Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szombat, 2020. szeptember 26., 02.40

Vagy mégsem?

Írta: · Simon Bernadett
2009. március 24., 17.20 Kedd

Ez a nap is csak egy átlagos napnak indul, mint a többi. Fekszem, nézek, alszom. Csend van, csend van, csend van….. Sikítanak, kiabálnak, őrjöngenek.

Csengettek?

Nem csengettek, de akkor mit hallottam? Hisz az elébb még csend volt. Most is csend van, csend, meleg csend. Egyedül itthon, bömböl a zene, mégis csend …!

Csend, minél többször mondom ki magamban és írom le, annál jobban nem értem…miért van csend és még sincs…megőrültem? Vagy meg fogok?

Ülök egyedül, és meleget áraszt a csend, melegíti szívem. Jól érzem magam vele, jól esik, hogy felmelegít, velem van és megért. Ha panaszkodom, nem nevet ki, csak csendben hallgat és törődik velem. Mérgemet kitölthetem rajta teljes mértékben..a legjobb benne az, hogy hallgat és egyetért. Milyen jó is lenne egy férj, akinek neve csend lenne…Csendben csinálnánk mindent. Mindent elrendeznénk hallgatással…

Még mindig érzem a meleget, de már nem annyira forróan, csak langyos, mégis jó. Sőt, jobb, mint az eddigi nagyon meleg csend. Majd megtöri egy halk köhögés, medálösszecsendülés, fogcsikorgatás. Azt hittem, hogy ő tökéletes, hogy őt nem zavarhatja meg semmi,de látom, mégis. A csendnek mesélek tovább, de nem válaszol…kezd idegesíteni, hogy nem képes válaszolni, még tűröm…még igen! Vajon nem figyel már?

 A csend lassan lehűl, érzem, ahogyan a lelkem fokai percről percre csökkennek, még nem fázom, de hideg van. Becsapták az ajtót. Megtört a csend… újból megtört..már nem látom annyira tökéletesnek a csendet, hisz kétszer is megtörték. Miért hagyta magát megtörni? Miért nem tudta kibírni, hogy végig csend maradjon? Igen! Haragszom rá, s ezt neki is elmondtam, de nem válaszolt….szokásához híven, hallgatott...mérget, dühöt éreztem, mérhetetlenül nagy dühöt, jött volna, hogy ordibálással sebezzem meg, fájjon neki, érezze, hogy nem ő az úr. Kiabálhattam, őrjönghettem kedvem szerint, a szívemben akkor is csend lett volna. Megmutatta újból, hogy ő az aki ural mindent! Zajok, lármák, kiabálások, sírások, nevetések, torokszakadtából ordibálások ellenére is, a Csend az úr.

Most már jégverem minden. Az egykori meleg csend jéggé vált, nyomasztóvá. Nem meleget és megértést, hanem hideget és kétszínűséget áraszt. Az a csend, aki eddig megértett és velem volt, most kijátszott, kinevetett ...de még most is velem van. S persze, hogy nem válaszol. Miért is tenné? Hisz ő csak egy csend…ha válaszolna is, úgy tenné, hogy ne halljam, hogy szenvedjek, hogy fájjon az, hogy ő a hatalmasabb nálam.

Mindig velem volt, és mindig is velem is lesz…birtokolni nem fogom tudni, akármennyire is szeretném, mindig felülkerekedik majd…még a zajban is csend van…
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: juo gr / Szerda, 2009. június 17., 19.12 Válaszoljál rá!

stic stic 04 nem forog az agy kerek

Hozzászólt: Veznacska:) / Szombat, 2009. március 28., 18.03 Válaszoljál rá!

naon ugyes vagy!CSAK IGY TOVABB:*:*

Hozzászólt: §. / Csütörtök, 2009. március 26., 21.44 Válaszoljál rá!

Ügyes vagy, rendkivül jó az Írásod, remelém kpunk többet is :)

Hozzászólt: Albert Laci / Csütörtök, 2009. március 26., 14.02 Válaszoljál rá!

Nagy örömmel fogadom a kezdeményezést, és csak dícsérni tudom a szerzőt bátorságáért, amit írása közszemlére bocsájtásakor tanúsított.
Csak így tovább, és a kritikát( ha lesz) ne vedd a szívedre :)

Hozzászólt: Nagy István / Csütörtök, 2009. március 26., 07.37 Válaszoljál rá!

Valóban, csak így tovább!
Ügyes! Több annál, jó. Kerek!
És, ha a központozásra jobban figyelt volna (a három pont az három, a központozási jel után szóköz, de előtte nem kell), akkor ezt a jobbító megjegyzésre se lenne senkinek sem esélye.
Gratulálok!

Hozzászólt: EP / Szerda, 2009. március 25., 22.32 Válaszoljál rá!

Nagyon ügyes! Ezt egy 16-17 eves diaklany irja! Gratulalok! Csak igy tovabb!

Hozzászólt: ez itt a kérdés / Szerda, 2009. március 25., 22.18 Válaszoljál rá!

vagy mégsem ne szóljak hozzá

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu