Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Péntek, 2022. augusztus 12., 12.29

Cinizmus felsőfokon

Írta: Ujj János
2021. december 06., 09.16 Hétfõ / Arad

Olvasom egy amerikai lap riporterének Soros Györggyel minap készített exkluzív interjúját. A lényeg nagyjából évek óta kering a világhálón, ismerjük, tudjuk, hogy az egész migráció ötlete az amerikai-magyar milliárdos fejéből pattant ki. Fizetett vagy önkéntes „munkatársai”, az általa finanszírozott szervezetek révén (egyes európai politikusok konzultálását és beleegyezését követően) ő indította el azt a migránshullámot, amely Európát 2015-től mindmáig fenyegeti. Engem az az elképesztő cinizmus háborít fel, amellyel az ötletgazda az öreg kontinens romba döntésének folyamatát értékeli, s evvel mindmáig büszkélkedik. 
Csak egyetlen, mindent eláruló vélemény önmagáról: „Magamat felértékeltem világmegmentőnek!” Tehát hatalmas vagyonának köszönhetően világmegváltó Messiásnak képzeli önmagát, bár az nem hatalmazhatná fel erre. Mögötte bizonyosan nem áll isteni hatalom, küldetés.
A riporter felvetette a bevándorlók behurcolta betegségek ügyét. Soros szerint „ez más részletkérdés. Európa fejlett, kutasson, fejlesszen, oldják meg, ha saját népük jövőjét is szem előtt akarják tartani”.  Azt kellene megoldani, amit ő kéretlenül a nyakunkba zúdított! 
A migrációhoz kapcsolódó terrorizmusra vonatkozó kérdést egyszerűen leseperte az asztalról avval, hogy „Afrikában nincs terrorizmus... A fejlett társadalmak alkották meg a terrorizmus fogalmát.” Azt hiszem, George bácsi esténként csak a számára pozitív híradásokat nézi meg, különben tudhatna a Nigériában, Maliban, Szomáliában, s olykor Egyiptomban, Líbiában és másutt is évek, évtizedek óta folyó gyilkosságokról, emberrablásokról, fegyveres konfliktusokról. Különben hozzáteszi: „Én itt Amerikában, biztonságban vagyok.” (A szövegben, zárójelben megjelenik, hogy erre a kijelentésre cinikusan kacsint egyet.) 
A jövőre vonatkozó terveiről szólva nem titkolja: „Engem csak az érdekel, hogy 2030-ig minimum 100 millió fő vegyes népet, ’afrikánát’ és muszlimot, valamint kevert népeket telepítsek be Európába.” Nem fejti ki, kinek a megbízásából, kinek a felhatalmazásával teszi mindezt.
Az elhangzottakra a riporter kifejti erkölcsi aggályait a Soros György által megfogalmazottakkal kapcsolatban. Mire az interjúalany „felsőbbrendűen” kioktatta „fiatal barátját”: „Ma már senkit sem érdekel az erkölcs. Ma a pénz dominál!” 
Nem szándékom vitába szállni egy ilyen fennhéjázó, öntömjénező szöveggel. Csak európaiként halkan (és büszkén) megkérdőjelezem a senki kifejezést. És ekkor csak a keresztény, keresztyén és minden más karitatív (zsidó, baptista) segélyszervezet önzetlen munkájára, avagy az anyaországban a karácsonyt megelőző „Jónak lenni jó!” mozgalomra gondolok. Pedig sok más példát is lehetne sorolni. 
A szöveget végigolvasva nem csodálkozom, hogy az interjúalany a világ több országában nem kívánatos személlyé vált. 

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: EP / Szerda, 2021. december 08., 20.46 Válaszoljál rá!

ugy látszik ez egy izgalmas játék, mas nevében irdogálni.Nagy lehet az unalom, persze arcát,nevét nem meri felválalni az aki ilyesmit csinál.Mire lehet egy ilyen még képes?Békés adventi napokat!

Hozzászólt: Linknincs Nemislesz / Szerda, 2021. december 08., 17.39 Válaszoljál rá!

Linket az amerikai lap cikkéhez senki se tud megadni, mert ez az interjú nem létezik.
Ha létezne, méghozzá "minap készített", akkor rég tele lenne ilyen beszámolókkal a pesti, kormánypárti média.

Hozzászólt: EP / Szerda, 2021. december 08., 10.45 Válaszoljál rá!

Kérem Uraim, ez elviselhetetlen, hogy vki a nevemben irjon, és föleg ilyen szemetsegeket.Ez felháboritó,ez mar túl megy a humor határon

Hozzászólt: Zsolt / Kedd, 2021. december 07., 22.10 Válaszoljál rá!

Nagyon komolyan linket kérek az amerikai lap cikkéhez. Nagyon le szeretném ellenőrizni, hogy mit mondott Soros. Remélem, nem hazudik Ujj úr…

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu