Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Hétfõ, 2021. november 29., 01.29
https://kolozsvar.mfa.gov.hu/page/kerelembeadas

Európa pusztulása

Írta: Ujj János
2021. október 07., 17.27 Csütörtök / Arad

A kontinens sorsáért aggódó józan fejű európai polgárok kétségbeesve szemlélik a civilizáció bölcsőjének tartott világrész elképesztően gyors leépülését. A szinte napról napra nyomon követhető pusztulását. Mert minden keresztény templom bezárása, minden polgármesteri szék keresztények általi elvesztése a kultúra, a hagyományok egy-egy újabb védőbástyája feladását jelenti. Ugyanakkor a no go zónák kiterjedése, a mecsetek gyors  szaporodása a nyugati városokban azt jelzi, hogy az ellenség már a civilizációnk fellegvárainak ostromához is készül. Aki nem látja mindezt, az vak, vagy pedig a liberális világszemlélet ötödik hadoszlopának tagja!

Hogy milyen nagy veszélybe került Európa, azt Kertész Imre (1929–2016) irodalmi Nobel-díjas magyar író már egy évtizeddel ezelőtt, még a 2015-ös nagy migránsáradat elindulása előtt világosan megfogalmazta. Íme, egy rövid idézet az író esszéjéből:

„Európa pusztulásának nyomorúságos hétköznapjai. Európa kegyelemért könyörög az iszlámnak, csuklik és vonaglik az alázattól (…) Undorít ez a színjáték; Európát a gyávaság és az erkölcsi debilitás pusztítja el, a védekezésre való képtelensége és a nyilvánvaló erkölcsi kátyú, amelyből Auschwitz óta nem tud kikecmeregni (…)”

Kiket is nevez Kertész Imre gyávának és erkölcsi debiliseknek? Nyilvánvaló, hogy Európa jelenkori vezetőit és azoknak a nyugati államoknak a politikusait, akik minden gát, minden megkötés nélkül utat nyitottak az iszlámhívő bevándorló tömegeknek. Bárki bejöhetett a keresztény kontinensre személyi iratok, orvosi papírok, a befogadó ország törvényeit elfogadó nyilatkozat nélkül. Bármilyen típusú vírushordozók, terroristák, köztörvényes bűnözők is. Az említett vezetők meg alázattal hajlongtak a beáradó tömeg előtt, a buszpályaudvarokon, az állomásokon fúvószenekarok, ujjongó tömegek kenyérrel-kaláccsal fogadták a beáradókat. Akik eleve nem akarták betartani az ország törvényeit, nem tanulták a nyelvet, most sem dolgoznak. Az egész kontinensen ugrásszerűen megnőtt a bűnözés és a terrorcselekmények száma. A világhálón most is kering egy összeállítás az európai nagyvárosokban elharapódzott erőszakhullámról. Félelmetes! A lakosság morgolódik, egy-egy bűntett után még az utcára is vonul tiltakozni, de tenni semmit sem tesz a megállítására. Vágómarhaként vonulnak a pusztulásba. Mint a nyáj, amely hűen követi a kolompot viselő vezérkost.

És a kontinenst vezető vezérkosaink leszegik fejüket, s megszállottan haladnak a nyáj élén a szakadék felé. Elfelejtik, hogy ott viszont már nincs megállás, mert a hátulról jövő tömeg a vezérkost is a szakadékba, a pusztulásba taszítja. De mit ér már az, ha utána az egész nyáj elpusztul?

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: evapop / Hétfõ, 2021. október 11., 11.53 Válaszoljál rá!

Sajnálatos,hogy egyesek ezt a jelenséget ami Európában nagy irammal terjed, viccesnek találják, nemcsak az európai nagyvárosokban változott a kép a kisebb helységekben sem tudom pontosan, hogy európai helyen vagyok-e.Nemcsak az eröszakhullám(persze az a legtrakisusabb) de egyáltalán a városképek az utca képe megváltozott,nekem nem tetszik, de vajon hova mehetnék??Quo Vadis Domine?

Hozzászólt: Kobo Fisher / Vasárnap, 2021. október 10., 13.52 Válaszoljál rá!

Csakis valami ősmagyar varázsgomba lehet :-))))

Hozzászólt: ujjnak / Péntek, 2021. október 08., 06.45 Válaszoljál rá!

én is kérek abból, amit jános szív

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu