél tudnád.

Hozzászólt: B.Robi / Vasárnap, 2009. szeptember 27., 11.45 Válaszoljál rá!

Berni, "kedves" osztálytársaid vannak :)

Hozzászólt: Anita / Szombat, 2009. szeptember 26., 23.34 Válaszoljál rá!

Te Berni, hogy te milyen sok együttest ismersz! És te ezeket hallgatod meg érted is a zenéjüket! Ez igen.

Hozzászólt: Anita / Szombat, 2009. szeptember 26., 23.31 Válaszoljál rá!

Tényleg, hogy-hogy te csak úgy felkerültél a Jelen blogjára? Ki nyomott be? Apu vagy anyu kit ismert.

Persze most fennsőbbrendűen azt gondolhatod, hogy irigyellek vagy ilyesmi:)

Hozzászólt: gyuszi / Szombat, 2009. szeptember 26., 23.26 Válaszoljál rá!

szerinted?

Hozzászólt: gyuszi / Szombat, 2009. szeptember 26., 23.23 Válaszoljál rá!

Csak kíváncsi voltam, hogy te mit gondolsz erről?

Hozzászólt: Berni / Szombat, 2009. szeptember 26., 21.43 Válaszoljál rá!

Kedves Gyuszi. Miért fontos az, hogy elkényeztetett vagyok vagy sem?

Hozzászólt: Szövérdfi-Szép Zoltán / Szombat, 2009. szeptember 26., 21.07 Válaszoljál rá!

Rilex gyuszi! A rock és a komolyzene nagyon jól megvan egymással. De a lényeg nem az, hogy mit hallgatsz, hanem mit értesz az egészből.

Hozzászólt: gyuszi / Szombat, 2009. szeptember 26., 20.10 Válaszoljál rá!

Jól van kislány, nem akarom aláásni a kis önbecsülésedet amolyan beszólásokkal, meg látom, hogy önérzetes kis fehérnép vagy.

Írjál csak: jogod van hozzá. Még mindig jobb, mint ha drogoznál vagy sületlen show- kat meg sorozatokat bámulnál naphosszat vagy folyton csetelnél.

Szerinted te elkényeztetett vagy???

Hozzászólt: gyuszi / Szombat, 2009. szeptember 26., 20.07 Válaszoljál rá!

Nem értem ezt a rock zene iránti hisztit?
Nem színvonalasabb klasszikus zenét hallgatni?

Ez amolyan elvont kamaszkori lelkesültség.

Hozzászólt: Szövérdfi-Szép Zoltán / Szombat, 2009. szeptember 26., 19.25 Válaszoljál rá!

Igazad van kérdező (ha már tegeződünk). Semmit nem értek abból, amit írtál.

Hozzászólt: Kerdezo / Szombat, 2009. szeptember 26., 14.15 Válaszoljál rá!

Szövérdfi-Szép Zoltán nehezkes a felfogasod. Olvasd el megegyszer amit irtam.

Hozzászólt: Szövérdfi-Szép Zoltán / Szombat, 2009. szeptember 26., 14.13 Válaszoljál rá!

Hadd segítsek kérdezőnek egy kicsit.
Az emberek 99,99%-ának megvan a csoporthoz való tartozás igénye.
Vannak, akik ezt ki is szeretnék mutatni, hogy egy bizonyos csoporthoz tartoznak.
Mikor kitűzzük Március 15-én a kokárdát, mikor kitesszük a zöld számunkat a biciklire, mikor AC/DC kitűzőt hordunk, mikor Poli sálat tekerünk a nyakunk köré vagy éppen Bösze képét vagy Maggi lehúzóst teszünk az ablakba (ezt a kettőt sose tenném :)), mind azt jelzik, hogy egy bizonyos csoporthoz tartozom.
A rockerek között is van aki jelezni szeretné, hogy ahhoz a bizonyos csoporthoz tartozik. Van aki ezt viszont nem szeretné, vagy éppen abban a korban nem engedik a szüleik (licis koromban nekem pl nem volt szabad szakadt farmerben járnom az utcán, csak a házban :) ).
Ez ilyen egyszerű, nem feltétlenül akar valaki kitűnni a többi közül, hanem csak éppen jelezni szeretné, hogy ő egy bizonyos csoporthoz tartozik.

Hozzászólt: Kerdezo / Szombat, 2009. szeptember 26., 12.17 Válaszoljál rá!

Ezek szerint kicsit elhamarkodott volt vedelmezesdbe venni "a rockot" nagy altalanossagban, hiszen nem mindegyik dal szerint elsz, barmit is jelentsen az. Igy helyet kaphat Almasi Levente megjegyzese es Juhasz Dominicke is. Mindig is kerdeses maradt szamomra, hogy miert erzi magat valaki kulonbozonek magat ha mindeki feherbe oltozik es o feketebe. Alszentseg lenne azt allitani, hogy nem szamit a rocker oltozet, mert akkor mar is meglehet kerdezni, hogy miert oltoznek megis ugy, ha mem szamit.

Hozzászólt: Berni / Szombat, 2009. szeptember 26., 11.04 Válaszoljál rá!

Megfordult már itt a death metál is a kommentálók között. A death metal zene szerint nem élek...meghallgatom őket, de a kedvencek csak a balladák maradnak, és Bon Jovi azon számai, amik arról szólnak, hogy bízz önmagadba, hogy légy aki vagy, hogy vállald föl saját magad és szeress. Vannak dalok, amik legnehezebb perceimből segítettek ki, s úgy ereztem "Ö" számomra a legnagyobb és leghatékonyabb orvosság. Santana kitünő szolóiba a szöveget úgy képzelem el ahogyan én szeretném, s ez benne a legjobb. Minden dalnak mondanivalója van...amit vagy megértesz és elsajátítasz, vagy csak hallgatod, hogy ne ülj a csendben.

Hozzászólt: Kerdezo / Szombat, 2009. szeptember 26., 01.50 Válaszoljál rá!

"Azért vagyunk különbözőek, mert mástól eltérően, mi igazán megértjük, mit mond egy dal, és a dal szerint élünk."

Milyen dalok szerint elsz?

Hozzászólt: B.Robi / Péntek, 2009. szeptember 25., 22.35 Válaszoljál rá!

Rock on!

Hozzászólt: Szövérdfi-Szép Zoltán / Péntek, 2009. szeptember 25., 16.15 Válaszoljál rá!

Bezzeg a mi időnkben. Pokolgép, Moby Dick, Osszián, aztán Sepultura meg Slayer.
Most Eric Clapton, Al Di Meola, Hendrix, Chick Corea, Pink Floyd stb. s mindezekhez egy üveg vörös. Bor.

A rock nem csak életstílus (mert ez az idők múlásával lankad), hanem emberfajta is. Minőségi!

Hozzászólt: Berni / Péntek, 2009. szeptember 25., 15.48 Válaszoljál rá!

(rocker, ahhoz.) Bocsánat.

Hozzászólt: Berni / Péntek, 2009. szeptember 25., 15.46 Válaszoljál rá!

Kedves Juhász Dominik. Ha akadna netán olyan aki divatból űzi, az nem igazi rokcker.
Köszönöm szépen a kritikát, kedves Almási Levente. Ez csak erősebbé tesz és csak fokozódik bennem a bizonyítási vágy, ahozz, hogy majd egyszer érett legyek.

Hozzászólt: Murvai Miklós / Péntek, 2009. szeptember 25., 12.25 Válaszoljál rá!

Szimpi ez a lány. Nem adja magát. Most ilyen. Őszinte. Élete végezetéig megmarad rockernek, nagymama korában "csendes" rockernek.
"Almasi Leventenek"-kel messzemenően egyetértek.

Hozzászólt: Izé... / Péntek, 2009. szeptember 25., 11.07 Válaszoljál rá!

...Mi az a 'rock'?
(Kérdésem komoly. Nem a szó magyar megfelelőjére gondolok.)

Hozzászólt: J&J / Péntek, 2009. szeptember 25., 10.57 Válaszoljál rá!

Na! Mátol fogva mindig elolvasom azt amit te írsz Berni!
Szinusznak pedig azt üzenem, hogy igen, biztos vagyok benne, hogy 20 év múlva is, mert "Ilyen a rock".

Hozzászólt: Almasi Leventenek / Péntek, 2009. szeptember 25., 10.02 Válaszoljál rá!

Ön a Bernadett korában bizonyára úgy írt, mint Kosztolányi vagy Twain. Másképp biztos nem így viszonyulna a cikkhez. Éretlen? Egy tizenéves lányról még nem lehet azt mondani, hogy érett. Ezért a cselekedeteit és az írásait is ennek függvényében kell elemezni. Ez egy blog, ahova mindenki azt ír, ami neki jólesik. Amit Bernadett ír, az a lelkéből jön és legalább nem olyan kétszínű, mint "érettebb" társai. Inkább a hasznos tanácsoknak örülne jobban, mint a lenéző, gunyoros beírásoknak.

Hozzászólt: Almasi Levente / Péntek, 2009. szeptember 25., 08.58 Válaszoljál rá!

Éretlen írás.

Hozzászólt: Szövérdfi-Szép Zoltán / Péntek, 2009. szeptember 25., 08.55 Válaszoljál rá!

"Make love, not war!"

Hozzászólt: Juhasz Dominick / Péntek, 2009. szeptember 25., 00.49 Válaszoljál rá!

Kedves Berni,
Gratulalok, ugy erzem, hogy ez az elso irasod amivel valoban mondani is akarsz valamit, amiben benne van a teljes lenyed. Azonban nagyon sok dologban nem ertunk egyet.
Szerintem ugyanis a rockereknek ket kategoriaja van. Az aki a szoveget ertekeli, annak mondanivalojat es minden eggyes utemet. Azonban van az a reteg (es sajnos ebbol van tobb) akik tombolnak ez tornek-zuznak. Tehat ebol kiindulva allitom, hogy a rockerek nagytobsege igenis agressziv es intolerans, mert a kb 60 eves rocktortenelemre visszatekintve, sajnos ez jellemezte oket (pl:woodstock). "Ez egy életstílus, amit nem lehet csak divatból űzni.", de sajnos lehet divatbol uzni, ha csak korbenezel az aradi rockertarsadalomban, ra kell dobbenj, hogy 60%-uk divatbol uzi.
"Minden egyes rock dalban meg tudom találni az életem egy kis mozzanatát", na nem mond mar, hogy peldaul a dark metal meg a trash metal annyira tetszik neked.
A rock az voloban egy eleterzes, egy kulon kultura, de szivbol es lelekbol (es eszbol), kell muvelni es nem erofitotktatasbol.
Az iromanybol, egyebkent kitunik a tuz a szenvedely, a harc, ami felemelo, es egy valodi rokker valoban ilyen, de tarsulnia kell hozza az esznek is.
Tisztelettel: Juhasz Dominick, egy rocker.

Hozzászólt: Szinusz / Csütörtök, 2009. szeptember 24., 23.17 Válaszoljál rá!

vajon 20 év múlva is,így írod le.Szerintem nem,mosolyogni fogsz ha majd elolvasod a fentieket.Persze én is, ha meghallom a Doors dallamait szívesen emlékszem az egyetemi éveimre,de az önbizalmat nem a rocktól fogod kapni,hanem önmagadból.

Hozzászólt: (... / Csütörtök, 2009. szeptember 24., 22.19 Válaszoljál rá!

Uff, beszéltem!...)

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu