Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szombat, 2022. december 10., 12.02

Felfordult világ

Írta: Ujj János
2022. május 05., 17.35 Csütörtök / Arad

Nem tudok napirendre térni a nyugati civilizáció erodálódását észlelve. Nem tudom, hogyan tűri el az ottani értelmiség, de a lakosság összessége is, hogy sárba tiporják hagyományait, hogy a liberális szlogenekkel átmossák agyukat. Hogy a két évezredes keresztény hagyományaikat egy-két évtized alatt felváltsák valami zagyva, a logikusan gondolkodók számára értelmezhetetlen, anarchiába átcsapó tanokkal a szabadságról, a libertinizmusról, a társadalom alapját alkotó családról, a mindent elöntő erőszakhullám elfogadásáról, a társadalmi egyenlőségről.

Józan ember számára elfogadhatatlan tény, hogy valaki másodrangú polgárrá minősüljön saját hazájában. Hogy úgymond tolerancia címszó alatt el kell tűrnie egy általa befogadott kisebbség agresszíven tolakodó akaratát. Hogy át kell neveznie ünnepeit (lásd karácsony), el kell hagynia az ahhoz kapcsolódó hagyományokat (lásd fenyőfa-állítás), a közterekről el kell távolítania a keresztény valláshoz kötődő jelképeket (kereszteket), szobrokat. Egy olyan közösségtől, amelyet jóindulatúan befogadott a szülőföldjére, azt eltartja, mert a többségnek nem fűlik rá a foga, hogy hasznos munkát végezzen új hazájában. Még arra sem hajlandó, hogy elfogadja az őt befogadó ország törvényeit, megtanulja annak nyelvét. Svédországban, de más nyugati államban is, mint Nagy-Britannia, Belgium vagy Franciaország, a bevándorlók nem az ország törvényei szerint élnek, a törvény embereit (rendőröket) be sem engedik az általuk lakott városnegyedekbe.

Politológusok, világosan látó polgárok mondják, hogy egyes nyugati országok végleg elvesztek a kereszténység számára. Bizonyosan így van, de gondoljuk csak végig. A keresztény hit szerint, ha megszorult vendég érkezik a házadba, akkor (természetesen) befogadod, ellátod, pihenteted. De amikor sáros cipővel fekszik fel az ágyadba, amikor kritizálja az elébe tett, a háziak által is fogyasztott ételt, amikor kérés nélkül elköti az istállóból a lovadat, kivezeti a garázsból a gépkocsidat, s ha netalán még feleségedet, tinilányodat is megkörnyékezi, akkor csak betelik a pohár. És akkor, legyél bármilyen jó házigazda, kiteszed a szűrét. Ha szép szóval nem sikerül, akkor előkerülhet a furkósbot, a villa, talán a kisbalta is.

Nem tudom, a nyugati társadalom mikor jut el ez utóbbi fázisba, de annak is eljön az ideje. Ha nem, akkor megérdemlik a sorsukat!

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: germanungar / Szombat, 2022. május 28., 20.03 Válaszoljál rá!

@ Owsja & Erno

Ich bin nicht einverstanden mit dem, was Sie sagen, aber ich würde bis zum Äußersten dafür kämpfen, daß sie es sagen dürfen.
(Voltaire)

Im Übrigen:
Ugy látszik, hogy a németországi szamócaföldekröl nem eléggé tisztán látható a német társadalomban, ja egész Europában végbemenö dramatikus politikai, gazdasági és szociális változás.
Persze aki még a Ceaușescu rendszerben szocializálódott, annak a rohamosan hanyatló nyugat még mindig menyország.

Különösebben nem nyugtalanit, hogy véleményem igy sziven talált benneteket. Legközelebb tegyetek ugy mint én, én nem próbálom naiv butaságaitokat bizonygatni, esetleg azon vitatkozni.

Hogy ne csak az én véleményem legyen a döntö, ajánlom mindkettötöknek a világhírü angol író és publicista, Douglas Murray „The Strange Death of Europe“ (Európa furcsa halála) 2017-ben megjelent címü könyvét.
...talán román nyelven is kapható!

pá pá...

Hozzászólt: Owsja / Kedd, 2022. május 10., 23.38 Válaszoljál rá!

Ernö: nem tudom miben vagyok nyakig benne, mire célzol. A 444.hu oldalt nem ismerem valami jól, de az MTV elsö számú, volt bemondójával készitett interjúja csak nem kitaláció.
Újj tanár úr cikkeit régen mindig értékeltem. Föleg mikor még történelem, vagy helytörténeti témákról írt.
Az utóbbi években többnyire politizál, ez persze nem bün, de egy az egyvben átveszi a Fidesz propaganda állitásait, és túlszárnyaló hevességgel támad mindent amit a gyülölködő populisták támadnak. Ö maga írta nem rég hogy az ellenzék véleményét meg se hallgatja.
És hogy itt Németországban más a helyzet, mint amilyennek ö az MTVA csatornáin keresztül látni véli, azt tudom, mert évtizedek óta élek itt.

Hozzászólt: Erno / Kedd, 2022. május 10., 12.23 Válaszoljál rá!

Owsjannikowa ,
Az a linked alapján 444 , hát benne vagy nyakig.
Újj János tanár úrhoz, hogy felnőjél még sokat kell élned,tapasztalnod, látnod, meg józanodnod, ami nem biztos, hogy menni fog. De hát tiétek a jövő, de milyen jövő?

Hozzászólt: Owsja / Hétfõ, 2022. május 09., 13.51 Válaszoljál rá!

Ez igy van, Erik.
Hogy mennyire fantáziavilág az amiben Germanungar él, azt mutatja hogy Újjnak egy másik cikkéhez ("Fordult a kocka?") füzödő, januári kommentjeiben már leleplezte magát mint Russia Today hallgató, aki iszonyodik a nyugati médiák hiradásaitól. Szerinte továbbá "ma már a néma tüntetéseket is szétveri az egyre agresszivabb német rendörség".
Újj abban a cikkben az RT elleni német "cenzúrát" kritizálta, mert szerinte "Szóval fordult a kocka? Három évtized alatt megfordult az igazság közvetítésének iránya? Keletről nyugat felé!". Ezt is nyilván az RT magyar változata, az MTVA hitette el vele.
Az ilyenekkel nincs értelme vitatkozni, csak a többieket probálhatjuk (igen, én is német földön élek) megnyugtatni hogy azért nem fordult még fel a világ itt se.

Hozzászólt: Erik / Hétfõ, 2022. május 09., 08.36 Válaszoljál rá!

Én is Németországban élek. Nagyvárosban. Semmi nem igaz abból amit itt leírnak egyesek. Ezek abszurd állítások. Ujj János nagyon el van tévedve…Barátom gondolkodni is kellene nem csak mantrázni a Királyi TV hülyeségeit.
Germanungar te nem Németországban élsz hanem a saját frusztrált fantáziavilágodban.

Hozzászólt: germanungar / Vasárnap, 2022. május 08., 21.11 Válaszoljál rá!

@Owsjannikowa

Több évtizede élek Németországban, annak is nyugati részén. Mindazt, amit Ujj úr az eröszakhullámról, karácsonyról, a keresztény jelek részleges eltávolitásáról, és még sokminden másról, teljes mértékben igazolni tudom. Ha ön ebben kétkedik, akkor ön a világban végbe menö változásokról nem tud, vagy csak egyszerüen egy rosszindulatu, esetleg naivan buta ember. Szégyelje magát!

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu