Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szombat, 2020. szeptember 26., 02.22

Felemás várakozás

Írta: · Simon Bernadett
2009. szeptember 11., 14.40 Péntek

Még egy pár nap és újra megszólal a csengő a Csikyben.

Mint tizenegyedikes diák, számomra nem egy új dolog, s az évnyitó minden pillanatát már álmomból is tudom, de vannak még azért olyanok is, akik várják az iskolát, s akiknek élmény lesz.

Az elsős kisdiákok a tanító nénik minden szavát lesik, kik érdeklődve figyelik osztálytársaikat, s izgatottan mennek el a szentmisére.

A gimnáziumot kezdőknek is egy új fejezet indul, megismerik az oszit és osztálytársaikat.

A friss gimnazisták pedig már mindent fentről figyelnek, s úgy érzik, végre bekerültek oda, hova mindig is vágytak. Kívánom a licistának, hogy siessen órákra, ne kerüljon felelésre sor... ezt már tapasztalatból mondom. Kívánom neki, hogy használjon ki minden egyes percet, ne hagyja elveszni őket, mert az ember csak egyszer licista.

Vegyen részt minél több aktivitásban, szervezzen, adjon bele anyait apait, nem fogja megbánni, hisz minden egyes erőfeszítése, boldog percekben fog visszafizetődni...percek, melyek tizenkettedik végére a licis emlékeket fogják felidézni.

Várom az új tanévet remélem csak örömre, kacagásra, együtt töltött percekre és mégtöbb  élményre tehetek szert az osztálytársaim és oszim segítségével.

Szép volt a vakáció, de mégis hiányozni kezdett iskolám.

Hiányoznak azok a szünetek, amikor mindenki gőzerővel tanult felmérő előtt...vagy nem. Hiányoznak azok a szünetek, amikor alig hogy a tanár kilépett, már jöttek is az elégedetlenkedések a rögtönzésre kapott jegyért.

Hiányoznak a nyitott órák, az osztály együttműködése, sőt még a néha nagyon heves veszekedések is.

De legfőképpen az órák utáni focizás hiányzik.

Amikor egy felnőtt azt mondta nekem, hogy vissza fogom sírni az iskolás éveimet, gondoltam egy cifrát. Most, hogy szűkülnek az éveim, egyre jobban nyomaszt a tudat, hogy engem is vár valami majd az iskola falain kívül.

Ha tehetném, örökre diák maradnék. Talán egoizmusból is, mert a suli megvéd és felment a felnőtti kötelességeim alól.

Szeretek diáknak lenni. Szeretem, hogy tanulhatok, s késöbb kamatoztathatom. Örülok, hogy kaptam egy esélyt az iskolára, hisz másnak még ez sem adatik meg.
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: Brigi / Csütörtök, 2009. október 01., 14.12 Válaszoljál rá!

Nem tudtam, hogy valaki ilyen szepen tud irni az iskolarol, a licis evekrol:D. Nagyon szep, csak gratulalni tudok. Mindenki ugy allitja be az iskolat mint valami remiszto valami:D, de legbelul tudjak azt hogy az a biztos dolog ha minden reggel felkelsz es tudod hogy az iskola meg var rad:D.

Hozzászólt: Another Person / Péntek, 2009. szeptember 11., 22.31 Válaszoljál rá!

Kedves Bernadett! Szép es az archaikus "s" de azért szerintem a mésodik és a harmadik bekezdésben kicsit sok 3 darab! ("...s az évnyitó. ...s akiknek, ...s izgatottan...").

Hozzászólt: bad_boy / Péntek, 2009. szeptember 11., 21.32 Válaszoljál rá!

nem nyitott ora, hanem nyilt ora !!!

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu